Fenerbahçe, Ozan Tufan'ı resmen satın alma opsiyonlu kiralama koşuluyla Watford'a gönderdi. 26 yaşındaki futbolcunun satın alma opsiyonu sanıyorsam 7.5 milyon euro idi. Bir ara 15-20 milyona gönderileceği konuşuluyordu. Hatta Crystal Palace 15 milyon euro'luk bir teklif yapmıştı ama reddedilmişti diye hatırlıyorum. Hayırlısı olsun artık Ozan için.
Ozan tufan İngiltere Premier ligde bir şey yapabilecek mi merak ediyorum. Ben başarılı olacağını düşünmüyorum. Türkiye ligine göre çok fazla güç isteyen bir lig ve Ozan buna adaptasyonunu gerçekleştiremez bence.
Bana da öyle geliyor açıkçası. Öncelikle İngilizce bilmiyor sanırım bu bir süreliğine takım içi iletişim problemlerine yol açacaktır. Ayrıca Premier Lig, Süper Lig gibi değildir. Orada çok daha seri ve sert bir futbol oynanır. Her müdaheleye faul çalınmaz. Yani Ozan'ın alıştığı düzenin tam zıttı olacak, buna hazırlıklı olsa iyi olur. Ayak uyduramazsa Watford satın alma opsiyonunu kullanmadan geri dönmesini sağlar zaten.
Aslında durum tam olarak öyle değil. Herhalde zorunlu olmayan bir satın alma opsiyonu var sandınız ama durum tam tersi aslında. O yüzden Ozan Tufan keşke daha da önceden bu şekilde satılabilseydi. O zamanlar daha yüksek bir paraya da satılırdı hem. Yine de çok daha geç olmadan takımdan gönderilmesi iyi oldu bence. Watford'un elinde patlamazsa Premier Lig macerasına devam eder. Yoksa belki 2 yıl sonra falan kendisini yeniden bir Süper Lig takımında görebiliriz diye düşünüyorum.