1 Portföyünüzü çeşitlendirin, böylece riski dağıtın & fırsat kaçırma oranını azaltın
2 Porföyünüzü, kısa vade ve uzun vade olarak ikiye bölün
3 Kendi araştırmanızı yapın. Kendinize güvenin
4 Alırken de, satarken de acele etmeyin!
5 En önemlisi asla duygusal davranmayın. Sabırsız ya da inatçı olmayın.
Bunları yaparken sistemden asla vazgeçmeyin. şimdi atıyorum portföyünü genişlettin a b c coinleri var.
b %40 artıyor laaaan keşke a ve c almasaydım keşke hepsini b ye gömseydim diye bir düşünce içine girmeyin. iddaa değil bu. a ve c senin emliyet kemerin b şu anda gaz. sonra o karını alır çıkarsın a ve c ye dağıtırsın veya d e alırsın yoluna bakarsın.
tek coin her zaman risktir. kazanırken iyidir de düşüş olduğu zaman oturur ağlamaya başlarsın keşke yapmasaydım diye.
3. en sevdiğim. terbiyesiz atalarımızın dediği gibi el şeyiyle gerdeğe girilmez. senin fikrin olacak. abimizin dediği gibi "beyin bedava atıyorum kafaya" çalış öğren at kafaya. öğren ki kendi b c d e f planların olsun başkasının planlarına göre seçim yapma.
4. bilirsen zaten acele edilmesi gereken yerde acele edersin edilmemesi gereken yerde etmezsin. pumpa rasgeldin al al al al al abi aaaaal diye bi mantık yok. acele etme derin bi nefes al. bi su iç bi düşün. satarken de aynı şekilde.
5. sevgilinden ayrılacaksın annenle kavga edeceksin evde problemin olacak bu duygu karmaşası senin kararlarını etkiler. etkilerse de kaybedersin.
aynı şekilde coinlerle duygusal bağ kurulmaz. ben aşığım ona yükselecek inanıyorum yükseleceğine. bildiğin için mi yükselecek diyorsun yoksa adını mı sevdin logosunu mu sevdin? takımdan bi kıza mı aşık oldun? çok duyduğun için mi böyle düşünüyorsun?
bi ilişkide değilsin iş yapıyorsun. burada duyguya yer yok. tamamen mantık. ha babalar gibi 6. hissin var onu karıştırmıyorum. böyle bir şeyde namümkün zaten.
6. yazarak çalış not al okuyup geçme havada kalmasın. çalışma masanda bir sürü post it olsun. defterin olsun.
günlük trade (kısa vade) zor. hemde çok zor. 7 gün 24 saat içerde olmalısın. aklın burada olmalı ve de bu şekilde bir yola girdiğinde en ateşli gecelerde bile aklına geliyor. aşkım noldu? bi saniye flexxi nolmuş bi bakayım diye çaktırmadan coinmarketcap de bulursun kendini.