doğalgaz ithal ediyoruz. doğalgazdan elektrik ürettiğimizi ekleyelim.
kömür ithal değil çok şükür bu ülkeden çıkıyor
hidrolik enerji, rüzgar, jeotermal bunlar tamam ama bir yere kadar.
nükleer enerji ülkemize gelmesi bu enerji ithalatının önüne engel olacak. %10'unu karşılayacak şu an için. fazla değil. amerikada felan 50 küsür reaktör varmış. kapatacak olsalar onlar kapatırdı.
nükleer enerjinin bu şekilde ülkemize gelmesi enerji ithalatının önüne geçmeyecek işte. o bizim ülkemizde üretiliyor olabilir ama ithal bir ürün. Şirket Rus şirketi. elektriği yine biz satın alıyoruz ve bizim verdiğimiz para yurtdışına çıkıyor doğrudan.
Medyada bahsedilen Türkiye toryum kaynakları ile başlayan cümlelerdeki toryum kullanılmayacak bu santralde. Kendi zenginleştirilmiş uranyumlarını afrika ülkelerinden tedarik edip kendi tesislerinde zenginleştirecekler.
Yapılmasına değil, yapıldığı yere, yapılış şekline, zamanlamasına, maliyetine, bu teknoloji transferi için gerek millet gerekse devlet olarak verdiğimiz vereceğimiz tavizlere karşıyım.
Hakkımızda hayırlısı olur inşallah.
Tamamen katılıyorum. Ayrıyeten santral bizim olmuyor. Fordun gelip fabrika kurmasından cokta bir farkı yok bu olayın. Sadece istihdam sağlar. Ayrıyeten oldukcada pahalıya alacakmısız
Aynen bende bu şekilde düşünüyorum hatta fordun fabrikasındaki kadar istihdam sağlamayacağına eminim. İstihdam sağlayacak da büyük ihtimalle büroların temizliğinde, yemek şirketi olarak, stratejik olmayan noktalar gibi yerlerde. Bu tesisin bize nükleer bilgisi anlamında da bir şey katacağını düşünmüyorum.