Ben dediklerinizde fahiş bir mantık hatası olduğunu düşünüyorum. Evreni, sonsuzluğu, milyarlarca yıldızı, galaksiyi var etmiş bir varlık; tüm bunların yanında denizde kum tanesi bile olamayacak hayatları, kendilerince yarattığı ahlak kurallarıyla insanları "sınamak" için yaratmış ve üstüne üstük de öldükten sonra mahkemeye çıkarmış gibi "soracakmış". Size de çok saçma gelmiyor mu? Ben şahsen var olan elektronları manipüle ederek evren görüntüsüne sokan enerjinin tek bilinç olduğuna inanıyorum. Tek mantıklı yolu bu gibi geliyor.
Bunun dışında evrensel olduğunu, hiç bir zamana ait olmadığını, varoluşun ve evrenin sırrını barındırdığını iddia eden kutsal kitapların; indikleri dönemlerdeki insanların sosyal hayatlarına saçma sapan düzenlemeler getirmiş olmasına inanamıyorum. Bu kitapları gönderenin insanlığın çok kısa bir süre sonra ilerleyeceğini, bu tarz sosyal kuralların ancak ve ancak saçmalıktan ibaret olabileceğini bilmediğine inanamıyorum. O vakit karşıma şu sonuç çıkıyor. Ya bu kitaplar hepten saçmalık ya da benim üstte düşündüğüm gibi sonuçlara varan, hatta bunun ötesini görmeye başlayan kişilerin dışavurumu. Sonrası ise ciğeri beş para etmeyen toplulukların değiştirerek, ekleyerek, çıkararak ortaya çıkardığı, yetmeyip üzerine İslam'dan örnek vermek gerekirse sünnet, hadis-i şerif gibi daha da saçmalıkları eklediği bir safsata çorbası.
Mantık hatası yapmıyorum götümü garantiye almaya çalışıyorum, inanmayanlara da bunu öneriyorum.
Yoksa islamın 5 şartını kabul etmeyen/uygulamayan birinin teoride cennete giremeyeceği söylense de, söyleyenleri skime takmayarak Allah'ın "en bağışlayıcı" olma özelliğine güvenerek "Evet sana inandım fakat ibadetlerimi yerine getirmedim" diyebilmeyi istiyorum, bu bana ya da sana ne kaybettirir? Şunu diyebilirsin bana, saçmalıyorsun sadece inanarak cennete gidebileceğini mi sanıyorsun? Evet, eğer Allah varsa ona inandığım için beni affedeceğine inanıyorum. İnanman için BTC istemiyor, ibadet yapmak zorunda da değilsin, red etmenin size faydası ne olabilir benim de ateistlerde merak ettiğim budur.. İbadet yapmayan ya da inanmayan bir insan bile bazen çaresiz kaldığında Allah'tan yardım istemiştir. Bunu yaşamadıysanız başınızdan büyük bir olay geçmemiştir muhtemelen, örneğin büyük bir kalp ameliyatına girerken işlerin iyi gitmesi için yardım isterken, başa çıkamadığınız bir düşmanın belasını bulması için de yardım dilenebilir. Ayrıca olmayan bir şeyin de konusu olmaz neden iPhone 89'un muhabbeti dönmüyor forumda
Abicim çok temiz önerme sıçmışsın. Tebrik ediyorum.
Öncelikle ben ateist değilim, eğer yazdıklarımdan bunu çıkardıysan tekrar okumanı öneririm. Ayrıca yazdıklarımda gayet açık bir şekilde var eden hakkındaki görüşümü açıkladım. Herhalde bu görüşlere sahipken, cennet cehennem gibi benim dine sonradan eklendiğine inandığım, ikisi de fazlasıyla zaten yaşarken mevcut olan kavramları da abes bulduğumu anlamış olman lazım.
Sizin yaptığınız klasik şark kurnazlığı. Zaten katolik inancı ile affeden, yargılayan Allah inancı tıpkı Olympos dağında Hades'le kavga eden kişileştirilmiş tanrı inançları. Sizi insan gibi düşünen Allah'tan, Allah gibi düşünen insanlığa davet ediyorum.
İki arkadaşa da Hak veriyorum. lakin birbirinizi anlamaya çalışmaktan çok önyargılarla veya nefret, öfke gibi duygusal hareketlerle hiç kimseye bişey kazandırmaz, çabalarsa boşa gider.
Evvela müslümanım diyen kişinin,en azından müslüman olmayan birine dinini anlatabilecek kadar bilgi sahibi olması gerekir.
Peygamberin 'nefret ettirmeyin, sevdirin' hadisini hatırlatırım.
Öncelikle sizleri analitik mantık düzeyinde düşünmeye davet ediyorum samimi olarak..
isteyen arkadaşın da samimi olarak sorularına cevap vermeye çalışırım.
Matematikte olmayana ergi yöntemi uygulanır.
Varsayalim ki ben inandım ona göre bir hayat yaşadım sen inanmadın kendince bir hayat yaşadın
1 ikimiz de öldük 'yok ise ' ben ödül almadım sen ceza almadın
2 ikimiz de öldük bu ihtimalde de yok varsayalım gene ben ödül almadım sen ceza almadın
3 ikimiz de öldük bu ihtimalde de yok sayabiliriz gene aynısı..
4 ikimiz de öldük şimdi varsa işte o zaman sen yandın..
arkadaşın da bahsettiği böyle birşey sanırım..
olasılık hesabına göre milyonda bir ihtimal dahilinde de olsa böyle bir olasılık var. ona göre iyi düşünüp taşınmak lazım gelir.
Ancak Allah, Rab, Tanrı adına ne dersek diyelim. Allah kavramımız ne olursa olsun. vicdanen vardığımız sonucun başka sebep ve sonuçlar yaratacağını akıldan çıkarmamak gerekir.
sevgi ve saygıyla..