Pages:
Author

Topic: Yurtdışı alışverişlerine vergi geliyor - page 2. (Read 1565 times)

full member
Activity: 448
Merit: 107
Sıfır alınan bir otomobile ödenen vergiler:
ÖTV
KDV
MTV
Tescil
Harç
TRT Payı
İthalat Uzak Doğudan is %10 Gümrük
Güney Afrikadan ise %10 TOKİ fonu.

(Alıntı - Vergi Uzmanı Ozan Bİngöl)

Benim şaşırdığım şey bu devlette s.çtğmız b.ka niye vergi koymuyorlar  Grin
hero member
Activity: 1400
Merit: 536
4 gozle bekliyorum tam anlamiyla liberal bir ulkeyi olmayi, ama biz ters kulac atiyoruz resmen, hani derler ya bu cocuktan adam olmaz diye, bu ulkeden adam olmaz
sr. member
Activity: 616
Merit: 251
Blockchain Marketing: tokensuite.io
Vatandaşa dönecek olan her vergi gerçekten kutsaldır kaçmamak lazım amaaa o vergi kazanımları bazı taşşaklı adamlara ve siyasilere mercedes, uçak, saat, ev, şirket, şatafatlı hayat vs olarak dönüyorsa, ödediğim her kuruşun, ayrı ayrı yiyenler tarafından onkoloji hastanelerinde sağlık tedavisi için harcanmasını talep ediyorum gerekli yüce makamlardan.

vatandasa donecek vergiler de maalesef hayat standartlarini, egitimi arttirmak yerine diyanet gibi sacma sapan yerlere harcaniyor. ekmek yiyen olursa onlar da halktan kendi yandaslari oluyor. yani donusun bence nereye dondugu de onemli.

ote yandan orhan veli cok guzel soylemis... haikaten bedava yasiyoruz, bedava!
hero member
Activity: 1533
Merit: 560
Vatandaşa dönecek olan her vergi gerçekten kutsaldır kaçmamak lazım amaaa o vergi kazanımları bazı taşşaklı adamlara ve siyasilere mercedes, uçak, saat, ev, şirket, şatafatlı hayat vs olarak dönüyorsa, ödediğim her kuruşun, ayrı ayrı yiyenler tarafından onkoloji hastanelerinde sağlık tedavisi için harcanmasını talep ediyorum gerekli yüce makamlardan.
member
Activity: 139
Merit: 10
Bakan Ağbal, “Stopaj yöntemi ile Türkiye’den yurtdışına gidecek paradan vergi keseceğiz. Vatandaş kredi kartıyla ödeme yaparken, bankadan, bu ödemeden kesinti yapmasını isteyeceğim. Tüketici bu işlemden etkilenmeyecek. Ancak, Türkiye’de vergi dairesine kayıt olan internet siteleri için bu söz konusu değil” açıklamasıyla yeni vergilendirme sisteminin kısaca içeriğini de değindi.

Şimdilik yapılan açıklamalara göre gerçekleştirilecek vergi düzenlemesiyle masraf tüketiciye yansıtılmayıp, satışı yapan veya yaptıran aracı kuruma yansıtılacak. Tabii böyle bir vergilendirme gerçekleşirse birçok yabancı alışveriş sitesi ya Türkiye alışverişlerine ek fiyat farkı yansıtacak ya da ürünlerin ülkemiz tarafından satın alınmasının önüne geçecek yöntemler geliştirecektir.

Geçmiş olsun
Pages:
Jump to: