Pages:
Author

Topic: 1 kutu 83 lira - page 2. (Read 300 times)

legendary
Activity: 2156
Merit: 1507
December 23, 2024, 12:17:14 PM
birşeycik olmaz.

PEYNİR EKMEK YERLER SORUN YOK
hero member
Activity: 994
Merit: 772
December 23, 2024, 12:15:16 PM
Böyle esnaflık olmaz, ambalajlama ücreti yüksek olabilir ama baklavanın kilogram fiyatı ile eşit gibi hesaplama yapmak hiç adil değil.
3-5 lira maliyeti olan şeyi 80 lira yazmak haksız kazançtır. Zaten ambalaj için para isteniyor olması da doğru değil, ister en pahalı ambalajı kullanırsın ister incecik plastiğe ya da buzdolabı poşetine koyarsın. Bunun için de müşteriden para talep etmek doğru değildir.

Böyle işletmelerin ifşalanması ve ciddi cezalar verilmesi gerekiyor. Herkes kendi kafasına göre kural koyarsa müşteri her zaman kaybeden taraf olur

Kutunun parasını yine alsın ama kutunun fiyatına göre işlem yaparak alsın. İyi o zaman değerli bir şey satın alındığında kutunun fiyatı sürekli olarak değişkenlik gösterecek. Aslında buna benzer sorunlar uzun zamandır var. Serbest piyasa ama bu piyasanın da bir usulü olmalı. Aynı mala farklı fiyat konulabilir, işletme giderleri vs. şeylerden dolayı ama bu fiyat farkları çok fazla olmamalı. Fiyat farkları büyük olduğunda da iş tüketiciyi kazıklamaya giriyor.

Niyet tam olarak bu mu bilemeyiz ama standartı korumak da önemli. Bunu sağlayacak olan da denetleme mekanizması.
legendary
Activity: 2548
Merit: 1519
December 23, 2024, 10:56:50 AM
Ticarette böyle bir şey mi var ya ürün bedelini alırken paketlemeyi nasıl gramaja eklersin ne satarsan sat bunu yapmaya hakkın yok. Burada bakanlığın ciddi denetimler yapması gerektiği ortaya çıkıyor, adamlar pişkince dara almıyoruz diyebiliyor ve bunun yaptırımı olmuyorsa herkes istediği gibi at koşturur. Sosyal medya tepkisi de olmasa demek ki neler neler yapacaklar neyse ki internet var. Bu işletmeye büyük bir ceza verilmeli ki millet ibret alsın bir daha kimse böyle çakallıklar yapmaya kalkmasın.
legendary
Activity: 2814
Merit: 1576
December 23, 2024, 06:55:06 AM
Böyle esnaflık olmaz, ambalajlama ücreti yüksek olabilir ama baklavanın kilogram fiyatı ile eşit gibi hesaplama yapmak hiç adil değil.
3-5 lira maliyeti olan şeyi 80 lira yazmak haksız kazançtır. Zaten ambalaj için para isteniyor olması da doğru değil, ister en pahalı ambalajı kullanırsın ister incecik plastiğe ya da buzdolabı poşetine koyarsın. Bunun için de müşteriden para talep etmek doğru değildir.

Böyle işletmelerin ifşalanması ve ciddi cezalar verilmesi gerekiyor. Herkes kendi kafasına göre kural koyarsa müşteri her zaman kaybeden taraf olur
legendary
Activity: 3248
Merit: 1531
December 23, 2024, 04:47:09 AM
Eskiden gözümüze gelmezdi bunlar. Ama artık baklava dilimle satılmaya başlandığı için vatandaşın gözüne batıyor haklı olarak.
Bir de şu açıdan bakmak lazım. o kutunun esnafa maliyeti ne kadar? dolayısı ile eleştiri getiriken çift taraflı bakmak gerekiyor.
legendary
Activity: 2324
Merit: 1176
December 22, 2024, 10:35:33 PM
Bu bayadır olan bir şey hocam yeni bir şey değil Mardin’de tatlıcıda tartışmışlığım var bu yüzden kardeşim bugünün parasıyla 1000 liraya tatlı alıyorsun adam kutuyu tartıyor 100 gram 100 lira ona veriyorsun saçmalık bu arada Mardin’de lokum için aynını yaptılar bana ben onlarla tartıştım ulan bir kutu yapmışlar 150 gram diyorum ki darasını al almıyoruz diyor hediyelik olursa ne alaka diyorum 150 gram eksik lokum vereceksin diyorum bizde böyle diyor bir de pişkin pişkin
member
Activity: 75
Merit: 25
December 22, 2024, 03:30:11 PM
Ha yok, arkadaşlar yanlış anlamayın 1 kutu içinde bir şey değil, 1 kutu boş fiyatı 83 TL.

Bursa’da bir tatlıcıya giden müşteri, satıcıdan kutunun darasını almasını istedi, tatlıcı ise prensip olarak dara almıyoruz yanıtını vermiş. Müşteri ise boş kutuyu tartıp, 1 kutuya 83 lira verdiğini anlamış.

Nerede ahlak, nerede dürüstlük? Neden insanlar tuttuğunu öpmek derdinde?
Pages:
Jump to: