Pages:
Author

Topic: 1500 km de olan aracımın frenleri ses yapmaya başladı - page 2. (Read 246 times)

member
Activity: 106
Merit: 11
IPV6 Proxy | AWS Account
Eğer ses kalkarkense bu havalarda normal bişey olmaz ama kalktıktan sonra da ara ara devam ediyorsa bi tamirciye götür ama servise götürme çünkü çok para alıyorlar gerçekten çünkü.
newbie
Activity: 36
Merit: 0
muhtemelen önemli bir şey olmayabilir ama içinin rahat etmesi için götürüp göstermende fayda var..

Sadece frene bastığında geliyorsa genelde mühim bir şey olmuyor zamanla tekrar ses kesiliyor, balatanın sert oluşundan olabilir, diski kendine göre şekillendirdikçe ses tekrar susuyor..

Bunun dışında aklıma gelen seçenekler eğer sürekli geliyorsa taş kaçmış olabileceği veya kaliper kapağı varsa onun yerinden oynamış olabileceği..

km çok olmuş olsa balata biliyor olabilir derdim ama 1500km'de mümkün değil.. Smiley

member
Activity: 596
Merit: 14
balatalara çok yüklenmissin beee ... tabi fabrika hatasıda cok fabrıkalardan kalıte kontrolden elle geçirenler var diyorum ama bilmıyorum tabi
legendary
Activity: 1036
Merit: 1000
bu fren sesini araçla hareket ettiğiniz ilk zamanlar duyup biraz yol gittikten sonra duymuyorsanız normal olabilir yağmurlu havalarda balata ve diskler ıslakken ses yapması normal ama biraz gittikten sonra ve bir kaç frenden sonra ses kesilir. Siz sesi sürekli duyuyorsanız en yakın zamanda bir servise uğramanızı tavsiye ederim.
member
Activity: 224
Merit: 10
ARIZN - Tokenised Crowdfunding Platform
Balata problemi olabilir. En yakın zaman da baktırmanı öneririm.
member
Activity: 1011
Merit: 65
Yağmurlu havada ya da su birikintisi içerisinde ani fren yaptınız mı? Disklerde eğilme olmuş olabilir.
Yüksek hızla giderken araçta titreme oluyor mu? Örneğin 140 km hızla giderken frene bastığınızda araç nasıl bir tepki veriyor?

yağmurlu havalarda fren yaptığım oldu  öyle çok ani frenler değil çıkur su birikintilerinden de geçtiğim oldu acaba toz mu birikti diye düşünüyorum, pek bu işlerden anlamam ama disklerde bir şey görmüyorum gayet sağlıklı duruyorlar. araç yeni böyle problemin olması canımı sıkmış durumda.
full member
Activity: 700
Merit: 134
Yağmurlu havada ya da su birikintisi içerisinde ani fren yaptınız mı? Disklerde eğilme olmuş olabilir.
Yüksek hızla giderken araçta titreme oluyor mu? Örneğin 140 km hızla giderken frene bastığınızda araç nasıl bir tepki veriyor?
member
Activity: 252
Merit: 10
sürekli aynı sesi veriyorsa balatalara taş girmiş olabilir. en kısa zamanda baktır kı  disk te çizik yapmasın.
member
Activity: 1011
Merit: 65
yeni aldığım toyota model aracımın frenlerinden tiz sesi gelmeye başladı. 1000 km bakımı geçen hafta yapıldı bu hafta ses gelmeye başladı.
abs bir kez kullanmak durumunda kaldım ani frende kullandım. fren çok kullanan biri değilim balataların aşınmış olma ihtimali 1500 kilometrede imkansız zaten yok abs devre dışı değil abs ışığı da yanmıyor bu ses neden geliyor ?
Pages:
Jump to: