Hocam bir işçi 29 bin lira alırsa, öğretmenlerin durumu ne olacak? Farz edin ki bir okulda işçi statüsünde birisi var. Öğretmenin 15 bin aldığı yerde işçi 29 bin lira alıyorsa burada gelir adaletsizliğinden bahsetmek gerekmez mi? Bir öğretmenin aldığı maaşın en az 20-25 bin lira olması gerekirken işçiden az maaş alacaklar. Şaka gibi ülkemizde bir durum daha. Ülkemizin en önemli kamu görevlileri olan öğretmenlerin aldıkları maaş ortada. Yazın memura verilecek zam oranını ciddi ciddi merak ediyorum. Asgari ücretliye ek zam konuşuluyor seçimden sonra her şey belli olacak. Bakalım seçimde neler olacak.
Hocam o da birşey mi? kamuda müdür ile şube müdürü hemen hemen aynı maaşı alıyor, şube müdürü ile şef arasında 5000 lira fark var, yani kariyer basamağı olarak bir alt kademedeki yönetici ile üstü arasındaki fark bu, şef ile daha alt kadrolar arasında ise neredeyse fark yok denecek kadar az, bu arada özellikle milli eğitimde bildiğim kadarıyla Şube Müdürü 20k civarı alıyorsa, uzman öğretmenlik veya baş öğretmenlik ilavesi olan bir öğretmen ek ders ile koca ilçenin işini yapan şube müdüründen fazla kazanabiliyor, ki bu fark ek dersi fazla olan okulların idarecilerinde daha da fazla oluyor, yani kalifiye olmanın pek de bir esprisi kalmadı galiba, düz işçi ol, azıcık sorumluluğun olsun, oh misss gibi.
Artık çocukları okutmak yerine, okutmamak daha mantıklı oldu desenize. Dünyada herhangi bir ülkede kamuda kalifiye olmayan bir personelin kalifiye personelden daha fazla maaş alındığı görülmüş müdür acaba? Bu duruma tepedekiler ne diyorlar acaba? Bir ülkenin yükünü taşıyan insanların, işçi statüsündeki çalışanlar ile aynı maaşı almaları hiç doğru değil. İşçi statüsünü kesinlikle küçük görmüyorum ama bir yerde akademik kariyeri olmasa da belli bir eğitimi olan donanımlı bir meslek grubu varken, diğer tarafta yer yer ilkokul mezunlarının da olduğu işçi sınıfının onlardan çok almasını aklım almıyor, açıklayacak bir açıklamayı da mantıklı göremiyorum.