Pages:
Author

Topic: 62 yıllık rüya Nükleer Güç Santrali (Geleceğimizi Çalacaklar) - page 3. (Read 404 times)

jr. member
Activity: 224
Merit: 4
dışa bağımlılığı azaltacak girişim. nükleer santral için ham madde yabancı ülkeden alınacak herhal. o anlamda yine dışa bağlımlı olacak gibiyiz. bana sorarsanız nükleer enerji yeni değil bize yeni geliyor. ondan daha yeni teknolojiyi yapmamız şart.
full member
Activity: 411
Merit: 134
Enerji tüketimi bakımından maalesef dışa bağımlı bir ülkeyiz.Bu bağımlılığı azaltmak ve hatta sıfıra indirmek adına bu teknolojiden faydalanmamız gerekiyor.Tabii gerekli altyapıyı kurup nükleer enerji hakkında bilgi birikimine sahip insan yetiştirmek bu süreçte çok önemli.Sonuçta kendi içerisinde bir risk barındıran da bir teknoloji.Şahsen her riske rağmen Nükleer Enerji santrallerini destekliyorum.
legendary
Activity: 2912
Merit: 1150
62 yıllık rüya gerçekten öyle. dünyayı 60 yıl geriden takip ediyoruz. Artık nükleer enerji kaynaklarından cevre dostu enerji kaynaklarına geçişin başladığı 1.dünya ülkelerini 60 yıl geriden takip ediyoruz. 15-20 yıl önce yapılmak istense kesinlikle hayır demeyeceğim santraller icin suan gereksiz olduğunu düşünüyorum. Hele turizmin göbeğinde nukleer santral kurmak tam bize göre bir iş.
sr. member
Activity: 616
Merit: 342
Twitter'da dolaşırken dikkatimi çekti top mu olmuş diyorlar ne diyorlarsa #NükleerEnerjiGüçlüTürkiye hashtagi dikkatimi çekti.
Sanırım yarın Putin ve Erdoğan Akkuyu NGS'nin temelini atacaklarmış. İlk reaktörün 2023 yılında devreye girmesi planlanıyor ve ömrü 60 yıllık. her ünite 1200MW/h enerji üreterek toplamda 4 reaktör kurulacak. Buda saatte 4800MW'lık bir üretim demek.

Yapılan anlaşmaya göre bu üretilen 4*1200MW/h lik enerjinin 15 yıl boyunca
1. reaktörden üretilenin %70'ini
2. reaktörden üretilenin %70'ini
3. ve 4. reaktörden üretilenin %30'unu alma zorunluluğumuz var. Kalan enerjiyi proje şirketi perakende satabilecek ve Her reaktör bir yıl arayla üretime başlayacak.

Türkiye'nin kurulu gücü 2017 yılı bitimiyle yaklaşık 83bin MW ve bu enerjinin aylara göre değişse de 2017 yılı temmuz ayı için gelen verilere göre;
%34 'ü doğal gazdan,
%31'i kömürden,
%24'ü hidrolik enerjiden,
%6'sı rüzgârdan,
%2'si jeotermal enerjiden ve
%3’ü diğer kaynaklardan (ağırlıklı olarak güneş enerjisi) elde edilmiştir.

tabi Mersin Akkuyu'nun ardından da Sinop ve İstanbul'da İğneada'da birer tane daha nükleer santral kurulması planlanıyor.

Nükleer Santral konusunda sizin görüş ve düşüncelerinizi merak ediyorum. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

resmi gazetede yayınlanan proje anlaşması: http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2010/10/20101006-6.htm
enerji verileri ile ilgili kaynak: http://www.emo.org.tr/genel/bizden_detay.php?kod=88369
http://www.enerji.gov.tr/tr-TR/Sayfalar/Elektrik

edit: proje anlaşmasını okudum eklemeden edemeyeceğim. Bu alma zorunda olduğumuz elektriğin kw bedeli 12.35 cent ve bu söz 15 yıllığına verilmiş. Biz bu parayla elektriği zaten her türlü alırdık. ne gerek vardı dibimize santral kurulmasına.

projenin rus ortakları bizim elemanlarımızı ücretsiz olarak eğitecek ama bizim elemanlarımızın projenin hangi bölümlerinde çalışacağına dair herhangi bilgi yok.  bizim nükleer bilgimize herhangi bir şey katmayacak yüksek ihtimalle.  

edit 2: 4 reaktörde hizmete girdiği zaman saatlik 2400MW lik enerji alımı anlaşmamız olacak. her saat türk ortaklı rus şirkete ödeyeceğimiz ücret 296 400$ yıllık bazda ise ödeyeceğimiz tutar: 2.5milyar $ 15 yıl boyunca bu para artarak ödeme zorunda olduğumuz para.
Pages:
Jump to: