Pages:
Author

Topic: Allah var mı yok mu ? - page 2. (Read 4633 times)

member
Activity: 244
Merit: 10
October 08, 2016, 02:39:42 AM
Çarpılcanız töbe est.
hıc carpılan gordun mu ? ana avrat sovenler bıle carpilmıyor rahat ol dostum olmaz bsey Cheesy Cheesy
klasik korkutma sekli hala bu tur selere inanan gormek guldurucu
legendary
Activity: 980
Merit: 1011
October 07, 2016, 05:31:25 AM
bilimsel düşünce metodunda 3 temel ilke var.

1. gözlemlenebilir olması
2. yanlışlanabilir olması (Karl Popper sağolsun)
3. tekrarlanabilir olması

Mitolojik bir arap tanrısı olan "allah" bu üç ilkeye uymadığı için bilimsel düşünce metodunu benimsemiş kişiler tarafından mecburen yok varsayılır.

bütün varlıkların var oldukları ispatlanana kadar varsayılan (default) değeri yokluktur.

herhangi bir olgunun yokluğu ispatlanamaz, sadece varlık ispatlanır.
Ben şu 3 yargı ilkesinin insanları kandırmak için var olduğunu düşünüyorum ve karşıyım sebebinide anlatıcam.

Benim allah, tanrı vs ne denirse densin direk bir bağımlılığım yok. Benim inancım iyilikden yana. Müslümanlık da olan Allahın, Hristiyanlıkdaki Tanrının, Yahudilikdeki Yahve veya Elohim olsun (Yahve nin kitabı düzenliyen kişi olduğunu düşünüyorum çünkü bildiğin insan, diğer tanrılarla alakası yok.) veya diğer dinlerdeki yaratıcı figürleri hep iyiliği emredip kötülükden geri çekmeye çalışır. Ortada ortak bir durum var iyilik ve kötülük. Ben herzaman için iyi olmaya çalışıyorum ki tabiki hatalarım oluyor, insan fıtratı üzerinede bu normal. Bunun cezasınıda dünyada genelde alıyorum. Evrende herşey dengeliyorken kötülüğünde karşılığı olmayacağını sanmıyorum.

"Allah Var mı ?" sorusuna gelirsek olma ihtimali var, hatta çok yüksek. Biz buna allah değilde yaratıcı diyelim. @Petaycamey in dediği gibi gidipde bilimi bu 3 ilkeye sıkıştırırsak çok büyük hata yapmışız demektir. Bilmediğimiz bir çok şey varken böyle bir ilke koymak ne haddimize. Birkaç yıl öncesine kadar uzayın yıldızlar dışındaki siyah alanının boşluk olduğunu savunan bilim şimdi bir gaz kütlesi olduğunu düşünüp boşluğu araştırmaya başladı. Bu 3 ilke ile tanrının varlığını düşünmek yetersiz kalıcaktır. Bunun en güzel örneği Boyutlar arası farklılık olabilir (https://www.youtube.com/watch?v=Pv1jlUc02is). Ön yargılı olmak hiçbirzaman işe yaramaz.
Zz
legendary
Activity: 1820
Merit: 1077
October 07, 2016, 02:48:51 AM
Seninkisi su hesap olmus.

1929 Büyük Bunalımı yıllarında neredeyse hükümet sahibi olan ünlü gangster Al Capone suç işlemeye çocukken başladığını şu sözlerle açıklamıştır;
“    Çocukken her akşam yatmadan önce ve aklıma geldiği her an Tanrı'ya bana bir bisiklet vermesi için dua ederdim. Bir gün Tanrı'nın çalışma tarzının bu olmadığını anladım. Ertesi gün gittim kendime yeni bir bisiklet çaldım ve her akşam yatmadan önce Tanrı'ya günahlarımı affetmesi için dua ettim.    „

Adam kendi içinde tutarlı en azından. Kendi dinine göre haklı sayılır. Hıristiyanlar her bir boku yapıp akabinde bir papaza günah çıkarıp  amel defterini sıfırlayan bir güruh sonuçta. Bu nedenle kendi inanç yapılarına göre adam kesinlikle tutarlı Smiley
legendary
Activity: 1036
Merit: 1001
October 06, 2016, 11:26:06 PM
Ben dediklerinizde fahiş bir mantık hatası olduğunu düşünüyorum. Evreni, sonsuzluğu, milyarlarca yıldızı, galaksiyi var etmiş bir varlık; tüm bunların yanında denizde kum tanesi bile olamayacak hayatları, kendilerince yarattığı ahlak kurallarıyla insanları "sınamak" için yaratmış ve üstüne üstük de öldükten sonra mahkemeye çıkarmış gibi "soracakmış". Size de çok saçma gelmiyor mu? Ben şahsen var olan elektronları manipüle ederek evren görüntüsüne sokan enerjinin tek bilinç olduğuna inanıyorum. Tek mantıklı yolu bu gibi geliyor.

Bunun dışında evrensel olduğunu, hiç bir zamana ait olmadığını, varoluşun ve evrenin sırrını barındırdığını iddia eden kutsal kitapların; indikleri dönemlerdeki insanların sosyal hayatlarına saçma sapan düzenlemeler getirmiş olmasına inanamıyorum. Bu kitapları gönderenin insanlığın çok kısa bir süre sonra ilerleyeceğini, bu tarz sosyal kuralların ancak ve ancak saçmalıktan ibaret olabileceğini bilmediğine inanamıyorum. O vakit karşıma şu sonuç çıkıyor. Ya bu kitaplar hepten saçmalık ya da benim üstte düşündüğüm gibi sonuçlara varan, hatta bunun ötesini görmeye başlayan kişilerin dışavurumu. Sonrası ise ciğeri beş para etmeyen toplulukların değiştirerek, ekleyerek, çıkararak ortaya çıkardığı, yetmeyip üzerine İslam'dan örnek vermek gerekirse sünnet, hadis-i şerif gibi daha da saçmalıkları eklediği bir safsata çorbası.

Mantık hatası yapmıyorum götümü garantiye almaya çalışıyorum, inanmayanlara da bunu öneriyorum.
Yoksa islamın 5 şartını kabul etmeyen/uygulamayan birinin teoride cennete giremeyeceği söylense de, söyleyenleri skime takmayarak Allah'ın "en bağışlayıcı" olma özelliğine güvenerek "Evet sana inandım fakat ibadetlerimi yerine getirmedim" diyebilmeyi istiyorum, bu bana ya da sana ne kaybettirir? Şunu diyebilirsin bana, saçmalıyorsun sadece inanarak cennete gidebileceğini mi sanıyorsun? Evet, eğer Allah varsa ona inandığım için beni affedeceğine inanıyorum. İnanman için BTC istemiyor, ibadet yapmak zorunda da değilsin, red etmenin size faydası ne olabilir benim de ateistlerde merak ettiğim budur.. İbadet yapmayan ya da inanmayan bir insan bile bazen çaresiz kaldığında Allah'tan yardım istemiştir. Bunu yaşamadıysanız başınızdan büyük bir olay geçmemiştir muhtemelen, örneğin büyük bir kalp ameliyatına girerken işlerin iyi gitmesi için yardım isterken, başa çıkamadığınız bir düşmanın belasını bulması için de yardım dilenebilir. Ayrıca olmayan bir şeyin de konusu olmaz neden iPhone 89'un muhabbeti dönmüyor forumda Smiley

Seninkisi su hesap olmus.

1929 Büyük Bunalımı yıllarında neredeyse hükümet sahibi olan ünlü gangster Al Capone suç işlemeye çocukken başladığını şu sözlerle açıklamıştır;
“    Çocukken her akşam yatmadan önce ve aklıma geldiği her an Tanrı'ya bana bir bisiklet vermesi için dua ederdim. Bir gün Tanrı'nın çalışma tarzının bu olmadığını anladım. Ertesi gün gittim kendime yeni bir bisiklet çaldım ve her akşam yatmadan önce Tanrı'ya günahlarımı affetmesi için dua ettim.    „
legendary
Activity: 1185
Merit: 1021
October 06, 2016, 08:53:49 PM
bilimsel düşünce metodunda 3 temel ilke var.

1. gözlemlenebilir olması
2. yanlışlanabilir olması (Karl Popper sağolsun)
3. tekrarlanabilir olması

Mitolojik bir arap tanrısı olan "allah" bu üç ilkeye uymadığı için bilimsel düşünce metodunu benimsemiş kişiler tarafından mecburen yok varsayılır.

bütün varlıkların var oldukları ispatlanana kadar varsayılan (default) değeri yokluktur.

herhangi bir olgunun yokluğu ispatlanamaz, sadece varlık ispatlanır.
sr. member
Activity: 266
Merit: 271
October 06, 2016, 06:46:01 PM
Çarpılcanız töbe est.
Selam ben çarpılmıştım çok küçükken prizden. O zaman allah elektrik gücüne mi sahip yoksa elektrik allah mı?
sr. member
Activity: 784
Merit: 268
Helena Helena!
October 06, 2016, 01:48:42 PM
Çarpılcanız töbe est.
hıc carpılan gordun mu ? ana avrat sovenler bıle carpilmıyor rahat ol dostum olmaz bsey Cheesy Cheesy

Kuldur hasan dedem Kuldur Elif Hakka giden yoldur..

Hakk intikamın kul eli ile alır, ilm-i ledün bilmeyen onu kul etti sanır..
hero member
Activity: 868
Merit: 502
October 06, 2016, 08:02:18 AM
Çarpılcanız töbe est.
member
Activity: 62
Merit: 10
October 06, 2016, 06:21:13 AM
 Çarpılcanız töbe est.
full member
Activity: 154
Merit: 100
October 05, 2016, 05:07:01 PM
Yanlış yapıyorsunuz. Allah'ın varlığını sorguluyorsunuz. Allah zaten var. Akıllı bir insan Allah'ın olduğunu bilir. Ben de ateist idim ama bu ayeti gördükten sonra müslüman oldum.

Ahzab süresi 50. ayet

Ey peygamber, Biz, özellikle sana şunları helal kıldık: Mehirlerini vermiş olduğun eşlerini, Allah'ın sana ganimet olarak verdiklerinden sahibi bulunduğun cariyeyi, amcanın kızlarından, halalarının kızlarından, dayının kızlarından, teyzelerinin kızlarından seninle birlikte hicret etmiş olanları; bir de inanan bir kadın eğer kendisini peygambere bağışlar da, peygamber de onunla evlenmek isterse onu, sadece sana, diğer mü'minlere değil. Onlara eşleri ve cariyeleri hakkında neleri farz kıldığımızı biliyoruz. Bunlar, sana bir darlık olmaması içindir. Allah çok bağışlayan, çok merhamet edendir.
legendary
Activity: 1470
Merit: 1024
October 05, 2016, 04:43:47 PM
Hocam samimi mesajın için öncelikle teşekkür ediyorum. Ancak ben yine de sizin hesabınızda da mantık hatası olduğunu düşünüyorum. Sizce evreni var etmiş, sonsuzluk kavramına kadir bir varlığın, insanların inancına ihtiyacı var mı? Onları yargılamaya, ağızlara sakız olmuş şekilde "sınamaya" ihtiyacı var mı? Ne kadar saçma bir mantık bu. Benim reddettiğim husus bu. İnsan özellikleri veriyoruz, insana indirgiyoruz ama aynı zamanda evreni var ettiğine inanıyoruz.

Ben bahsettiğim gibi, bugün bilinen anlamda şekillenmiş olan birçok ibadetin, geleneğin ve hatta cennet - cehennem kavramanın, dinin gücünü gören manüpülatörler tarafından ortaya atıldığına inanıyorum. Peygamberlerin tek varlığın bilincine varmış, evreni perdeleri kalkmış şekilde gören, kendisini o tek varlığın parçası kabul etmiş kişiler olduğunu, onların döneminden hemen sonra yaşayanların ise bunları değiştirdiğine inanıyorum. Zira bir yaratan ya da benim söylemeyi uygun gördüğüm gibi var eden varsa ancak böyle olabilir; benim mantığıma göre.

Son derece kafama göre ve günlük hayatta dinden arınmış yaşıyorum. Ancak aynı zamanda özgür irade olmadığına ve her şeyin "kader" olduğuna inanıyorum. Bunu da belirteyim.
sr. member
Activity: 784
Merit: 268
Helena Helena!
October 05, 2016, 04:35:12 PM
Ben dediklerinizde fahiş bir mantık hatası olduğunu düşünüyorum. Evreni, sonsuzluğu, milyarlarca yıldızı, galaksiyi var etmiş bir varlık; tüm bunların yanında denizde kum tanesi bile olamayacak hayatları, kendilerince yarattığı ahlak kurallarıyla insanları "sınamak" için yaratmış ve üstüne üstük de öldükten sonra mahkemeye çıkarmış gibi "soracakmış". Size de çok saçma gelmiyor mu? Ben şahsen var olan elektronları manipüle ederek evren görüntüsüne sokan enerjinin tek bilinç olduğuna inanıyorum. Tek mantıklı yolu bu gibi geliyor.

Bunun dışında evrensel olduğunu, hiç bir zamana ait olmadığını, varoluşun ve evrenin sırrını barındırdığını iddia eden kutsal kitapların; indikleri dönemlerdeki insanların sosyal hayatlarına saçma sapan düzenlemeler getirmiş olmasına inanamıyorum. Bu kitapları gönderenin insanlığın çok kısa bir süre sonra ilerleyeceğini, bu tarz sosyal kuralların ancak ve ancak saçmalıktan ibaret olabileceğini bilmediğine inanamıyorum. O vakit karşıma şu sonuç çıkıyor. Ya bu kitaplar hepten saçmalık ya da benim üstte düşündüğüm gibi sonuçlara varan, hatta bunun ötesini görmeye başlayan kişilerin dışavurumu. Sonrası ise ciğeri beş para etmeyen toplulukların değiştirerek, ekleyerek, çıkararak ortaya çıkardığı, yetmeyip üzerine İslam'dan örnek vermek gerekirse sünnet, hadis-i şerif gibi daha da saçmalıkları eklediği bir safsata çorbası.

Mantık hatası yapmıyorum götümü garantiye almaya çalışıyorum, inanmayanlara da bunu öneriyorum.
Yoksa islamın 5 şartını kabul etmeyen/uygulamayan birinin teoride cennete giremeyeceği söylense de, söyleyenleri skime takmayarak Allah'ın "en bağışlayıcı" olma özelliğine güvenerek "Evet sana inandım fakat ibadetlerimi yerine getirmedim" diyebilmeyi istiyorum, bu bana ya da sana ne kaybettirir? Şunu diyebilirsin bana, saçmalıyorsun sadece inanarak cennete gidebileceğini mi sanıyorsun? Evet, eğer Allah varsa ona inandığım için beni affedeceğine inanıyorum. İnanman için BTC istemiyor, ibadet yapmak zorunda da değilsin, red etmenin size faydası ne olabilir benim de ateistlerde merak ettiğim budur.. İbadet yapmayan ya da inanmayan bir insan bile bazen çaresiz kaldığında Allah'tan yardım istemiştir. Bunu yaşamadıysanız başınızdan büyük bir olay geçmemiştir muhtemelen, örneğin büyük bir kalp ameliyatına girerken işlerin iyi gitmesi için yardım isterken, başa çıkamadığınız bir düşmanın belasını bulması için de yardım dilenebilir. Ayrıca olmayan bir şeyin de konusu olmaz neden iPhone 89'un muhabbeti dönmüyor forumda Smiley

Abicim çok temiz önerme sıçmışsın. Tebrik ediyorum.

Öncelikle ben ateist değilim, eğer yazdıklarımdan bunu çıkardıysan tekrar okumanı öneririm. Ayrıca yazdıklarımda gayet açık bir şekilde var eden hakkındaki görüşümü açıkladım. Herhalde bu görüşlere sahipken, cennet cehennem gibi benim dine sonradan eklendiğine inandığım, ikisi de fazlasıyla zaten yaşarken mevcut olan kavramları da abes bulduğumu anlamış olman lazım.

Sizin yaptığınız klasik şark kurnazlığı. Zaten katolik inancı ile affeden, yargılayan Allah inancı tıpkı Olympos dağında Hades'le kavga eden kişileştirilmiş tanrı inançları. Sizi insan gibi düşünen Allah'tan, Allah gibi düşünen insanlığa davet ediyorum. Wink

İki arkadaşa da Hak veriyorum. lakin birbirinizi anlamaya çalışmaktan çok önyargılarla veya nefret, öfke gibi duygusal hareketlerle  hiç kimseye bişey kazandırmaz, çabalarsa boşa gider.

Evvela müslümanım diyen kişinin,en azından müslüman olmayan birine dinini anlatabilecek kadar bilgi sahibi olması gerekir.
Peygamberin 'nefret ettirmeyin, sevdirin' hadisini hatırlatırım.

Öncelikle sizleri analitik mantık düzeyinde düşünmeye davet ediyorum samimi olarak..
isteyen arkadaşın da samimi olarak sorularına cevap vermeye çalışırım.
Matematikte olmayana ergi yöntemi uygulanır.
Varsayalim ki ben inandım ona göre bir hayat yaşadım sen inanmadın kendince bir hayat yaşadın
1 ikimiz de öldük 'yok ise ' ben ödül almadım sen ceza almadın
2 ikimiz de öldük  bu ihtimalde de yok varsayalım gene ben ödül almadım sen ceza almadın
3 ikimiz de öldük  bu ihtimalde de yok sayabiliriz gene aynısı..
4 ikimiz de öldük şimdi varsa işte o zaman sen yandın..

arkadaşın da bahsettiği böyle birşey sanırım..
olasılık hesabına göre milyonda bir ihtimal dahilinde de olsa böyle bir olasılık var. ona göre iyi düşünüp taşınmak lazım gelir.

Ancak Allah, Rab, Tanrı adına ne dersek diyelim. Allah kavramımız ne olursa olsun. vicdanen vardığımız sonucun başka sebep ve sonuçlar yaratacağını akıldan çıkarmamak gerekir.

sevgi ve saygıyla..
legendary
Activity: 1470
Merit: 1024
October 05, 2016, 03:44:06 PM

Abicim çok temiz önerme sıçmışsın. Tebrik ediyorum.

Öncelikle ben ateist değilim, eğer yazdıklarımdan bunu çıkardıysan tekrar okumanı öneririm. Ayrıca yazdıklarımda gayet açık bir şekilde var eden hakkındaki görüşümü açıkladım. Herhalde bu görüşlere sahipken, cennet cehennem gibi benim dine sonradan eklendiğine inandığım, ikisi de fazlasıyla zaten yaşarken mevcut olan kavramları da abes bulduğumu anlamış olman lazım.

Sizin yaptığınız klasik şark kurnazlığı. Zaten katolik inancı ile affeden, yargılayan Allah inancı tıpkı Olympos dağında Hades'le kavga eden kişileştirilmiş tanrı inançları. Sizi insan gibi düşünen Allah'tan, Allah gibi düşünen insanlığa davet ediyorum. Wink
hero member
Activity: 1533
Merit: 560
October 05, 2016, 02:32:49 PM

hero member
Activity: 714
Merit: 500
October 05, 2016, 05:50:55 AM
Forumda inanların da olması güzel. İnandırmaya çalışmaya gerek yok başımız sıkışınca ister istemez inanan da inanmayan da ona sığınıyor. Hatta şeytan bile  Wink
İnanmak isteyen kendine baktı mı görür. Beynini görmesi yada görmemesi önemli değil. Gözünü kör oldu mu ona görme yeteneğini verebilecek bir sistem var mı? Hala mucizemi arıyorlar çevrelerine bir baksınlar; hiç bir yerde bir çatlak görebilecekler mi? Yada uygunsuz bir şey bulabilecekler mi? Sadece bu dünya hayatı olduğuna inan insan ; maalesef zavallı bir beşerdir. Beşer yaşayan demektir; oysa biz sadece bir beşer değiliz. Lütfen onun farkına varın ve ona göre davranın.

Saygılar.
hero member
Activity: 1111
Merit: 525
CryptoTalk.Org - Get Paid for every Post!
October 05, 2016, 02:51:00 AM
Önce Darwin konusu şimdide bu konu sürekli yükseltiyorsunuz çitayı forum ahalisi Cheesy
sr. member
Activity: 420
Merit: 250
October 05, 2016, 02:31:46 AM
Allah varsa görenler var mı?

Senin beynin varmı varsa gören biri bana açıklasında senin beynin olduğuna inanayım
adam soru sormus nıye zoruna gıdıyor kı Huh varsa bu neden den var de yoksa yok de bu kadar basıt yada kanıt goster Cheesy Cheesy

Adamda soruya soruyla karşılık vermiş hocam işte ne gocunuyosun Cheesy
hero member
Activity: 868
Merit: 502
October 04, 2016, 06:00:52 PM

Senin beynin varmı varsa gören biri bana açıklasında senin beynin olduğuna inanayım
adam soru sormus nıye zoruna gıdıyor kı Huh varsa bu neden den var de yoksa yok de bu kadar basıt yada kanıt goster Cheesy Cheesy
hero member
Activity: 1111
Merit: 525
CryptoTalk.Org - Get Paid for every Post!
October 04, 2016, 06:25:59 AM
Var yada yok (Var tabikide lan çarptırttırma şimdi bizi Cheesy ) naabıcan onu de bi hele Cheesy
sr. member
Activity: 448
Merit: 250
October 04, 2016, 05:07:52 AM

Nasituygun adlı hero member hesabı satın alıp burada şekil yapmak kolay tabi kardeşim. Senide takipteyim başarılar Smiley
Pages:
Jump to: