Uzun zamandır aklıma takılan bir soruyu sormak istedim. Mutlaka benim dışımda da merak eden arkadaşlar vardır. Şöyle kısa bir olayı kurgulayalım;
Coin borsasına 30bin dolar ile girdik bitcoinimizi aldık yabancı borsalara attık ve başladık maceramıza. Ayrıca bu işte de çok iyiyiz , 8-12 ay o borsa da sürekli bitcoin/usd miktarımızı katlayarak arttırdık ve bu süre zarfında hiç para ihtiyacımız olmadı (bankaya para çekmedik).
1 yıl sonunda 30bin dolarımız oldu bize 250bin dolar ve biz artık ara vermek istediğimiz için parayı çekmek istiyoruz (hepsini).
250bin dolarlık bitcoini türk btc borsalarından birine yolladık. Buraya kadar her şey güzel. Fakat o yerli borsadan banka hesabımıza atmak istediğimiz de doğal olarak banka hesabımızdaki miktar sırıtacaktır.
Bunun sonucunda oluşabilecek sorunlar için nasıl önlemler almalıyız?
Gelir vergisi olarak %35 vergi ödüyoruz. Tamam peki başka neler var?
Borsalar açılan hesapları devlete bildiriyor. Çekeceğiniz paranın kaynağı zaten belli olacak fiyatın yüklü olması durumunda sorun çıkartacaklarını sanmıyorum ki son zamanlarda Türkiye de yanlış hatırlamıyorsam bakanlık tarafından kripto paraları millileştireceğiz diye bir açıklama gelmişti. Çok büyük bir pazar oluşuyor Türkiye de bu duruma kayıtsız kalmayacaktır en azından ülkesine döviz sokan insanları zor durumda bırakmayacağına inanıyorum, inanmak istiyorum