Pages:
Author

Topic: 18-19 Nisan da tekrar 31 ilde iki gün sokağa çıkmak yasak (Read 637 times)

full member
Activity: 266
Merit: 106
Umarım bu güzel havalarda evde durmamız bir işe yarar, yapılan saçma sapan hamlelerle hareketlerle sabote edilmez. Artık bu illetin bitmesini 4 gözle bekliyorum canımız çıktı be hem ekonomik hem de mental olarak. Umarım bu mücadele emekler boşa gitmez
legendary
Activity: 2100
Merit: 1452
bu yasak dönemini evde film dizi izleyerek geçirdik ancak şuan ayakta zor duruyorum yıllardır evde kalmayı özlemişim cidden güzel bir zaman geçirdim.
legendary
Activity: 2408
Merit: 1478
alex
En azından 1 hafta önceden haber verilince insanlarin çıldırmadigini gördük. Demek ki neymiş rahatlıkla yapilabiliyormus. Yine de üstteki postlarda yazıldığı gibi sokağa çıkma yasağı var ama millet sitesinin içinde koşturuyor. Sokağa çıkma yasagini bazı insanlar ne olarak anlıyor? Kadikoyden Taksim'e gitmedim yani sokağa çıkmadım ama sitemin önünde 30 kişiyle çekirdek citledim.
legendary
Activity: 1820
Merit: 1123
Bugün itibariyle (görevli olmadıkları halde) trafiğe özel araçlarıyla çıkan + yollarda yaylana yaylana yürüyen binlerce kişiye yine ceza kesilmiş. "Sokağa çıkmak yasaktır" cümlesinin tam olarak neresini anlamadıklarını merak ediyorum bu insanların. Bunların oyuyla benim oyumun bir olmaması lazım işte! Bazıları da "haberim yoktu" demez mi! Tam dayaklıklar valla... 3.150 TL'lik bağış yapmış sayalım bari bunları.
sr. member
Activity: 1470
Merit: 449
Halkımız gerçekten bilinçsiz. Sokağa çıkma yasağı var millet inmiş kapısının önünde araba yıkıyor sitelerin içinde geziyor yine iç içe millet. Sokağa çıkma yasağını nasıl anlıyorlar bilmiyorum. Bu hafta gerçi instagram'dan Ankara Trafik'i takip ediyorum ben polis site içlerine falan girmiş millet saçma sapan kaçacak yer arıyor. Aslında yazacaksın hepsine cezayı görsünler.

Bu hafta sonları sokağa çıkma yasağı mayıs sonu haziran ortasına kadar sürer gibime geliyor.
legendary
vakıfbankasının önündeki yolu bile yoğunluktan trafik akışına kapatıyorlar ancak hafta sonu evden çıkmamak yalan yok hoşuma gitmeye başladı  dün köye çıktım biraz doğa ile iç içe girip içimdeki karamsarlığı söndürdüm. doğadan neden kopuyoruz anlamıyorum  sevmeye başladım bu hafta sonu yasağını
legendary
alex
para yok arkadaş para. en az maliyetle sokağa çıkma yasağı ancak böyle yapılabiliyor. ben mesela haftaiçi işe gidip virüs kapmıyorum ama hafta sonu mal mal etrafta dolaşırken kapabilirim:)) önümüzdeki hafta da 23-24-25-26 nisan tarihlerinde sokağa çıkma yasağı getirecekler diye bir dedikodu var. aslında tam anlamıyla bir sokağa çıkma yerine kısıtlı olarak bunu yapsalar daha iyi olur.
hero member
Activity: 1400
Merit: 536
Simdi de "hafta sonu yasagi" icat ettiler, tarafsiz dusunmeye calisiyorum: Cuma gunu virus kapan bir insan, Cumartesi-Pazar evde dursa ne olur durmasa ne olur?
Hafta sonu insanlar sosyal alanlara gitmemeliler diye mi dusunduler ? Zaten virusten korkuluyor normalde de kimse nargile kafeye gitmez bu gunlerde.
Ne demeli bu durumda bilmiyorum.
legendary
Bu haftaki yasağımız başlamış bulunmaktadır arkadaşlar. Hepimize hayırlı uğurlu olsun. Umarım market alışverişlerini halletmiştir herkes ;)
İnternete köküne kadar yüklenebiliriz artık. TTnet download hızımda şimdilik bir düşme olmamış. 24mpps devam ediyor. Bakalım bu haftaki talebi karşılayabilecekler mi!
legendary
arkadaşlar yasak  önümüzdeki hafta sonuda devam edecek ona göre ihtiyaçlarınızı şimdiden belirleyin.

umarım virüse engel olur ama pek engel olacağını sanmıyorum
member
Activity: 454
Merit: 37
An itibariyle (00:00) yasağımız son bulmuştur arkadaşlar. Vatana millete hayırlı uğurlu olsun. Sonuçlarını birkaç gün içerisinde almış oluruz sanırım! 2 gündür evde sıkılanlar kapı önüne inip bir sigara tüttürebilirler.
Bir sonraki sokağa çıkma yasağında buluşmak üzere diyorum. Esen kalın, sağlıkla kalın, altcoinlere yatırım yapmayı ihmal etmeyin Wink
   Cheesy   15 dakkada dısarsı araba kaynadı nereye gıdyorlar acaba Cheesy
legendary
bence sonuçların çıkması nereden baksan 5-10 günü bulacaktır cuma akşamı yaşanan kargaşadan dolayı bakalım artıyor mu artmıyormu. umarım vaka sayısı artmaz dururda. başımıza bu bela bulaşmaz.
legendary
An itibariyle (00:00) yasağımız son bulmuştur arkadaşlar. Vatana millete hayırlı uğurlu olsun. Sonuçlarını birkaç gün içerisinde almış oluruz sanırım! 2 gündür evde sıkılanlar kapı önüne inip bir sigara tüttürebilirler.
Bir sonraki sokağa çıkma yasağında buluşmak üzere diyorum. Esen kalın, sağlıkla kalın, altcoinlere yatırım yapmayı ihmal etmeyin ;)
legendary
hocam aynı sorun bendede var.

hobi amaçlı kuluçka makinası yaptım bahar geldi diye köydekiler yumurta koydurdu çıkımına 3 gün kala  yasak geldi hergün içine su koymam gerekiyor ki yumurta belli bir nem derecesinde kalsın ve koyamadım. 130 civarında yumurta vardı. büyük bir ihtimalle sıcaktan pişmiş olmalılar.

insan canından önemli değil ama bunlar basit örnekler daha niceleri vardır. zor durumda olan.

GEÇEN Bir video gördüm adam diyor ki ben sokakta yaşıyorum nereye gideceğim? herkez birbirine yönlendiriyor ortada kaldım diyordu.

full member
Activity: 266
Merit: 106
Yani arkadaşlar yan komşumun yeğeni 2 tane kuş besliyor kapının önünde burada atolye tarzı bir yerleri var her gün buralardaydı şimdi çocuk gelemiyor ve kuşlara ben bakıyorum yani ben önceden kuş beslediğim için biraz ne yapılır biliyorum ya ben olmasaydım o hayvanlar ölecek miydi? şimdi yem vermeye inerken ajan gibi etrafı kollayarak gidiyorum ki kapımın 3 adım önü yani.
Hala yapılana mantıklı bi kulp bulmaya çalışıyorlar yok 2 gün önceden haber verilseydi bu kalabalık durumu 2 güne yayılcaktı herkes dışarda olacaktı falan...
Siz aptal mısınız gerçekten? 2 güne yaymayalım biriksin insanlar 2 saatte daha fazla izdiham olsun diye düşünüyorsanız çok doğru bir karar vermişsiniz.
legendary
dedim olacak kafası yemez. insanların bir hayat akışı var adamın ödemesi vardır parası gelecektir dolabı boştur cebinde parası yoktur veya ailesi bir başka yerdedir. bunu 2-3 gün önceden  açıklarsın gereken tedbiri alırsın.

ilk günden beri yasaklar yapılıyor sürekli 2-3 saat önceden açıklanıyor. halk aptal değil ona görede reaksiyon veriyor vermek zorunda da.

Düşünsene yaşlı ailesi köyde olanlarvar telefon kulllanamayanlar var. yolda olanı var. 2 saat önceden bildiriyorsun..
devlet resmen dalga geçiyor vatandaşla
ben cuma gecesi duyduğum gibi fırına gittim sadece 5 tane ekmek aldım. 2 gün yeter bana ama ben devlete güvenmiyorum. Yakınımda fırın var ama ottan boktan yere ceza yemeyeceğimin bir garantisi yok.

fırıncı geçtimi hiç geçmedi. ee almasaydım ne olacaktı? illa ben basit bir ekmek için belediye çalışanlarınımı rahatsız edeyim.

ne insanlar var kanseri yatalağı benim 2 ekmeğim geleceğine ben kendimi tehlikeye atarım onlar onlara baksın.

ama bu iş böyle olmaz. oyun değil bu.
yok 20 yaşından küçüklere yasak 65 yaş üstüne yasak kardeşim geri kalan kısım çalışmıyormu çalışıyor o virüsü eve getirmiyor mu getiriyor.

1000 kişi ölmüş biri neyse benim için 1000 i o zamanında yapacaktın ve bu yaptığın ne 2 gün neye yetecek insanlar yine yarın saldıracaklar.

en basit ya cumartesi veya pazar günü çarşısı esnaflar aldılar ürünü sebze meyve çürüdü. bu nasıl tutarsiz iş. ben anlamıyorum

bu yönetime de kesinlikle güvenmiyorum.

geçen ayın 17 sinden beri kapalıyım. benim kapalı olduğumu devlet biliyor ama soran varmı yok. benim kapalı olduğumu bilmiyor mu biliyor beni yok sayıyor. belediye kaymakamlığa kaymakamlık sosyal yardımlara sosyal yardımlar açık kapıya yönlendiriyior.

maske satışı yok 1 maskeyi hiçbir kurumdan alamıyorsun bumu sosyal devlet.. 1 lira maliyeti yok 1 lira.

ama altın varaklı kalörifer peteğinin her birine 47 bin tl bulunuyor.

bu yönetime mi güveneceğim

legendary
alex
@mandown güvensizlik konusunda söylediğinle sonuna kadar haklısın. Maalesef insanlar artık yapılan bir açıklamaya da güvenmiyor. 48 saatlik sokağa çıkma yasağı diyorlar ama ya uzatirlarsa? Evde ekmek yokken kim bize sahip çıkacak? Güvensizlik ve bunun sonucu olarak da hayatta kalma içgüdüsü insanları şaşkına çevirdi. Bir de son 1 aydır yaşadıkları, okudukları eklenince...
sr. member
Activity: 1176
Merit: 305
  Yeterince gıdam vardı sigara ihtiyacım olmadığı için de markete çıkmadım sigarayla aylar önce vedalaştık. Ancak gıda önemli bi konu şimdilik yetecek gıda var ama marketlerin kapalı olması bu süreçte doğru bulmuyorum. Şimdi insanlar daha fazla akın edecek marketlere.
legendary
bu iş başladığındna beri zaten günlük yaşam kalitemiz düşmüştü zaten dolabı dolduracak bir yapımız oluşamamıştı. sonumuz hayrolsun mantıklı işler yapılmıyor. 

hele cuma geceki rezillik yokmu aslında bunun mantıklı bir sebebi var

vatandaş devlete güvenmiyor aç kalacağına inanıyor.
hero member
Activity: 1918
Merit: 795
Yasaklamadan 20 dakika önce marketten 4 paket sigara alıp eve girdim kapıda öyle sigara içiyordum arkadaş yasaklama haberi dağılmaya başlayınca her ev hareketlendi. önümden baya bir insan geçti gerçekten manzara çok çok kötüydü. umarım kimseye bulaşmamıştır demek isterim ama bunun 14 gün içerisinde çok fazla can yakacağına eminim. Bu günden aklımızda kalan sadece iki şişe kola alan dayı ile, bir paket luppo alıp sırada bekleyen yiğit arkadaşımız Smiley amk 2 gün luppo yemese ölecek sanki.
Pages:
Jump to: