Pages:
Author

Topic: 4 milyon kişi ehaciz yedi banka hesapları blokelendi - page 2. (Read 402 times)

legendary
Activity: 2338
Merit: 1070
Benim arkadaşlarımdan da e-haciz yiyen arkadaşlar var. Birde çok komik tutarlar için tüm hesabı bloklayan bankalar var. Normalde borç kadarlık tutara bloke gelmesi gerekiyor. Arkadaş iki gün uğraştı, hacizi kaldırtmak için
Çoğu borç da 18 yaşını geçip üniversiteye yada üni sonrası sonrası çalışmaya başlayana kadar sürede zorunlu kesilen GSS prim borcu. O dönemde hiçbir sağlık harcaması olmasada cezayı kesmişler
hero member
Activity: 1533
Merit: 560
Sanki genel sağlık sigortası yap diyen varmış gibi. 2 sene önce işsiz kaldım beni zorunlu sigorta yapmışlar. Bir tek faydası bile olmadı iki gün önce bana mesaj geldi 500 TL borcun var yoksa haciz gelir vs diye. Umarım gelmez. Üniversite de okurken bir hoca : en büyük mafya devlettir demişti harbiden doğru söylemiş.

e haciz geliyor hocam ama öyle alel acele gelmez, mesaj gelsiyse, gib den gelmiştir, yani gelir idaresine devredilmiştir bu alacak.  gib de 1-2 sene bekletir sonra faiziyle e haciz yapar hesabına para yatıyorsa daha bile hızlı yapabilir.

gib den değil de sgk dan geldiyse haciz maciz olmaz, onlar gelir idaresine devreder anca ondan sonra

SGK'ya eskiden kalma 3500 lira borcum varmış, 2-3 yılda 6500 olmuş, 7000 lira bloke yazmışlar bankaya 500 lira fazladan blokelemişler. Ödemeyeceğim, ne onlar çekebilecek ne de ben, ta ki yapılandırma çıkana kadar! Çıkınca 3500 olarak öderim.
hero member
Activity: 1078
Merit: 696
Sanki genel sağlık sigortası yap diyen varmış gibi. 2 sene önce işsiz kaldım beni zorunlu sigorta yapmışlar. Bir tek faydası bile olmadı iki gün önce bana mesaj geldi 500 TL borcun var yoksa haciz gelir vs diye. Umarım gelmez. Üniversite de okurken bir hoca : en büyük mafya devlettir demişti harbiden doğru söylemiş.

e haciz geliyor hocam ama öyle alel acele gelmez, mesaj gelsiyse, gib den gelmiştir, yani gelir idaresine devredilmiştir bu alacak.  gib de 1-2 sene bekletir sonra faiziyle e haciz yapar hesabına para yatıyorsa daha bile hızlı yapabilir.

gib den değil de sgk dan geldiyse haciz maciz olmaz, onlar gelir idaresine devreder anca ondan sonra
full member
Activity: 490
Merit: 104
★Bitvest.io★ Play Plinko or Invest!
legendary
Activity: 1596
Merit: 1013
Yanılmıyorsam daha önce yine aynı şekilde hesaplar bloke olmuştu. Nereden para bulacaklarını şaşırdılar bi saçma sapan trafik cezaları yazıyorlar bi ehaciz başlatıyorlar..
Milletin a. koyacağız diyenlerin parası bitmiştir inşaat da dönmüyor artık.
Bundan sonrası gss primleri için haciz bekliyorum bakalım halkımız tepki verecek mi?
sr. member
Activity: 840
Merit: 300
Geçmiş olsun, dört milyon insan az değil tam dört milyon insanın hesabı haczediliyor. Helal olsun ne diyelim. İçerde 4-5 milyon suriyeliyi de yedirip içirmeye devam edeceğiz diyenler utansın. Garip varandaşın ensesine binip haczetmek kolay tabi. Yiyorsa onların mamasını kessinler bakalım neler oluyor. Ne güzel memleket ya.

Bir de geçen hafta utanmaz tuik enflasyon oranını yüzde 10 civarı açıklamıştı. Ulan utanmazşar %10 ne demek, her şey ateş pahası bunlar dalga geçiyor kendini deliliğe vuruyor.
legendary
Activity: 2128
Merit: 1657
Aslında bankacılık sistemini aldatmak kolay, uzun süredir borç batırmak veya kişisel iflas gibi kabahatler hapis cezasından çıktı,
şu anda Türkiye'de en fazla açık olan konulardan biri borç, haciz, senet vb tahsilatı.

Kanunun dışında yaşayan insanların takıp bıraktığı çok çeşitli borçları devlet ailesini kurmuş bir yerde kök salmış yeri yurdu belli sistemin içinde adeta mahkum olmuş vatandaşlara aşırı vergi yükleri bindirerek çıkarıyor...
sr. member
Activity: 798
Merit: 260
Sanki yavaş yavaş iyicenek kötüye gidiyoruz e hacizler enflasyonu düşük göstermeler zamlar durmadan paranın değeri çöp olmuş sırf para toplamak nerden vergi koysam da para kazansam durumları valla nereye kadar gidecek bakalım bir yerde elbet patlayacak bu millet yoksa işimiz yaş valla
sr. member
Activity: 1134
Merit: 342
Adaletin simgesi olarak görülen terazinin zinciri koptu sanırım artık. Gerçeklerle-Kurallar bir türlü örtüşmüyor. Sadece Türkiye'de değil. Zengin olanın, malı mülkü çok olanın sürekli kazandığı, diğer herkesin kaybettiği bir konjonktürden geçiyoruz. Zaten kapitalist sistemin getirisi de bu. Eski sistemlerde %30 zengin - %40 orta direk ve %30 yoksul olurdu.

Artık olay %20 zengin, %10 orta direk ve %70 yoksul veya yoksulluk sınırına geliyor. Mevcut faiz yapıları, paranın likitidesi ve siyasal yapılar paradan para kazanmayla bile zenginliği arttırmayı öngörüyor.

Bir dönem ülkemizde faizler %24-25'lere geldi biliyorsunuz. Bana cevap verin kim bu ortamda iş yapmak ister ki? Benim 100 milyon TL'm olsa alırı bankaya yatırır ve garanti %25'in tadını çıkarırım. Neden iş yaparken batma riskine gireyim... Nasılsa yoksul kesin o veya bu şekilde borç alarak benim paramı finanse edecek...

Ve tüm bu süreçlerde adalet, gerçek kazanandan alınan gerçek vergi gibi konular adaletin ta kendisidir... Yıl sonu yaklaşıyor. Sadece vergi vermemek için şirketlerin büyük yatırımlar, büyük satın alımlar yaptığı döneme giriyoruz. Takip edin. Mesela Teknosa son 10 yıldır zarar açıklıyor ama her nedense kapatmıyorlar. Neden sizce?
sr. member
Activity: 1470
Merit: 449
Bu yeni olan birşey değil. Geçen seneden beri başlayan bir süreç. Hatta vergi dairesinde tanıdığım vardı. Askerlik borcundan dolayı benimde vergi borcum vardı.Geçen sene bu zamanlar birden banka hesaplarım bloke konmuş. Ondan önceki sene seçim süreci falan var diye hükümet kimseye bloke ,haciz uygulanması diye talimat geldi. Şimdi ise günlük 250 kişiye haciz uygulayın dediler. Sırayla tek tek yapıyoruz yanıtını vermişti.
legendary
Activity: 2100
Merit: 1452
devletimiz zenginlerin vergi borunu siler garibanın bankadaki parasına el koyar.... yazık ulan

Devlete olan borçlarını ödeyemeyen 3,9 milyon yurttaşın banka hesabı bloke edildi. E-haciz yoluyla hesaplarına bloke koyulanlar arasında öğrenim kredisi alan öğrenciler de bulunuyor.

Devlete olan çeşitli borçları nedeniyle 3,9 milyon yurttaşın banka hesapları bloke edildi. E-haciz işlemi, hesap sahiplerinin çoğuna bildirim dahi yapılmadan uygulamaya konuldu.

KYK BORCU OLANLAR DA 'E-HACİZ'E MARUZ KALDI

Uygulama Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı vergi daireleri tarafından gerçekleştiriliyor.

Kredi Yurtlar Kurumundan (KYK) kredi alan ancak borç taksitlerini ödeyemeyen yaklaşık 217 bin 216 kişi de e-hacize maruz kalanlar arasında.

Bloke konulan hesaplarda hiçbir şekilde işlem yapılamıyor.

BLOKE KONULAN BORÇ KALEMLERİ

Hesaplara bloke koyulmasına neden olan devlet borç kalemleri ise şöyle:

Trafik Para Cezaları,
Askerlik, Seçim, Nüfus Para Cezaları,

Karayolu Taşıma Kanununa göre kesilen para cezaları,

Motorlu Taşıtlar Vergisi,

RTÜK idari para cezaları,

Karayollarından usulsüz geçişler nedeniyle kesilen para cezaları,

Öğrencilerin, Kredi ve Yurtlar Kurumu’na (KYK) olan ve vergi dairelerine intikal eden katkı kredisi ve öğrenim kredisi borçları,

Ecrimisil borçları,

Taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payları,

Gümrük vergileri ve idari para cezaları ile gecikme faizi ve gecikme zamları,

Sigorta primleri, topluluk sigortası primleri, emeklilik keseneği ve kurum karşılığı, işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi, idari para cezaları ve bu alacaklara ilişkin her türlü gecikme zammı ve gecikme cezaları,

Mahkeme cezaları, yargı harç borçları ve tüm vergi borçları.

Kaynak: https://www.birgun.net/amp/haber/vergi-daireleri-ogrencilerin-hesaplarina-coktu-3-9-milyon-kisinin-banka-hesabi-bloke-oldu-271223?__twitter_impression=true
Pages:
Jump to: