Oluşturulan veren el mevzusu yüzünden yıllardan beri aldığımız zam yada maaş artışları hep manüple edildi. Gerçek değerler hep saklandı. Enflasyon değerleri hep yanlış açıklandı sonuç olarak yıldan yıla düşen maaşlar ve buna göre yükselen günlük harcama kalem fiyatları. Neden artsın ki alım gücümüz. Alım gücü yükselirse sen iş seçimi yaparsın bu durumda nasıl çin modeline karşılık gelen Türk modelini uygulayacaksın. Yoksullaşki daha aza razı olup sesini çıkarmadan çalışa bilesin. Artış zinhar günah.
Abi asıl mevzu farkındalığı düşük, alıştırılmış kitle, bu kitleyi çok şekilde istedikleri noktaya kanalize edebilen de bir yönetim olunca yıllardır yaşadığımız bu süreç artık bana normal gelmeye başladı. Kendisine hizmet etmek üzere seçtiğini, yani güç verdiğini kendisinden daha kutsal gören kafa yapısı aciziyeti çıkıyor tam da burada karşımıza. Yahu senin yetki verdiğin adam cebinden birşey vermiyor sana, yönetmekle sorumlu kıldığın organizasyonun imkanlarını kullanıyor yani, şimdi ben bunu anlatmaya çalışınca vatan haini olmadığım kalıyor neredeyse, o yüzden bir süredir kimseye bu konularda ağzımı açmıyorum.
En doğrusunu yapıyorsun hocam ağzını açmamakla nitekim bilemiyorsun bu milletin içinden neler çıkacağını yok hülooğğcu mu, mabad kılı mı bilemiyorsun. Gerçekten de öyle bir şekilde manipüle ediliyor ki bu kitle iyi olan herşey onlardan kötü olan herşeyi de sınav sanıyorlar. O yüzden artık bugün dünden pahalı yarından ucuz olarak devam edecek.