Pages:
Author

Topic: Yurt Dışı Oyları - page 2. (Read 299 times)

hero member
Activity: 2030
Merit: 402
April 28, 2023, 05:28:07 AM
Almanya ve Hollanda yine bizi şaşırtmayacaktır.  Grin  Kendi ceplerini düşünen ve Türk halkının ne durumda olduğu umrunda olmayan gurbetçiler yine hemen hemen aynı düzeylerde AKP ve mevcut cumhurbaşkanına oy verecektir. Ayrıca ben de yurtdışında yaşayan insanların yaşamadıkları ülke için oy kullanma haklarının olmaması gerektiğini düşünüyorum. Bu dünyanın en saçma şeyi olarak geliyor bana.

Çünkü neye göre oy vereceksin ki? O şartlarda yaşamakta olan bir insan ancak ülkesinin kaderi hakkında söz sahibi olabilmeli. Umarım bu sistem hakkında da bir düzenleme getirilir. Bunu mevcut hükümet işine gelmeyeceği için yapmaz belki ama yeni bir hükümetin gelmesi takdirinde adaletli bir karar alınmasını umarım.
legendary
Activity: 2128
Merit: 1148
April 28, 2023, 05:14:19 AM
suriyeli vatandaşlık alıp oy verebiliyorsa gurbetçi de verebilir bence
mesele AKP'nin kazanması ise bırakın kazansın! zafer zannedenler var, depremde gördük bir daha oy vermicem diyenleri...herkes ettiğini bulur. 21 yıldan fazla tek başına iktidar olup haliyle birkaç proje gerçekleştiren bir yönetime sahip çıkanlar feleğin sillesini yiyince aklı başına gelir.
normalde bi insan cinayet işlese gelmişine geçmişine bakılmaz cezası verilir, ne hikmetse sayısız yanlış yapan iktidarı babasının oğluna göstermeyeceği müsamahayı göstererek affedenler de o yanlışlardan birgün payını alacaktır alıyor da ama farkında değil çoğu...
legendary
Activity: 2100
Merit: 1452
April 28, 2023, 03:45:29 AM
Yurt dışında yaşıyor olsam bu iktidarın gitmesini asla istemezdim Adamın 1'i senin 22'in neden gitsinler. Ekonomik durumu hangi parti kötüleştirirse onun gitmesini istemezler.

Bana göre oy kullanmaya hak kazanmak için orada belli bir süre kalmış olman gerekiyor. Okullarda nasıl gitme zorunluluğun var benzer bir durum.
legendary
Activity: 1358
Merit: 1000
April 28, 2023, 03:13:08 AM
Cefasını çekenler kadar sefasını sürmeye senede 3-5 gün gelenlerin ülkenin geleceğinde söz hakkı olmamalı düşüncesindeyim. Ülkemizin durumunu çok iyi bulup ama ısrarla kurulu düzenimiz var deyip gelmeyenler özellikle de lafım size! Sizden bir halt olmaz bu üç beş kuruş kazanıyoruz düşüncesiyle çocuklarımızın torunlarımızın paha biçilemeyecek geleceğini satıyorsunuz!
full member
Activity: 406
Merit: 188
April 27, 2023, 04:35:28 PM
Çıkan sonuca göre konuşuluyor genelde ama benim fikrim eğer ülkemizde 1 sene içinde belirli bir gün yaşamıyorsa oy kullanmamalı. Eğer belirlenecek olan gün kadar ülkede bulunuyorsa da oy verebilmeli. Asıl mesele bu süreyi belirleyebilmek.

2 hafta tatile gelip 50 hafta ülkede olmayan gurbetçilerin oy vermesi tartışılır.
legendary
Activity: 2548
Merit: 1519
April 27, 2023, 04:26:52 PM
Bu oldukça tartışmalı bir konu ve partilere çıkan oylara göre yapılan yorumlar var. Bana göre bu ülkede yaşamayan birisi TC vatandaşı olsa bile oy kullanmamalı oy vermek istiyorsa seçim zamanı buraya gelmeli. Resmi görev nedeniyle yurtdışında bulunanlara belki bir istisna yapılabilir ama yılda 2 haftalığına tatile buraya gelip kalan zamanda yurtdışında yaşayan kişinin bu ülkenin yönetiminde söz sahibi olmasını mantıklı bulmuyorum.
Milletvekilliği konusunda ise madem yurtdışındakiler oy kullanabiliyor o zaman onları temsilen milletvekili ayrılsın. Tüm oyların toplanıp genele bölünmesi çok saçma. Her ilin milletvekili ayrıysa yurtdışı da seçmen sayısına göre bir potaya konabilir.
hero member
Activity: 2156
Merit: 575
April 27, 2023, 04:18:24 PM
Dürüst olmak gerekirse, AKP sonucu çıkınca bir çok CHPli diyor ki kullanmamalı, AKPli diyor ki neden onlar Türk değil mi elbette kullanacak. Fakat sonuç KK çıksaydı bu seferde CHPliler onlarda kullansın diyecekti, AKPliler avrupalı ne anlar!! falan diye propaganda yapardı, ve hatta 20 yılda çoktaaan engellerdi, kaldırmıştı bile, çok net eminim ki onlara yarıyor diye tuttular bugüne kadar. Sonuç olarak burada kime fayda sağlıyorsa kalsın der, kime zararı varsa kaldırılsın der.

Benim şahsi görüşüm başka ülke vatandaşlığı yoksa o zaman kullanmalı, çünkü zaten Türkiye vatandaşı adam, ülkesi için oy kullanmasından doğal bir şey yok, elbette kullanacak. He hem Türk vatandaşlığı hem başka vatandaşlık varsa o konuda biraz güvenlik sıkıntısı oluyor, ben o adamın aidiyetinin kime bağlı olduğunu nereden bilicem? Belki avrupa vatandaşı olduktan sonra onlara neye yarıyorsa onu yapıyor? Belkide iktidara yaradığından dolayı önyargılı yaklaşıyorumdur, o yüzden yorum yapmam doğru değil, kişisel düşüncemi objektif bir açıdan göremiyor olabilirim, haddim değil kimin oy verebileceği kimin oy veremeyeceği konusunda ahkam kesmek, bunun hukukçusu, genelkurmayı, adalet görevlisi bir çok yetkilisi var, iktidar tarafında da var, muhalefet tarafında da var.

İşin ehli insanlar otursunlar tartışsınlar, onların konuşması daha doğru olur, benim açımdan ben yorum yaparken sağduyulu davranabileceğimi ve doğru bir çözüm sunabilecek bir pozisyonda olabileceğime inanmıyorum, siyasi görüşüm sebebiyle yanlış bir yorumda bulunarak bir çok insanın hakkına girmektense, bilene bırakmanın daha doğru olduğuna inanıyorum. Yine iktidar ne diyosa odur demem, muhalefetinde yaklaşımını dinlerim özellikle, ama kendim yorum yapmam yinede, haddim olmadan yanlış bir şey söylebilirim.
legendary
Activity: 1050
Merit: 1158
April 27, 2023, 04:04:28 PM
Fransa'da yaşayan bir arkadaşım ile konuşurken yurt dışında oy verme işleminin başladığını öğrendim. Seçim için yurt dışında oy verme işlemi bugün başlamış. 73 ülke ve 156 yerdeki yurt dışı temsilciliklerinde oy verme işlemi 9 Mayıs'ta sona erecekmiş. Biliyorsunuz sosyal medyada sürekli gurbetçilerin sokak röportajlarında verdikleri röportajlar gündem oluyor. Bir kesim oy kullanmamalı gurbetçiler diyor bir kısım kullanmamalı diyor. Siz ne diyorsunuz peki sayın forumdaşlar.

Benim şahsi görüşüm Erasmus vb gibi ülkede mücbir sebepten dolayı bulunamayan vatandaşlarımız dışındaki kişilerin oy kullanmasını doğru bulmuyorum. Çünkü buranın sorunlarına yabancı kaldıklarını hissediyorum. Fransa, Almanya, Belçika veya Amerika gibi bir çok farklı ülke de yaşayan gurbetçi arkadaşım var.

Pages:
Jump to: