Pages:
Author

Topic: 50 yaşında emekli mi olunur ? - page 3. (Read 1490 times)

jr. member
Activity: 462
Merit: 2
November 01, 2019, 02:58:53 PM
elli yaş aslında normal değil bence ama insanlar kazanmış oldukları hakkı vermemek burada sıkıntı yaratıyor.
full member
Activity: 490
Merit: 104
★Bitvest.io★ Play Plinko or Invest!
November 01, 2019, 02:40:12 PM
Türkiye şartlarında 50 yaş normal ama MEB de ki öğretmen emekli  olmuyor ya da olmak istemiyor. Çünkü okuyan çocuğum var o üniversiteyi bitirsin diye bekliyor. Alttan gelen okulda çalışmaya başlayamiyor. Üniv bitmiş bekliyor. Aslında ülke ekonomisi iyi olsa da 50 dediği an zorunlu emeklilik olsa ve insanlar gerçekten emekli maaşı ile geçinebilse ama ne gezer.
legendary
Activity: 2772
Merit: 1557
November 01, 2019, 11:35:04 AM
Benim annem Aralık ocak gibi Avusturya'dan emekli olacak en az aylık 800€ alacak. Parayı Türkiye den çekecek. Gerisini siz düşünün. Ben almıyorum onun aldığı parayı. İnşallah bizede verir 😀

800 euro avrupa şartları için büyük bir para değil aslında. Ama buraya gelince ülkenin çok büyük kısmından daha büyük bir kazanç elde etmiş oluyor Cheesy emeklilik hayatı da bu şekilde keyifli olur, insan istediği şeyi alamadıktan sonra emekli olmak da istemiyor, malesef yaşam koşulları burada ölene kadar çalışmayı gerektiriyor.
Belirli bir yaşa gelmiş kişilerin hala çalışıyor olması çok üzücü, otobüste yer verilecek yaşa gelmiş kişilerin hala günde 12 saat mesai yapıyor olması bu ülkenin en büyük ayıplarından biri Sad
legendary
Activity: 2198
Merit: 1232
November 01, 2019, 04:38:54 AM
50 yaş bence emeklilik için tam yerinde bir yaş.Emekli olan birey ister calışır, bu yaştan sonra ister calışmaz bu zaten tamamen kendi tercihi olur.Calışma şartları zaten avrupadaki gibi belli bir sistemde olsa 65 yaşa valla sesimi cıkarmam ama Türkiyede bu şartlar altında gerçekten sorunlu bir sistem.
legendary
Activity: 1666
Merit: 1030
October 30, 2019, 04:00:45 AM
Beni yanlış anlamayın ülkenin düzeninin bozuk olduğu buradan bile belli. Neymiş efendim sigortası  bilmem kaç yılında başlayan 50 yaş bilmem kaç yılı 55 yaş vs vs. Böyle saçmalık mi olur. Zamanında uyanıklık yapıp çocuğunu 18 yaşında sigortalı gösterenler ne olacak. Eyt olayı ciddi sıkıntı. Bizim ülkenin durumu ortada ortalama yaşam 60-70 arasi ben 65 yaşında emekli olsam ne olur ki? Hadi oldun, elin Avrupalısi emekli maaşıyla adam gibi yaşadığı yetmiyor gibi Türkiye'de kral gibi yaşıyor. Benim annem Aralık ocak gibi Avusturya'dan emekli olacak en az aylık 800€ alacak. Parayı Türkiye den çekecek. Gerisini siz düşünün. Ben almıyorum onun aldığı parayı. İnşallah bizede verir 😀
Valla harika Smiley 800 euro türkiyede çok ciddi bir para.
Asgari ücret 2000 papel burada.anneniz 2 asgari ücretten daha fazla para alacak sadece emekli olarak.
Anne bana 100 euro harçlık ver desen bile 650 lira yapıyor vay Smiley

full member
Activity: 980
Merit: 207
October 30, 2019, 01:22:31 AM
Beni yanlış anlamayın ülkenin düzeninin bozuk olduğu buradan bile belli. Neymiş efendim sigortası  bilmem kaç yılında başlayan 50 yaş bilmem kaç yılı 55 yaş vs vs. Böyle saçmalık mi olur. Zamanında uyanıklık yapıp çocuğunu 18 yaşında sigortalı gösterenler ne olacak. Eyt olayı ciddi sıkıntı. Bizim ülkenin durumu ortada ortalama yaşam 60-70 arasi ben 65 yaşında emekli olsam ne olur ki? Hadi oldun, elin Avrupalısi emekli maaşıyla adam gibi yaşadığı yetmiyor gibi Türkiye'de kral gibi yaşıyor. Benim annem Aralık ocak gibi Avusturya'dan emekli olacak en az aylık 800€ alacak. Parayı Türkiye den çekecek. Gerisini siz düşünün. Ben almıyorum onun aldığı parayı. İnşallah bizede verir 😀
legendary
Activity: 2128
Merit: 1148
October 29, 2019, 06:06:35 PM
Aslında mesele şu arkadaşlar:

Almanya gibi sosyal devlet olmanın şartlarını yerine getiren ülkelerde aç-açık insan bulmak çok zordur. Biz de alamancı olduğumuz için az-çok biliyorum bu konuları...
eğer adamın imkanı yoksa hastaysa iş bulamıyorsa vs devlet, belli oranlarda yardım ediyor. çocuk varsa çocuk parası garanti cepte! dolayısıyla asgari geçinebilme imkanına sahip oluyorsunuz hemen her şartta...orada 100 euro ile kocaaaa sepeti ağzına kadar doldurup evinize dönebilirsiniz. 1000 euro'ya hatta 500 euro'ya burada 20 bin TL'ye satılan aracı alıp binebilirsiniz (ama tamirciler çok pahalıymış Cheesy)

eğer çalışırsanız vergi yükü artıyor ancak "iyi-sıkı çalışırsanız" yaşam koşullarınız kıt kanaat olmaktan çıkıp üst segmente doğru yol alıyor. Yani ne kadar ekmek o kadar köfte...Kaliteli yaşam sürmek istiyorsanız çalışmak zorundasınız fakat hemen herkes çalıştığı için bu zorunuza gitmiyor. Biraz da üzüm üzüme baka baka kararıyor. Orada insanlar 3'ün 5'in hesabını yapmıyor, alavere dalavereye yönelmiyor, hakettiğinden fazlasını istemiyor ama devlet de sahipsiz bırakmıyor. işin özü bu: "siz nasılsanız öyle de yönetilirsiniz"
copper member
Activity: 1358
Merit: 523
October 29, 2019, 10:43:35 AM
Ülke olarak modern kölelik yapıyoruz. İşçi kesim ağır şartlarda çalışıyor. Resmiyette 45 saat haftalık çalışma süresi var ama kaç işi bu şekilde çalışıyor. Patron fazla mesai var diyor canı istemeyen gelmesin kendini kapıda buluyor. Fazla çalışmalar hakkıyla ödeniyor mu yok. İnsanların tek umudu rahat bir emeklilik geçirebilmek oda yalan. Bu gün bir kişi asgari ücretten emekli olsa ne kadar maaş alacak ki. Sürünmeye devam edecek. Yaş konusu zaten uçmuş. O yaşa gelen biri eğer emeklilikten medet umuyorsa vay haline ki vay. Gemisini kurtaran kaptan diyorum ve herkes kendini düşünmeli ve birikim yapmalı. Ülkenin politikasına kalırsa cesedinizi evinizde bulurlar ve arkanızdan da vah vah iyi adamdı derler.
sr. member
Activity: 710
Merit: 255
October 29, 2019, 09:12:54 AM
abi bu ülkeyi yönetenlerin hastasıyım keşke dedikleri ile yaptıkları bir olsa.

buyrun okuyun.
https://forum.donanimhaber.com/erdogan-ne-yapalim-40-yasinda-emekli-mi-olalim-40-yasinda-50-yasinda-emekli-mi-olur--140533733

Aslında bu yaşlarda emekli olunsa da gençler iş bulabilse. Üniversiteden mezun olan biri yıllarca iş bulamıyor. Öğretmenler atanamıyor, mühendisler kapıdan çevriliyor, avukatlar komik ücretlere işe gidip gelmek zorunda kalıyor. Emeklilik yaşı yüksek olduğu için gençlerin şansı iyice azalıyor. Halbuki genç yaşta emekli olunsa ve meslek gruplarındaki kan da tazelenmiş olsa ülkeye uzun vadede fayda getirirdi Smiley
Yaşlı işgücü daha ortaya çıkmadı daha bu etkilemiyor.  Asıl bir 5-10 yıl sonra devlet daireleri komple zombi kıvamında yaşlılar olucak. Devlet memur az alacak özel sektor desen Şuankinden iyi konumda olacagını sanmıyorum asıl işsizliği o zamanlar göreceğiz. Çünkü hala 65 yaş kuralından önce girişi olanlar çalışıyor ve emeklilikleri gelince emekli oluyorlar.
legendary
Activity: 2772
Merit: 1557
October 29, 2019, 08:01:55 AM

buyrun okuyun.
https://forum.donanimhaber.com/erdogan-ne-yapalim-40-yasinda-emekli-mi-olalim-40-yasinda-50-yasinda-emekli-mi-olur--140533733

Aslında bu yaşlarda emekli olunsa da gençler iş bulabilse. Üniversiteden mezun olan biri yıllarca iş bulamıyor. Öğretmenler atanamıyor, mühendisler kapıdan çevriliyor, avukatlar komik ücretlere işe gidip gelmek zorunda kalıyor. Emeklilik yaşı yüksek olduğu için gençlerin şansı iyice azalıyor. Halbuki genç yaşta emekli olunsa ve meslek gruplarındaki kan da tazelenmiş olsa ülkeye uzun vadede fayda getirirdi Smiley
sr. member
Activity: 814
Merit: 258
October 29, 2019, 04:27:32 AM
yaşanan sıkıntıların tek sorumlusu gılışdaroğlu çünkü o ssk'yı batırdı!!!!!!!!

bazı arkadaşlar 18 yaşında işe başlayan birisinin 25 sene çalıştıktan sonra emekli olmasını yazmış ama şöyle de saçma bir olay var: yeni doğmuş çocuğa sigorta girişi yapılıp prim yatırıldığı oluyordu. düşünsenize adam 25 yaşına gelmiş ve emekli olması gerekiyor. hele ki eski yıllarda bu işlerin takibi inanılmaz zordu. şu an için bu işler hızlandı ve şüpheli olan hareketler hemen tespit ediliyor.

eyt'de olanlar içinse devletin bu kişilerle bir şekilde anlaşması gerekiyor. en azından "güncel durumdaki yaş süren gelene kadar maaşının %70'ini alacaksın ya da bekleyeceksin." diyebilir. ve bu olay herkes için geçerli olacak şekilde düzenlenebilir. adam 40 yaşında emekliliğe hak kazandıysa "sana da % 50 panpa ya da ölene kadar bekle!!!" burada eytlilerin de tutumları bana itici geliyor. sadece kendilerini düşünüyorlar. yani kendileri haklarını alsın da ondan sonra gelenler isterse 80 yaşında emekli olsun umurlarında değil gibi bir tavırları var. beni rahatsız eden kısım bu.
bu insanların maaşları bağlanırsa ekonomik olarak çok zorlanırız, çocuklarının çocukları da bu maaşı alacak batarız falan filan... gözünüzü seveyim salın surileri:)

son olarak da en azından sağlık haklarından insanların yararlanması gerekiyor. sağlık önemli.

http://www.radikal.com.tr/politika/kilicdaroglunun-10-aylik-torunu-sigortali-925981/ ssk yı batırdı hemde zamanında torununu sigortalı yaptı gılışdaroğlu zamanında. Ama sebep tabiki bu değil ülkede refah düzeyi yerlerde olduğu hatta insanların bildiğin survivor hayatı yaşadığı geçim sıkıntısının gelecek kaygısının en had safhada olması ve geliri iyi olanla dar gelirli vatandaş arasında uçurumlar olması bu ülkede alın teri ile çalışıp kazanan insanların üzerinde ağır bir yük.

Sistem otomatikmen emekli olacak insanları külfet olarak görüyor ve geç yaşta emekli olmasına sebep oluyor.

Politikacıların tabiki keyfi yerinde istisnasız hepsi kafası rahat olduğu için yeni doğmuş bebeğede sgk bağlarlar yandaşıda hemen yükseltir el üstünde tutarlar.
legendary
Activity: 2408
Merit: 1478
alex
October 29, 2019, 03:39:08 AM
yaşanan sıkıntıların tek sorumlusu gılışdaroğlu çünkü o ssk'yı batırdı!!!!!!!!

bazı arkadaşlar 18 yaşında işe başlayan birisinin 25 sene çalıştıktan sonra emekli olmasını yazmış ama şöyle de saçma bir olay var: yeni doğmuş çocuğa sigorta girişi yapılıp prim yatırıldığı oluyordu. düşünsenize adam 25 yaşına gelmiş ve emekli olması gerekiyor. hele ki eski yıllarda bu işlerin takibi inanılmaz zordu. şu an için bu işler hızlandı ve şüpheli olan hareketler hemen tespit ediliyor.

eyt'de olanlar içinse devletin bu kişilerle bir şekilde anlaşması gerekiyor. en azından "güncel durumdaki yaş süren gelene kadar maaşının %70'ini alacaksın ya da bekleyeceksin." diyebilir. ve bu olay herkes için geçerli olacak şekilde düzenlenebilir. adam 40 yaşında emekliliğe hak kazandıysa "sana da % 50 panpa ya da ölene kadar bekle!!!" burada eytlilerin de tutumları bana itici geliyor. sadece kendilerini düşünüyorlar. yani kendileri haklarını alsın da ondan sonra gelenler isterse 80 yaşında emekli olsun umurlarında değil gibi bir tavırları var. beni rahatsız eden kısım bu.
bu insanların maaşları bağlanırsa ekonomik olarak çok zorlanırız, çocuklarının çocukları da bu maaşı alacak batarız falan filan... gözünüzü seveyim salın surileri:)

son olarak da en azından sağlık haklarından insanların yararlanması gerekiyor. sağlık önemli.
jr. member
Activity: 476
October 28, 2019, 01:58:14 PM
yanlış bilmiyorsam bunu diyen kişi 45 yaşındayken emekli olmuştu. gerçekten siyaset insanların sinirini fena bozuyor.
sr. member
Activity: 561
Merit: 274
October 28, 2019, 11:30:09 AM
Ülkemizde malesef bu sıkıntıya tek çare emekli maaşlarını düşürmek ve insanları erkenden emekli edip gençlerin önünü açmak. Milyonlarca üniversite mezunu genç var ve iş bulamıyorlar. E diğerleri de devlete kapağı atıp yatarak para kazanmanın peşindeler. Hal böyle olunca kısır bir döngüye giriyorsun.
legendary
Activity: 2100
Merit: 1452
October 28, 2019, 11:10:44 AM

buyrun okuyun.
jr. member
Activity: 546
October 28, 2019, 10:28:42 AM
birisi de çıkıp demiyor ki senin başkanlığını yaptığın partide daha 30 yaşına gelmemiş kişiler bir yıl sonra emeklilik hakkına sahip olacak. ve işçi memur gibi de maaş almayacak 1015 bin emekli maaşları olacak. diğer haklarından bahsetmiyorum bile.
legendary
Activity: 1638
Merit: 1329
Stultorum infinitus est numerus
October 28, 2019, 09:03:34 AM
legendary
Activity: 2128
Merit: 1148
October 28, 2019, 08:58:49 AM

EMEKLİ BAŞBAKAN MAAŞI 24 BİN 328 TL
Yeni bütçeyle halen 22 bin 307 lira olan emekli başbakanların aylık net maaşı önümüzdeki yıl 24 bin 328 liraya yükselecek. Yeni zamla birlikte eski başbakanlardan Yıldırım Akbulut, Tansu Çiller, Mesut Yılmaz, Ahmet Davutoğlu ve Binali Yıldırım 24 bin 328 lira emekli başbakan aylığı alacak. Merhum Başbakan Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit’in emekli aylığı da 16 bin 728 liradan 18 bin 243 liraya çıkacak.

MİLLETVEKİLİ EMEKLİSİNE 15 BİN 210 TL
Yeni bütçeyle milletvekili emekli maaşları da Cumhurbaşkanı ödeneğine paralel olarak zamlandı. Emekli milletvekillerine, emekli Cumhurbaşkanı aylığının yüzde 45'i oranında aylık bağlanıyor. Buna göre, önümüzdeki yılın başından itibaren milletvekili emeklilerinin ek ödemeler hariç 13 bin 410 lira olan aylıkları 14 bin 625 liraya yükselecek. Emeklilere ayrıca yüzde 4 de ek ödeme yapılıyor. Böylece emekli vekil aylığı 15 bin 210 liraya çıkıyor.

MEMURA, EMEKLİYE YÜZDE 7.6 ZAM
Cumhurbaşkanı, emekli cumhurbaşkanları, emekli başbakanlar ve emekli milletvekillerinin maaş ve aylıklarına ocak ayından itibaren yüzde 9.06 oranında zam yapılırken, memur ve memur emeklileri ocakta yüzde 4, temmuzda da yüzde 4 olmak üzere toplamda yüzde 8.16 zam alacak. Bu zamlara ilave olarak her zam döneminde, geçmiş 6 ayda oluşan enflasyon farkı maaşlara zam olarak yansıtılacak. İşçi, esnaf ve çiftçi emeklilerinin ocakta alacağı zam son 6 aylık enflasyondaki artışa göre netleşecek. Asgari ücretlilerin 2 bin 20 liralık maaşının ne düzeyde artacağını ise Asgari Ücret Komisyonu belirleyecek.
https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/cumhurbaskani-maasina-yuzde-9-zam-5405956/

başka sözüm yok....
legendary
Activity: 1218
Merit: 1291
October 28, 2019, 08:20:32 AM
Bu durumdan "onbinlerce insan, devleti dolandırmaya kalkmış" gibi bahsetmeniz gerçeği yansıtmıyor. Bu ülkedeki insanların derdi birbirleriyle uğraşmaları, sorunlara ve çözümlerine odaklanmak yerine birbirlerine saldırarak rahatlamaları.

Ben böyle bir şey iddia ettiğimi sanmıyorum, tekrar okuyun. Benim sitemim daha iyi bir hayat yaşamak için erken yaşta emekli olan ya da süper emekli olan insanlara değil, tam tersine koltuk sevdası için günü kurtaran ama ülkenin geleceğini riske atan siyasetçileredir. Bedelli askerlik örneğine gelirsek, ben buna da karşı biriyim çünkü bir devlet insanına maddi imkanı doğrultusunda ekstra avantaj tanıyorsa o devlet artık devletlikten çıkmıştır. Peki bedelli askerlik yapan insanı suçlar mıyım, hayır. Çünkü bedelli askerliği olan ülke zaten uğrunda şehit olunacak bir ülke değildir. Bu benim hayata bakış açım ile alakalı. Ben babanız ve süper emeklileri değil, sadece oy kazanmak için bukalemun gibi dönen siyasetçilere kızıyor ve demokrasi diye bize yutturulan sistemi desteklemiyorum.

Bugün bana verilen trustlardan biri azalmış, senden almıştım diye hatırlıyorum. Trust bir kişinin okuduğunu yanlış anlaması ya da yorumlaması sonucunda değiştirilebileceği bir şey değil ama benim için sorun değil canın sağ olsun.
hero member
Activity: 1918
Merit: 795
October 28, 2019, 07:22:03 AM
50 yaş erken gibi gözüksede aslında tam olarak emeklilik yaşı. ülkede çoğu insan 17-25 yaş arasında çalışmaya başlıyor ve en basit hesapla 25 yıl bir şekilde hizmet vermiş oluyorsun şimdi bu yaştan sonra 15-20 yıl boyunca insanları çalıştırmak çok mantıksız geliyor. iş veriminin düşmesi, iş kalitesi gibi şeylerden bahsetmeyeceğim ama insan gibi yaşamamız için aslında gerekli olan limitin bu olması gerekiyor. benim sigorta başlangıcım 1992/3 ay yani net olarak iş günümü doldurursam 54 yaşımda emekli olacağım... olacaktım daha doğrusu ama EYT mağdurlarından biri oldum Smiley
Pages:
Jump to: