https://www.felsefe.gen.tr/platonun-devlet-anlayisi/Burada Platon'un devlet ve insan konusunda düşüncelerini özetleyen güzel bir yazı var. Ütopya olarak gördüğümüz pek çok şey, aslında olabilirliği yüksek durumlar...
Devlet nasıl olmalı, insanın görevleri, devletin insanlara yaklaşımı gibi konularda adil bir konsensüs geliştirmek gerekiyor. Daha sonra bunu uygulamaya geçirip elden geldiğince en mükemmel sistemi oturtmak ve devamını sağlamak lazım.
Ancak bu uzun ve zahmetli bir süreç olduğundan insanların kendilerini anın ve yakın gelecekteki zamanın şartlarına hazır hale getirmesi gerek. Kısacası şu devirde kripto paralar olur, başka bir yol olur insan kendini korumak için alternatif yollar bulmalı.
Eğer services bölümündeki hesaplar incelenirse büyük merit cycle görebilirsiniz ama bunu kanitlasaniz dahi size verecek cevaplari ‘bu mesajlar kaliteli, sen de at sen de al olacaktir’ kisacası adamlar her oyunu kuralina göre oynuyor. Bu kişiler de ayni sizin gibi ‘daha fazla Bitcoin kazanmak isteyen’ ya da ‘hayattaki tek başarisi forumdaki statusu olan’ kişiler. Yani yillardir sömürdükleri imza kampanyalarından ve default trust listesinden siliniyor olmaları onlar için gerçekten psikolojilerini sarsan bir durum sonuçta bilgisayardan mesaj atarak bir Avrupalı için bile çok iyi miktarda olan paralar kazanıyorlar ki bilinirki dünyanin her yerinde sizin yaşam standardinizi arttıran şey asıl mesleğiniz değil, ona ek olarak kazandığınız pasif gelirdir.
Şurada Blacknavy olayı güzelce özetlemiş.
gospodin de bahsetmiş, emekli olsak bile yaşam kalitesini standardını korumak çok güç. Sırf maaşı düşer diye emekliliğe hak kazanan ama çalışmaya devam eden çok insan tanıyorum.
Şahsen bu ve daha fazlasını gördükçe gelecek adına endişem artıyor. Umarım kendimize ve sevdiklerimize güzel bir gelecek hazırlayabiliriz. Çünkü kimseden fayda yok.
Emeklilikte yaşa falan takılmayın, bir şeyler yapın, başarılı olun, 20'sinde bile emekli olursunuz. 2-3 bin maaş alsak ne olacak, sağlık sigortası da işe yaramaz, özel sağlık sigortası yaptırmak istiyorum. Bunun için de para, para için başarı, başarı için bilgi-şans-nasip-çalışmak-azim-istek-kararlılık gerekiyor.
Saygılar, bol kazançlar, rahat, sağlıklı ve namerte muhtaç olmayacağınız güzel imrenilesi bir ömür diliyorum 🙂