Pages:
Author

Topic: Airdroplar icin Kimlik Gonderilir mi? - page 4. (Read 830 times)

jr. member
Activity: 364
Merit: 5
March 13, 2018, 01:02:50 AM
şu ana kadar hiç göndermedim , sadece switchneo projesine gönderecektim onlarda kyc yı kapatmıs kısmet olmadı . çok güvenilir ve iyi bir getirisi olan bir proje dışında göndermeyi düşünmem .
newbie
Activity: 196
Merit: 0
March 12, 2018, 11:47:18 PM
aslında hiç bir yere kimlik gönderilmez.ama illa göndermeniz gerekiyorsa renksiz ve üzerine bu kimlik fotokopisi şu şu sebeple buraya yollanmıştır diye belirtmelisiniz..
full member
Activity: 322
Merit: 154
March 12, 2018, 10:53:21 PM
airdropa yüklü bakiye tuttuğunuz cüzdan adresinizi verip bir de adres/kimlik veriyorsaniz arkadaşlar kusura bakmayın da iyi yapmıyorsunuz.
sr. member
Activity: 546
Merit: 250
March 12, 2018, 10:35:22 PM
Airdrop projesi daha kendi hakkında en ufak bir bilgi vermezken ben onlara niye kıymetli kimliğimi vereyim. Dünyada kimlikle yapılan bin türlü dolandırıcılık hikayesi var. Biz burada bankamıza bile kimlik vermeye çekinirken elin adamına neden verelim, eksik kalsın o token kardeşim.
member
Activity: 714
Merit: 82
March 12, 2018, 08:10:08 PM
ben iki  bounty için kimlik gönderdim. emek vermiştim tokenler kalmasın diye. aslında fazla bir miktarda değildi şimdi yorumları okuyunca canım sıkıldı biraz.

özellikle katıldığım bir tanesinde admin acayip kyc meraklısı. yeni bir kampanya daha yapıyor. neden kyc istediğini sordum. birden fazla hesapla katılanların önüne geçmek için vs dedi.

takımı inceledim sonradan adamlar hakkında ico sayfası hariç hiç bir bilgi yok. ne twitter ne facebookta profilleri var.

gönderdiğim şeyler zaten daha önce borsaya gönderdiğim
kimlik önlü arkalı foto (telefonla çekilmiş)  - ikametgah (taranmış belge - yasal süresi dolmuş)  ve kimlik ile çekilmiş selfie.
bu arada gönderdiğim kimlik eski tc kimliği.
gönderdiğim bilgilerin üzerine herhangi bir şey yazmadım. (sadece şu iş gibisinden)

---

bu belgeleri toplu halde satarlarsa kimlikler hackerlerin eline geçer. belki hack yapacakları hesapları bunlarla onaylarlar. bu gibi senaryolar aklıma geliyor...

yasal olarak bakarsak gönderdiğim evraklar geçersiz. ikametgahın süresi geçmiş, kimlik eski tc kimliği...
ve yasal olarak üzerinde ıslak imza olmayan her türlü şey geçersizdir.

konu hakkında bilgisi olan var mı, bu durumda yapabileceğim bir şey var mı ? kimliği verdik artık ve zamanı geri alma şansım yok.
full member
Activity: 630
Merit: 102
February 16, 2018, 03:17:19 PM
Ben kesinlikle göndermezdim . O kadar proje kimlik bilgisi istemeden airdrop yapıyor da bunların farkı ne yani? Kaliteli bir proje olsa bile yollanmaz eğer normal bir şey olsaydı diğer airdroplarda da şart konurdu
full member
Activity: 378
Merit: 103
February 16, 2018, 03:07:37 PM
projeye bakıcaksın misal zeepin istiyodu göndermdim ben Smiley tokenleri de bir şekilde çektik cüzdana. ben kimlik gönderme taraftarı değilim şahsen
full member
Activity: 476
Merit: 100
February 16, 2018, 03:05:52 PM
Kimlik bilgilerini veriyoruz borsalara vesaire de iyice abartmayın bence arkadaşlar, airdrop nedir yani üç kuruş para için kimlik bilgileri verilir mi, bountyler de istemeye başlamış cins cins şeyler çıkıyor her gün.
jr. member
Activity: 294
Merit: 1
February 16, 2018, 02:02:26 PM
galiba polymath istemiş ve gönderdiği token 200 dolardan fazla ediyormuş bu arada airdroptan kimsenin haberi olmadı tabi benimde Smiley
full member
Activity: 854
Merit: 109
Trident Protocol | Simple «buy-hold-earn» system!
February 16, 2018, 12:51:42 PM
Kaliteli bir proje olmadığı sürece ben kesinlikle hayır taraftarıyım.Ama daha önce kimlik gönderdiğim yerler olmadı mı ? Evet oldu ama projenin kalitesi ve güvenilirliğine dikkat etmek gerekiyor.
newbie
Activity: 70
Merit: 0
February 16, 2018, 12:15:53 PM
Hocam değmez airdroplar için göndermeyin  bence üzülen siz olursunuz güvenmeye gelmez
member
Activity: 266
Merit: 10
February 16, 2018, 12:15:12 PM
Bu aralar hepsi istiyor saçma sapan bir hal aldı.Birinin dur demesi lazım ama kullanıcılar vermeye devam ettikçe yüz bulacaklar.
member
Activity: 336
Merit: 17
February 16, 2018, 09:37:10 AM
Kimlik göndermek hele birde airdrop için değmez. Ben hiç bir yere göndermedim şuanda kimlik bilgilerimi. Adamlar  sadece mail yoluyla bile bir link gondererek dolandırıyor. Kimlik gondermeyin kolay kolay.
sr. member
Activity: 538
Merit: 250
February 16, 2018, 08:41:02 AM
Ben pek önemsemem aslında kimlik gönderme meselesini. Hatta Bugüne kadar istenilen heryere de kimlik önlü arkalı hatta kendı fotografımla birlikte göndermişimdir. Düşüp kaybolduğunda aylarca kimliği yeniletmeden gezdiğim zamanlar da olmuştu yani hiç önemsemedim hayatım boyunca. Ama kriptonun olayı anonimlik yani gerçekten saçma kimlik ya da KYC doğrulaması her neyse işte bunların istenmesi. Ha veriyor muyum evet adımı soran her yere kımlığımı gönderiyorum. Çokta umrumda değil açıkçası ne yaptıkları.
hero member
Activity: 1638
Merit: 686
February 16, 2018, 08:37:04 AM
Airdrop: daha fol yok yumurta yok, bu tür coin dagitimlari icin kimlik göndermeyi uygun bulmuyorum.

Herkes waves, ethereum tabanli bir token cikarabilir dakikalar icinde. Alin, benim 100.000.000 LYD (Lydian Token) var, waves cüzdanimda...
Simdi ben desem ki, ben bunlari airdrop olarak dagitacagim, isteyenlerden kimliklerini göndermelerini istiyorum...
Hadi cogu kisi kimliklerini gönderdiler, bende bunlara azar azar LYD gönderdim.

Ne oldu simdi? Smiley Benim elimde yüzlerce kimlik belgesi, karsi tarafta az bir miktar LYD.
Ben bu kimlik belgeleri ile istedigimi yapabilirim, kimse de kontrol edemez.
Peki karsi taraf elindeki LYD'ler ile ne kazandi? Kocaman bir hic... Daha LYD borsalara girecekte (ki belki hic borsaya sokmayacagim)...

Ohoo, ölme esegim ölme... Onun icin airdroplar icin cok fazla bisey yapilmaz. Hatta airdroplar icin sifirdan cüzdan adresi olusturulmasi gerek.

Bu piyasada kimin kim ve ne oldugu belli degil. Dikkatli olun, her gün birileri kandiriliyor...
sr. member
Activity: 266
Merit: 271
February 16, 2018, 08:27:53 AM
Kimlik göndermeyi bırakın, aktif olarak kullandığınız eposta ve ethereum adresi bile verilmez. Ne kimliğinden bahsediyorsunuz. Üzerinize bin bir çeşit dalavere döndürürler. Gönderdiğiniz kimlikle borsa hesaplarınızı bile boşaltabilirler dikkat edin
member
Activity: 285
Merit: 12
February 16, 2018, 07:18:51 AM
Ben herhangi bir airdrop veya bounty'ye kimlik yollamıyorum, kimin ne yapacağı belli olmaz diye düşünüyorum amaçları nedir ki topluyorlar var bir dertleri bence, kimin katıldığını ne yapıcaklarını açıklamazlar da direkt kyc şart derler.
member
Activity: 336
Merit: 13
February 16, 2018, 07:16:45 AM
sahte aırdrop duzenleyenler sahte ico duzenleyemiyor mu?
airdropa göndermedim zaten bunu sormam da mallıktı ama  zaten bitgrail sahibinin eline gecti kimlikler.
member
Activity: 448
Merit: 10
February 16, 2018, 02:14:12 AM
Bazı ICO lar çok detaylı kimlik bilgisi istiyor onları bir yere kadar anlıyorum ama airdrop için bu delilik. ICO lara bile çok sağlam olmadıkları sürece yine risk taşımasına rağmen göneriyorum ama içim de hep bir şüphe hep bir kararsızlık.
full member
Activity: 700
Merit: 134
February 16, 2018, 01:42:52 AM
Airdrop için kimlik vermek nasıl bir deliliktir. Bir iskender parasına kimlik vereceğinize türkiyedeki dolandırıcılara satın, onlar bile 200-300 lira veriyor kimlik bilgilerine Cheesy
Borsalara bile gönderirken iki kere düşünürüm, kişisel bilgilerin korunmasın 3-5 dolar ile ölçülebilecek bir şey değil
Pages:
Jump to: