Pages:
Author

Topic: 8 TL'ye .COM Alan Adı ve Tamamen Ücretsiz Google Hosting Servisi - page 2. (Read 452 times)

member
Activity: 322
Merit: 31
Merhaba Arkadaşlar

Uzun süredir bir webmaster formunda üyeliğim var. Bilenler bilir, hemen hemen her bilgi bu tarz forum sitelerinde para ile satılır. Başlıkta da belirttiğim konuların nasıl yapılacağı, bu forum sitelerinde hatırı sayılır bir ücret ile E-Book olarak satılıyor. Bende kendime ait bir İnternet sitesinde bu işlemlerin nasıl yapılacağını adım adım anlatıp bir rehber oluşturmak istedim.

Aramızda bazı öğrenci kardeşlerimiz İnternet sitesi açmak isteyebilir. Ancak com alan adı şuan 60 TL civarı. İşin içine bir de hızlı hosting hizmetini de koyduğumuzda bu rakamlar yükseliyor.

Hazırladığım rehber sayesinde, Sitenizi Dünya'nın en hızlı hosting servislerinden olan Google Cloud üzerinden ücretsiz olarak yayına alabilir, sadece 8 TL'ye GoDaddy'den alan adı alabilir, sitenize ücretsiz SSL sertifikası kurabilirsiniz.

Bu işlemlerin adım adım nasıl yapılacağını, görseller yardımı ile ayrıntılı olarak anlattım. Özellikle niche site veya yabancı dilde site açmak isteyenler, ancak yurtdışında site hız problemi yaşamak istemeyenler için son derece yararlı bir kaynak.

İşlemler ilk başlayacak arkadaşlar için biraz zahmetli görünebilir ancak sakın gözünüz korkmasın. Yapılacak işlemler basit denilebilecek düzeyde.

İşlemleri sırası ile adım adım yapmanız gerektiğini hatırlatırım.

Adım 1: Google Cloud Ile Ücretsiz Hosting Kurulumu (2019)
Adım 2: Google Cloud Sanal Makinesine Statik IP Vermek
Adım 3: Google Cloud DNS Ayarı Nasıl Yapılır?
Adım 4: Google Cloud FTP Bağlantısı Kurmak (Filezilla)
Adım 5: Google Cloud Sanal Makine Dosya İzinlerini Değiştirmek
Adım 6: Google Cloud Makineye Ücretsiz SSL Kurulumu
Adım 7: Bitnami Logo Kaldırma Nasıl Yapılır?
BONUS : En Ucuz .Com Domain Nasıl Alınır? (Sadece 8 TL)

Sorunuz olursa elimden geldiği kadar cevaplarım.

Forum sitesinin mantığı paylaşım yapmaktır.

Kolay gelsin.
Pages:
Jump to: