Hocam ne yapsın insanlar atama bekliyor. Atanıp hayat kurmak istiyor ama yok. Mecburen bir çok kişi polis oldu.
Eskiden lise bitince polislik sınavları vardı ama şimdi emniyet o ihtiyacı üniversite mezunlarından karşılıyor.
Bilmiyorum hâlâ lise bitince 2 yıl eğitim alıp polis olma durumu.
O şekilde polis olup MEB'e geçerim diyeni çok duydum ama geçene hiç çevremde rastlamadım.
Tabi insanları yadırgamıyorum herkes bir şekilde hayata tutunma gayreti içerisinde ayrıca şerefli bir meslek askerlik polislik diğer meslekler şerefsiz demiyorum hemen yanlış anlamayın sakın Yani bizim toplumumuzda daha da ilgi çekilen bir iş kolu insanlar da öğretmen olarak atanamadılar ve mecburen bu yola girdiler bir kaçı bu yoldan bir kaç sene sonra yine öğretmenliğe döndüler
Daha geçen sene bomba imha bir arkadaşım vardı asıl mesleğine yani Türkçe öğretmenliğine atandı ve onun adına çok sevindim atandığında 38 yaşındaydı buna rağmen başardı ayrıca bir arkadaşım Şanlıurfa’ya sınıf öğretmeni olarak atandı geçenler var ama mülakatta zaten bir işin var deyip olumsuz bakılanlar da var
Ben genellikle özel üniversitede hukuk okuyup mesleği bırakan avukat olan çok arkadaş duydum ama bunda zirve sanırım bir genç arkadaşta kendisi kaymakamlık sınavını kazandığında 5 yıllık polismiş kaymakam olmuş yani çalışınca her şey oluyor
Dipnot hala liseden mezun olup senede 2500 kişi polis okullarını kazanıp 2 yıl okuyorlar