Herkes haklı. Kimse binance'ı beğenmiyor ama herkes kullanıyor
Şu bir gerçek ki, tamamen merkezsiz ideal bir borsa gelene kadar gideceğimiz her borsada aynı şartlar ve koşullar geçerli olacak. CZ bugüne kadar istese 100 kere piyasaya koyup gitmişti. Hala ne için uğraşıyor doğrusu anlayamıyorum. Barlarda pozu yok, trollemeleri yok, karı kız ayağı yok. Bu kadar servetten sonra bir çoğumuz (ahlaklı yollarla) geriye çekilip keyfimize bakardık. Adam hala tek bir tişört (post) ve çarık ile hayatını geçiriyor
Sürekli topluluk ile iç içe, twitter, AMA, buluşmalar vs... Hocam pardon hangi borsanın ekibi bu kadar kullanıcı ile iç içe? Poloniex mi, bittrex mi?
Baba adamlar işini iyi yapıyor diye herkes kullanıyor. Bende, siz de, onlar da kullanıyor. Yarın büyük bir vurgun yapabilirler mi, evet yapabilirler. Bugüne kadar iyi iş çıkardılar mı, evet çıkardılar. Herkesin istediği şey "CZ cebimize koy bir 100 dolar" : ) Dilerim yeni borsalar çıkar ve haklı bir rekabet ile portföyümüzü böleriz. CZ yada binance bugüne kadar çok aleni, açık bir yanlış yapmadı. Hack, sistem bakımları filan oldu, belki şaibeler konuşulabilir ama mevcut durumda hala buradalar ve fud yapmıyorlar.
Yine de her ölümlü, nefis sahibidir. Bir gün şeytana uyabilirler. Buna göre tedbirli olmakta her zaman fayda var.
Güven sizinle olsun...
Hocam söylediğimiz şeyler beğenmemekten biraz farklı. Binance'ı beğenmiyorum demek kör yada yanlı olmak demektir. Neredeyse açıldıkları günden geldikleri son noktaya kadar yüzlerce doğru kararın birleşmesini görüyoruz. Son 2 yılda piyasada en iyi işi yapan
proje, sadece borsalar arasında değil kriptodaki bütün projeler arasında bakıyorum. Referans sistemi, balinalara sunduğu imkanlar, ieo muhabbeti, sosyal medya aktiflikleri, iletişimleri, yürüttükleri kampanya süreçleri ve değişikliklere en hızlı adapte olan borsa olmalarıyla diğerlerinden çok öndeler. İşte tüm bu sebeplerden zaten bir çoğumuz çoğu işlemi binance üzerinden gerçekleştiriyoruz. Bu aslında neredeyse buradaki herkesin binance'ı taktir etme şekli. Diğer borsaların çoğu kötü birer binance taklidi olmaktan öte gidemiyor şu anda.
Örneğin en son marjin işlemlerde yeterince ilgi göremeyince marjin işlemleri tokenadı-bull v.b. şeklinde müşterinin önüne getirdiler. Marjin işlemden korkan müşteriyi oraya kısmen de olsa çekmiş oldular.
Herkesin rahatsız olduğu ortak nokta binance'ın bu kadar piyasayı domine etmesi. Borsalar diğer projeler gibi değiller çok daha kırılganlar, her ne kadar safu v.b. geyikler dönse de yarın bir sabah kalktığımızda çok büyük düşüşlerle uyanabiliriz binance sebepli. Aslında burada kızılan, eleştirilen şey binance'dan çok rakip olamayan diğer projeler. Binance gibi 10 borsa olsa bir tanesinin başına bir şey gelse bile çok az zarar görürüz. Yani eleştiriler direk binance odaklı değilde piyasa odaklı.
Son yaptıkları etkinliğe gelince yukarıda detaylı yazdım her ne kadar güçlü bir reklam hareketi olsa da kar edilmesi zor bir kampanya. Borsa açısından doğru bir hamle ama kullanıcıların penceresinden bakıldığında aynı şeyden bahsetmek mümkün değil.