gayet iyi okudum emin olun, yanılıyorsunuz. hem de büyük yanılıyorsunuz. 1milyar dolarlık bitcoini satışa koyup piyasadaki nakiti toplamaya kalktığımızda (1 günde) fiyat %50 hatta üzeri düşer şu an. fiyat orda kalmaz ama tekrar kendini toparlamaya başlar.
geçen gün yanlışlıkla ya da kasıtlı olarak 5bin btc yi sattıklarında tek hamlede fiyat 8binden 6200 lere kadar çizildi. sonra iki günde tekrar 7800 lere geldi. burda 140bine yakın btc den bahsediyoruz.
o 24milyar dolar dediğiniz hacim reel paranın hacmi değil. tekrarlıyorum burayı ıskalıyorsunuz. algoların vs sürekli scalp yaparak sürekli hacmi şişirmesi. örnek bitmexde 5 milyar dolar görünüyor günlük hacim, ama öyle bir para girişi ya da çıkışı olmuyor oradan. sürekli kaldıraçla şişirilmiş talimatlarla algolar alıp satıyor tekrar tekrar.
buraya reel 1milyar dolarlık çıkış yaptığınızda dağılıp kaçar tüm sistem stoplar çalışır, tetiklenir vs deli gibi panik ortamı oluşur ve düşer de düşer.
uzman olan arkadaşlar da beni destekleyecektir. %50 düşer demek iyimser bile olabilir.
Ben 1 milyarlık bitcoin artık kaç adetse 1 gün içerisine satılmayacağını söylüyorum yani bunu anlık olarak bir veya bir kaç markete birden satış olarak girip satmanız zaten mümkün değil.. bu nedenle 1 hafta 10 gün 1 ay artık neyse ona göre yavaş yavaş satılacaktır ve sizin dediğiniz gibi bir panik havası oluşmaz.
La abi şakamısınız siz ? 3500 bitcoin piyasanın dengesini bozup 2000 $ dumplatıyorsa,135.000 btc ile hatırlayın mtGox btc satış olayı gibi olur.Adamlar 20.000 $ 'dan 3300 $ a kadar dumplattılar hemde sadece %30 kadarını sattılar.Böyle büyük bir mebla piyasayı hiç abartmıyorum,tahmini 900-1000 $ a kadar dumplyabilir.
https://coinmarketcap.comMarket hacmi, 24 saatlik işlem hacmi bu konularını incelemenizi öneririm. son 24 saatlik sadece bitcoinde 24.450.000.000 dolarlık işlem olmuş. yani siz 1 milyar doları günlük aniden bir borsadan satamayacağınız için piyasaya etkisi çok olmayacaktır. btc,eth,ltc ve benzeri coinleri düşünürsek 24 saatlik işlem hacmi 50.000.000.000 doları buluyor. kısacası siz 10.000.000 dolarlık bir sektöre 1 milyar dolar sokmuyorsunuz ve
1 milyar doları aynı gün aynı saatte satamayacağınız için piyasanın bundan etkilenmesi çok zor. sizin yazdığınız şeye benzedi.. bir dönem forumda birisi çıkıp bütün btcleri birleştirelim btc ye dump yapalım demişti
yemez yani... hem 1 milyarlık coini kolay kolay satamazsınız ki satmış olsanız dahi piyasadaki tepki çok kısa olur.
20milyar günlük hacimden aylık 600milyar hacim olduğunu düşünürsek ortalama biz buna 400milyar dolar diyelim. siz piyasanın 400/1 oranında işlem yapmış olacaksınız. kısacası çok etki etmez.
Şu konuda haklısınız ve dediğiniz doğru. atıyorum 150bin bitcoin ediyor ve eleman anında satmak için 8000 dolar 2000 dolar arası açık olan tüm emirlere satış gerçekleştirirse dediğiniz gibi düşer. burada genel olarak konuşulan 1 milyar dolarındaki bitcoinin değerinde satılması. 8000 9000 aralığında en fazla 7000 seviyelerinde satılsa neden fiyat düşsün? 10 tane borsada eşzamanlı olarak 8000-2000 arasında satış yaparsa evet çakılır.