yakın zamanda yapılandırma çıkacak arkadaşlar. fazla bilgi veremem ama çıkacak emin olun.
bunun yanında insan düşünüyor, hem vergini ödeme hem de gel burada caz yap ya da ne olursa öğrenciyken alınan krediyi neden ödemiyorsun? ben kredi almadan okudum çünkü mezun olduktan sonra hemen ödeyemem korkusu vardı. aileden para alıp ödemek de benim tarzım değil. neyse, böyle düşünürken bir yandan da büyük aga babalarının borçlarını silen bir devlet karşımıza çıkıyor. koca koca spor kulüplerinin borçlarını düzelten... burada adalet sağlanmadığı sürece vergisini ya da sgk'ya olan borcunu ödemeyen adam haklı oluyor. çünkü geçtiğimiz dönemlerde belki cebindeki son parayla borcunu ödedi ama yanındaki adam hiç ödemeyi en sonunda yapılandırmayla işini halletti. herkes için çok zor bir durum. hem devlet hem de vatandaş için...
Yakın zamanda çıkar mı bilemem de, seçim öncesi yapılandırma çıkacağı ya da AKP kaybettikten sonra CHP'nin böyle bir yapılandırma çıkaracağı kesin. Herkes vergi ödüyor, dolaylı ya da direk. Su içenden ekmek alana kadar, hatta paralı yoldan giden, ev alan, araba alan, yakıt alan, nefes alan. Elektrik, su, doğalgaz, sigara, alkol vs. Kısacası yediğin, içtiğin, aldığın, sattığın neredeyse her şeyden vergi alınıyor. Geliri dar olan vatandaş bu vergiler altında ezilirken, çok fazla kazanan büyük şirketlerin vergileri ya öteleniyor, ya da görmezden geliniyor, görmezden geliniyor dediğim ne? Koskoca kurumsal firmaların abartmıyorum %80'i zarar gösteriyor ya da düşük matrah çıkarıyor, hiç bir şey yapamazsa araç, mülk alıp masraf göstererek yırtıyor. Hadi maliye çalışanlarını zaten geçtim de devleti yöneten şahıslar bu duruma müdahale etmiyor. Kimilerinin yüz milyonlarca borcu birikmiş kuruş ödememiş aynen faaliyetler devam, vatandaşın 3-5 kuruş borcuna 2 kat faiziyle geçirrrrrrr, bloke, haciz cart curt. Hal böyle olunca sikeyim yapacağınız işi dedirtiyorlar.
şu dönemin osmanlının son döneminden farksız, bol bol hamaset, bol bol Allah, kitap, peygamber efendimiz, bol bol kamu kuruluşlarının satılması, osmanlı da bütün limanlarını son dönem satmıştı hep yabancılar işletiyordu. cumhuriyete ait ne kadar liman varsa sattılar, ne kadar petrol rafinerisi varsa sattılar, sata sata bitti. şimdi hem malımız kalmadı hem de fakir bir halkımız var.
sermayesi olmayan toplumu vahşi kapitalistlerin kucağına attılar. türk telekom soygununu da herkes biliyor mesela. ya da milyarlarca TL vergi borcu silinen inşaat şirketlerini. senin 50 TL borcun kalsın 10 kere mesaj gelir.