Mesela turizm de var açıköğretimde ve bir kısmı uygulamalı olarak veriliyor. Fakat o "bir kısım" denilen belki 1 dönemlik bir zamanı kapsıyor. Hem de turizmin insan sağlığıyla doğrudan bir ilgisi yok. Ama psikoloji öyle değil ki! Hem uygulama yönü zengin bir eğitim alınması lazım hem de bu bölümde okuyanların liseden itibaren ortalamanın üzerinde bir başarı grafiğine sahip olmaları lazım.
Bu bakımdan kaldırılması isabetli olmuş. Ne kadar süredir eğitim veriliyordu bilmiyorum ama sonuçta mezunlar da olacaktır buradan. O zaman ne olacak acaba!
hocam, hasta ve doktor ilişkisi yok, mesleki terimdeki karşılığı ruhsal sorunu olan birey ve danışman... psikoloji örgün eğitimden mezun olan insanlar da klinik psikoloji yüksek lisans programını tamamlanmadan psikoterapi yapamıyor. bu haliyle turizmden hallice mi, tartışılır... :) bence gerekli fizibilite çalışmaları tamamlanır ve seneye açılır :) bu sene çok kısa bir sürede karar alındı ve psikoloji lobisinin(!) tepkileri sonrası geri adım attılar :)