Pages:
Author

Topic: Airdroplar icin Kimlik Gonderilir mi? - page 5. (Read 830 times)

member
Activity: 378
Merit: 11
February 16, 2018, 01:32:16 AM
kyc için artık standart hale geldi ama katılacağım icoya bile kimlik bilgimi verirken çekiniyorum ben, airdrop adı altında kesinlikle vermem kim oldukları bile belli degil, sizde vermeyin kesinlikle
anu
legendary
Activity: 1218
Merit: 1001
RepuX - Enterprise Blockchain Protocol
February 16, 2018, 01:08:38 AM
kimin yönettiğine kesin emin olmadığınız bir mecraya nasıl olur da kimlik bilgilerini göndermeyi düşünebilirsiniz ? Çok saçma. 6 değil 60 USD verse bile yapmamak lazım. Yarın başınıza farklı ciddi belalar açabilirler o kimlik bilgileriyle.
member
Activity: 434
Merit: 14
February 15, 2018, 01:46:07 PM
Her önüne gelene her istediği verilmemeli. Zaten bu airdropların çok azı istenilen performansı gösteriyor. Bir de kimlik bilgilerinin verilmesine hiç gerek yok. Böylesiyle karşılaşmadım ama karşılaşsam katılmam.
legendary
Activity: 1820
Merit: 1123
February 15, 2018, 01:39:28 PM
Airdrop'ların doğrudan kimlik istediklerine şahit olmadım hiç. Fakat geçenlerde şöyle bir durum geldi başıma...
REBL airdrop'una katılmıştım, tüm şartlarını okudum ve görevleri de yaptım. Görevlar arasında Bit-z borsasına kayıt olup token için oy vermek diye bir görev vardı. Onu da yaptım.
Airdrop bitti, kuralları değiştirdiler ve dediler ki; tokenleri alabilmeniz için Bit-z borsasında üçüncü düzey doğrulama yapıp kimlik göndermeniz lazım. Şikayet mailleri yazdım pek doğru düzgün cevap gelmedi, Telegram'dan yazdım banladılar. Ben de kimlik falan yollamadım, tokenlerimi de almadım. Başımdan geçen bu durumu da konuyla biraz ilgili gördüğüm için yazim istedim.
Başlıktaki soruya dönecek olursak; bence airdrop için kimlik falan yollanmaz, yollanmamalı diye düşünüyorum. Böyle bir şeye neden ihtiyaç duyulsun ki, çok saçma geldi bana.
legendary
Activity: 2982
Merit: 1485
February 15, 2018, 01:37:49 PM
600 dolar verse bile ben ne idüğü belirsiz yerlere kimlik bilgilerimi vermezdim. Ancak çok büyük beklentisi olan, yatırım yapmayı düşündüğünüz projelerin KYC'leri için kimliğinizi verin. Piyasada çok fazla sahte proje dolaşıyor, bunlardan biri gerçekte kimlik toplayıp satan sahtekar bir proje olabilir.
sr. member
Activity: 364
Merit: 258
Joy Token - Smarter Games for Smarter Players
February 15, 2018, 01:28:26 PM
Airdroplara vermek çok saçma bana kalırsa. Tamam bounty'ler istiyor veriyoruz'da airdrop ne alaka ? Kime verdiğimiz bile belli değil .

Saçmalıktan başka birşey değil yani uzak durun bana kalırsa.
member
Activity: 196
Merit: 11
February 15, 2018, 01:20:53 PM
Bazı airdroplar scam ve özel bilgileri ele geçirmek, bilgisayara virüs vermek için oluşturulmuş. En baştan hangi airdrop kampanyasının sağlıklı olduğunu anlamak mümkün değil, tüm tedbirleri elden bırakmamak gerekir.
full member
Activity: 406
Merit: 158
February 15, 2018, 01:20:47 PM
Herşeye kimlik göndermeyin arkadaşlar başınıza bela olucaklar sonuında, airdroptan gelecek 3-5 kuruş para için başınıza bela almayın derim ne olacağı belli olmaz kime gönderdiğimiz bile belli değilken şu piyasada.
sr. member
Activity: 364
Merit: 253
February 15, 2018, 01:15:44 PM
Yatırımcılar kimlik bilgilerinin ifşa olmasını istemezler. Airdrop başvurusunda diğer hesabınızdan ayır bir cüzdan kullanın. Böylece sizin kim olduğunuzu ve cüzdanınızda ne kadar coin olduğunu kimse bilemez.

kesinlikle buna katılıyorum, sadece airdroplar için mail adresi ve eth adresi alınmasını öneririm.

insanlar bazen aman ne olcak gözüyle bakıp, çok pişman olabiliyorlar. ne yapıp, ne edin sakın ama sakın kimlik bilgilerinizi girmeyin hiç bir yere.
member
Activity: 146
Merit: 10
February 15, 2018, 11:50:10 AM
Yatırımcılar kimlik bilgilerinin ifşa olmasını istemezler. Airdrop başvurusunda diğer hesabınızdan ayır bir cüzdan kullanın. Böylece sizin kim olduğunuzu ve cüzdanınızda ne kadar coin olduğunu kimse bilemez.
member
Activity: 756
Merit: 16
February 15, 2018, 11:41:59 AM
Basit bir airdrop için kyc yani kimlik onaylama işlemi yapmak saçma. Hani icolarda ya da bountylerde gene iyi para alabiliyorsun ama 6 USD için değmez heleki dediğin airdropu ilk kez duydum
member
Activity: 532
Merit: 12
February 15, 2018, 11:33:43 AM
ben asla göndermem bu token mi yoksa başka bir token mi airdrop yaparken yarısına gelince belge isteyince vazgeçtim. ne olur ne olmaz asla kimlik göndermem. zaten işlem yaptığım borsalara verirken bile korktum ama mecbur olduğum için verdim. 3-5 kazanacağım diye başım belaya falan girmesin...
full member
Activity: 504
Merit: 120
February 15, 2018, 11:31:24 AM
Eğer kimlikle selfie istenmiyorsa niye gerçek kimliğinizi yolluyorsunuz? Başınızın üzerinde yanan ampulü dikkate alın  Roll Eyes
full member
Activity: 602
Merit: 118
February 15, 2018, 11:16:08 AM
eztoken diye bir airdropa kaydolmustum uyelik icin verdikleri token 6 dolar gosteriyor. btc ve ethye cevrilebiliyormus ama kimlik falan da istiyor? bunlara kimlik gonderilir mi bir yemek parasi icin? veya aylarca beklesek 6 dolar artarsa o zaman gondersek oluyor mu?

bence değmez 3-5 kurus için. geçen günlerde bende bu tarz şeylerle karşılaştım. bayağı da bir şey doldurduktan sonra kimlik bilmem ne isteyince vazgeçtim. güvenemedim. sonuçta kime nereye veriyoruz. ayrıca farklı bir iş için kullanılsa derdimizi anlatamayız kimseye
newbie
Activity: 274
Merit: 0
February 15, 2018, 10:26:14 AM
Airdroplara kimlik göndermek boşa risk almak olur gönderilmez. Ayrıca zorunlu Tx hash isteyenlerle de uğraşmak zaman kaybı.
full member
Activity: 392
Merit: 103
February 15, 2018, 10:15:14 AM
Ben yollamazdım kesinlikle, ico'lara katılırken bile tereddütte kalıyorum yerinde olsam kesinlikle vermezdim, airdrop'ta kimlik isteyen bir projenin art niyeti olduğunu düşünürüm.
full member
Activity: 658
Merit: 153
February 15, 2018, 09:49:55 AM
Airdroptan airdropa değişir bu ben zeepin için gönderdim projesi güzelde her airdrop için göndermem bakarım projenin içeriğine güzelse şutlarım zaten her yere veriyoruz kimlik.
full member
Activity: 728
Merit: 151
February 15, 2018, 07:55:17 AM
airdrop dediğin promosyon..bunun için kimlik istenmez...isteyen adamlar art niyetli..bir nevi kimlik bilgilerinizi satın alıyorlar..ne bok yiyecekleri belli değil..çok çok tehlikeli bi durum bence...airdrop için kyc yapılmaz bu akımı ilk başlatan polymath diye şerefsiz bi ekip...bu şerefsizlere prim verdiğiniz sürece bütün airdropların kyc olması ihtimali var...göndermeyin kimlik..

hürriyette haberi çıkan heaven da kyc istiyor hasktrsin ordan....ico olsa bir nevi anlarımda (çünkü satın alıyorsun) ama airdrop için kyc istemek resmen casusluk
sr. member
Activity: 826
Merit: 296
February 15, 2018, 07:44:33 AM
Airdroplara kimlik göndermek sıkıntılı.İleri de ne olacağı belli değil.Onaylı hesaplarınıza kimlik bilgilerinizle ulaşabilirler Güvenli olmayan yerlere kimlik göndermek sıkıntılı.Hele şu zamanda haclenmenin zirve yaptığı bir dönemde bu tür şeylerden uzak durmak gerekir.
full member
Activity: 392
Merit: 100
February 15, 2018, 07:41:59 AM
benim sizden kimlik fotokobisi istemem airdropların istemesinden daha güvenilir, ben istediğimde sorgusuz sualsiz gönderecekseniz, airdroplara da gönül rahatlığıyla gönderebilirsiniz Smiley
Pages:
Jump to: