Pages:
Author

Topic: Yurtdışı Seyahat Tecrübeleriniz - page 2. (Read 827 times)

newbie
Activity: 131
Merit: 0
March 19, 2018, 06:23:45 AM
Belçika da yaşamak çok iyi olurdu daha önce giden var mı
member
Activity: 560
Merit: 57
March 19, 2018, 05:30:35 AM
sirbistan novisad'a gittim. baya guzel sessiz sakin bi sehirdi. gitmeyi dusunen arkadaslara tavsiye ederim.
member
Activity: 322
Merit: 15
March 19, 2018, 05:19:36 AM
Ukrayna ve Rusya taraflarına gideceklere en önemli tavsiye; Eğer rusçanız yoksa veya rus arkadaşınız yoksa kesinlikle tercüman tutun. öyle çok pahalı değil 50 100 dolar veriyorsunuz fakat o parayı fazlasıyla çıkartırsınız. yanınızda böyle bir adam yoksa her gittiğiniz yerde size bindirme fiyat tarifesi çıkartırlar. 
jr. member
Activity: 532
Merit: 6
March 19, 2018, 04:38:58 AM
ispanya'da barcelona'ya gittim. bir hafta kadar kaldım. her bakımdan şahane bir yer. gidecek olanlara eylül ekim aylarında gitmelerini tavsiye ederim. tam tatil sezonunda hem aşırı pahalı hem aşırı kalabalık oluyor zira.
member
Activity: 378
Merit: 14
January 04, 2018, 07:30:51 AM
Almanya'ya gittim. Alman disiplini eğitimi nasılmış anlıyorsunuz adamların günlük yaşamlarından. Şehirleri düzgün, binalar düzgün, herşey düzgün, tertemiz. Her yer yeşil.
newbie
Activity: 36
January 04, 2018, 06:24:19 AM
Gittiğim ülkeler arasında en sevdiğim Tayland oldu.. Sevme nedenim ilk akla gelen gece hayatı konusuyla akalalı değil.. Smiley

Doğası şahane.. İnsanları candan.. Farklı bir kültürü var.. 1 kere eşimle gezmek için gittik, bir kere de iş için gittim..

Gittiğim zamanlar TL bu kadar aşırı değer kaybetmemişti henüz, oradayken kendinizi zengin gibi hissedebiliyordunuz..

5-6 TL ile taksiyle istediğiniz yere gidebilir, 10TL'ye 1 saat masaj yaptırabilir, 10-15TL'ye pazardan noname ama kaliteli sayılabilecek spor ayakkabı alabilir, 5-10TL'ye karnınızı doyurabilirdiniz.. 100TL'ye en kral 5 yıldızlı lüks otelde 2 kişi konaklıyordunuz..

Son gidişimin üzerinden 6-7 sene geçti sanırım.. Şu an bu kadar ucuz gelmeyebilir ama hala bize göre ucuz olduğuna eminim..

Doğası, denizi muhteşem.. Smiley

Bir sonraki hedefim vietnam..

Uzak doğu kesinlikle çok daha farklı ve beni daha çok çekiyor, avrupa çok sıradan ve soğuk geliyor bana.

Umarım yurtdışına gidememiş tüm arkadaşlar bir gün hem avrupa, hem de uzak doğuya gidebilir ve ne demek istediğimi anlarlar.. Smiley

Bitcoinin hepimize bol kazanç ve bol bol yurt dışı gezisi getirmesi dileğiyle.. Smiley
newbie
Activity: 51
January 04, 2018, 04:33:29 AM
Yurtdisi seyahatlerim Almanya ben heidelberg,munchen,nurunberg de kaldim heidelberg harika bir yer gerek tarihi guzellikleri gerekse  kultur seviyesi ile en cok begendigim yer. Hollanda  Amsterdam kanallari ve muzeleriyle muhtesem bir yer,roterdam yine guzel bir sehir. Fransa parise gidipte eyfelle gitmeden olmaz. ama inani bizim ulkemiz de onlardan asagi kalmaz biz daha ulkemizin guzelliklerini tarihini tam olarak yasayamadik  ulkemizin her tarafi gerek dogal guzellikleri gerekse tarihi ile gel beni tani diyor.
member
Activity: 68
Merit: 10
#Blog Writer
January 04, 2018, 04:09:59 AM
Gezi için taylandı tek geçerim. Bekarsanız gece hayatı için pattaya ideal. Çift olarak gidecekseniz de phuket krabi tarafları resmen cennet.
member
Activity: 522
Merit: 13
January 04, 2018, 03:41:25 AM
gürcistan sayılıyor mu Smiley çok nemliydi hiç birşey anlamamıştım birde ortamları bilmeyince boşa gezmiş gibi oluyorsun.

ama ilk gitmek istediğim yerlerin başında italya geliyor. bakalım seneye erasmus kapsamında gidebilirsem gidip bi de ben göreyim şu heykelleri Smiley
newbie
Activity: 252
January 03, 2018, 02:45:02 PM
yurtdışı seyahat tecrübem yakın orta doğu komşu ülkelerimizden ibaret.o şehirlerde bizim doğu illerimizden farklı değil. gezinizin amacı da önemli tabi benimkisi ticaret iş icabıydı o yüzden pek fazla gezip yeterli zaman geçirmemiş olmam böyle düşünmeme sebep olmuş olabilir.
full member
Activity: 333
Merit: 101
January 03, 2018, 02:41:15 PM
Romanya ya gittim. 3 gün kaldım . old town a yakın bir yerde bir evde kaldım.güzel şehir fena değil gece hayatı hareketleri bar klupler fena değiller.binalar biraz eski çok katlı biraz soğuk geldi bana.çokda uygun rakamlarları.avrupa birliği olmasına rağmen kendi para birimini kullanıyorlar lei resmi para birimleri.marketlerde efes pilsen kutu biralar 3 lei idi benim gittiğim zaman 2,10 tl yapyıordu. oldukça çok masaj salonları var Smiley eğer yolunuz düşerse giderseniz taksilerde para üstü vermiyorlar. örnek olarak 80 lei tuttu taksi 90 yada 100 lei verdiniz üstünü vermiyorlar zorunlu bahşiş gibi birşey.tam parada verirseniz bahşiş istiyorlar. pek insanlara güvenmeyin ayrıca.çeşmeci parkı var kocaman güzel bir park , herastau parkı var en meşhuru tavsiye ederim.  old town da eski yeraltı şehri var şehir yeraltındaymış eskiden.çavuşevskinin sarayı var büyük devasa bir saray randevu ile gidiliyormuş ben gitmedim.pek sevmiyorlar çavuşevksiyi bilginize. yine old town da türklerin çalıştırdığı kebapcı var tavsiye ederim.yine aynı iş yerine ait yerde döviz bozdurma bürosuda var.yine old town da garanti bankası var. alışveriş merkezlerinde koton mağazaları ve ds damat var .genelde barlarda takıldım pek bir yer gezmedim. küçük bir not su isterken piata isteyin yanlışda hatırlıyor  olabilirim adını , yoksa maden suyu veriyolar water olarak alırsanız genelde maden suyudur. birde Atatürk'ün büstünün olduğu meydan var.

edit : çok eski yıllardan kalma restoran var carubere burayıda tavsiye ederim.vejeteryen çorbası güzel.hafta sonu olurda giderseniz kalablık olur sırada beklersiniz. içeri kısmına oturursanız yemek yerken ansızın dans ekibi çıkıyor yotube videolar var izleyebilrisiniz. her çeşit et var.
member
Activity: 448
Merit: 12
January 03, 2018, 02:12:26 PM
Bu yaz bir Gürcistan'a gitme planım var. İnşallah kısmet olur ve tecrübelerimi, düşüncelerimi burada yazabilirim ve sizi aydınlatabilirim Cheesy
member
Activity: 336
January 03, 2018, 08:17:08 AM
vallahi yurt dışına hiç çıkmadım.Kıbrısa gittim sadece onuda tecrübeden saymıyorum
full member
Activity: 196
Merit: 100
DIWtoken.com
January 03, 2018, 06:12:22 AM
Benimde Yurtdışında en çok ziyaret etmek istediğim yer Dubai dir. Çok merak ediyorum özellikle burj khalifa adlı yerde konaklamak isterdim.
newbie
Activity: 196
January 03, 2018, 03:03:52 AM
italya'da iki kere roma floransa sağlam gezdim yemek yerleri dahil naçizane yardımcı olabilirim
newbie
Activity: 112
January 01, 2018, 03:23:45 PM
ingilizce kesin bilcen abi tüm güzelliklerını kacırıyorsun yoksa...
member
Activity: 63
January 01, 2018, 01:40:37 PM
İkramiye çıksa ömür boyu gezerim.
member
Activity: 240
December 30, 2017, 06:55:05 AM
bu yılbaşında ikramiye bana çıkınca hemen deneyim yaşayacağım .olurmu olur.
member
Activity: 154
December 29, 2017, 08:10:33 PM
8 ülkeye gittim. 3 yıl dışarda yaşadım. Herkese tavsiye ederim. Okul, iş ve. bir sebeple gidin.
member
Activity: 239
Merit: 14
December 29, 2017, 02:58:53 PM
hiç yurtdışı tecrübem olmadı ama çıkmayı çok istiyorum gerçekleştirebilirsem isteğimi yorumları dikkate alacağım .
Pages:
Jump to: