Pages:
Author

Topic: Allah var mı yok mu ? - page 3. (Read 4648 times)

legendary
Activity: 952
Merit: 1006
October 04, 2016, 12:49:13 AM
Allah varsa görenler var mı?

Senin beynin varmı varsa gören biri bana açıklasında senin beynin olduğuna inanayım
sr. member
Activity: 448
Merit: 250
October 03, 2016, 05:33:37 PM
Bu konuda korkacak birşey yok beyefendiler. Konuyu açan kişi allahın varlığını doğrulamak istemiş. Belli ki inanmakta zorluk yaşıyor ve arayış içine girmiş. Ben allahı gördüm bizzat karşılıklı oturup konuştuk. Konuyu açan kişi sana sesleniyorum kesinlikle allah var kalbimizde yaşamıyor fiziksel olarak var. Ona inanmalısın. Allahın varlığından birçok kanıt daha;

Ey Peygamber! Karılarını hoşnut edeceksin diye, Tanrı’nın sana helal kıldığını neden haram yaparsın?..” (Tahrim Suresi,1.ayet)
Hikayesi: Hafsa Olayı

Muhammed, karıları arasında huzursuzluk ve kıskançlığa yol açtığı için, cinsel ilişkiyi sıraya sokmuştu. Bir gün, sıra karılarından Hafsa’dayken, ilişkide bulunmak amacıyla odasına gider, fakat Hafsa’yı bulamaz. O sırada cariyelerinden Marya ile karşılaşır. Bunun üzerine Marya’yı Hafsa’nın yatağına yatırıp onunla ilişkiye girer. O sırada Hafsa içeri girer ve ikisini yakalar. “Ey Tanrının elçisi! Beni aşağıladın. Benim günümde, benim sıramda, benim yatağımda bir cariyeyle yatıyorsun!” diyerek tepkisini dile getirir Hafsa. Bunun üzerine Muhammed “Vallahi billahi Marya ile bir daha yatmayacağım” diye yemin eder ve olay kapanır.
(Taberi, Camiu’l Beyan,28/102)

Fakat Muhammed, yemininden pişmanlık duymuş olsa gerek ki, hemen ilgili vahiy gelmiştir:

Muhammed, çok karısı olduğu için; karıları arasında kıskançlık olmaması için onlarla cinsel ilişkilerini sıraya koymuştu. Fakat bu durumdan da pek memnun değildi. Çünkü karıları içinde yaşlı olanlar olduğu gibi, bazı eşleriyle de, daha fazla birlikte olmak istiyordu. Muhammed’in her isteği olduğunda geldiği gibi, bu durumda da bir vahiy geldi ve Muhammed'in cinsel ilişki sırasını Muhammed'in istediği şekilde düzenledi.

full member
Activity: 154
Merit: 100
October 03, 2016, 01:00:05 PM
Ya şöyle konular açıpta kimsenin moralini bozmayın herkezin inancı kendine ne diye böyle sorularla insanların kafasını bulandırıyosunuz sahsen ben bu soruyu bile sormaya korkarım...

Sen korkarsın başkası korkmaz. Tartışmaya katılmak istemiyorsan konuya bakmazsın bu kadar basit. Ben de aynı kişiye ait olan bu yeni birkaç üyeliğin forumu trollemeye geldiğini düşünüyorum ancak onların konularına yazmamak ve görmezden gelmek en doğru çözüm olarak görünüyor.
Benden bahsediyorsan bu konu bana ait değil.
legendary
Activity: 1863
Merit: 1020
October 03, 2016, 12:52:45 PM
Ya şöyle konular açıpta kimsenin moralini bozmayın herkezin inancı kendine ne diye böyle sorularla insanların kafasını bulandırıyosunuz sahsen ben bu soruyu bile sormaya korkarım...

Sen korkarsın başkası korkmaz. Tartışmaya katılmak istemiyorsan konuya bakmazsın bu kadar basit. Ben de aynı kişiye ait olan bu yeni birkaç üyeliğin forumu trollemeye geldiğini düşünüyorum ancak onların konularına yazmamak ve görmezden gelmek en doğru çözüm olarak görünüyor.
hero member
Activity: 714
Merit: 500
Alenktrik Teknikeri
October 03, 2016, 12:50:29 PM
full member
Activity: 154
Merit: 100
October 03, 2016, 09:20:47 AM
ALLAH VARDIR!

Muhammed suresi 4. ayet:
Savaşta inkâr edenlerle karşılaştığınız zaman hemen boyunlarını vurun. Nihayet onlara üstün geldiğiniz zaman bağı sıkı bağlayıp esir alın. Sonra harp ağırlıklarını atıp, savaş bitince de onları ya karşılıksız olarak, ya da fidye ile salıverin. Allah'ın emri budur. Eğer Allah dileseydi onlardan başka türlü de intikam alırdı. Fakat böyle olması sizi birbirinizle denemek içindir. Allah yolunda öldürülenlere gelince, Allah onların amellerini asla boşa çıkarmaz.
legendary
Activity: 1470
Merit: 1024
October 03, 2016, 09:17:49 AM
Allah var ya da yok bilemeyiz.  Bu sadece bir inanç meselesi.  Allahın varlığına inanmak insanı psikolojik olarak rahatlatır.  Çünkü o zaman hayatın anlamını sorgulamak zorunda kalmaz.  Zaten hayatın anlamı ve kim olduğu dinler tarafından ona söylenmiştir kafa yormasina gerek yoktur. Diğer taraftan Allahın varlığına inanmayan kişi kim olduğunu ve hayatın anlamını çözmek zorundadır.  Hayatın anlamı doğuştan itibaren size ogretilecek kadar basit olamaz. Bir şeyi çok kolay elde ediyorsan onda mutlaka bi terslik vardır.  Bence tüm insanlar inanmak yerine sorgulamayi tercih etmeli.  İnanmak işin kolayina kacmaktir.

Bonzai kardesim goruyorum ki dumandan uzak kalmissin. Bak takilmayinca ne guzel, ne mantikli seyler yazabiliyorsun. Ustelik Turkce'yi dahi dogru kullanabiliyorsun. Seni cani gonulden tebrik ediyor, bu tarz illetlerden sagligin ve sihhatin adina uzak durmani diliyorum. Dediklerine de katiliyorum.
sr. member
Activity: 350
Presale Starts on 30th of November
October 03, 2016, 09:07:35 AM
Allah var ya da yok bilemeyiz.  Bu sadece bir inanç meselesi.  Allahın varlığına inanmak insanı psikolojik olarak rahatlatır.  Çünkü o zaman hayatın anlamını sorgulamak zorunda kalmaz.  Zaten hayatın anlamı ve kim olduğu dinler tarafından ona söylenmiştir kafa yormasina gerek yoktur. Diğer taraftan Allahın varlığına inanmayan kişi kim olduğunu ve hayatın anlamını çözmek zorundadır.  Hayatın anlamı doğuştan itibaren size ogretilecek kadar basit olamaz. Bir şeyi çok kolay elde ediyorsan onda mutlaka bi terslik vardır.  Bence tüm insanlar inanmak yerine sorgulamayi tercih etmeli.  İnanmak işin kolayina kacmaktir.
hero member
Activity: 868
Merit: 502
October 03, 2016, 08:22:02 AM
bır yaratan var ama allh mı bılınmez Cheesy Cheesy
sr. member
Activity: 784
Merit: 268
Helena Helena!
October 02, 2016, 07:25:46 PM
cevab soruyu soranda gizli zaten. göz görmezse gönül katlanır derler. önemli olan sen var mısın yok musun.. var isen neredesin !!
sr. member
October 02, 2016, 07:19:44 PM
Beyler dünya türkiye ve diğer müslüman hristiyan ülkelerden ibaret değil. Allaha inanmayan milyonlar belki milyarlarca insan var. İneğe taşa heykele putlara tapanlar var. Onlar en çok dindarım diyeninizden bile dindarlar peki onlar allahı var kabul etmedikleri için cehennememi gidecekler? tabikide hayır.
Dinler bence 400-500lü yıllarda yamyam tabir edilen insanlığın kural adalet eşitlik olmayan bir ırkın başına getirilen saçma sapan inançlardır ve yazılardır.
Bu forumdaki inanmayan kitlenin fazlalık olması mantıklı insanlardan oluşmasıdır. Nasıl para kazanacağını bilen kafasını kullanan, el becerisi bilgisayar becerisi süper ve parasını nasıl değerlendireceğini bilen kişilerden oluşan bir kitle, kesinlikle türkçe forum olarak türkiyenin en kaliteli insanları burada.
Bu insanlara bir sorum var, Hz.Musa asasını denize bi vuruyor deniz ikiye ayrılıyor. Gözünüzü seveyim bunu anaokulundaki çocuğa söylesek ağzındaki püskevütü yüzümüze püskürtür gülerken.
sr. member
Activity: 308
October 02, 2016, 06:39:53 PM
yokum diyooor
legendary
October 02, 2016, 06:26:35 PM
Ben dediklerinizde fahiş bir mantık hatası olduğunu düşünüyorum. Evreni, sonsuzluğu, milyarlarca yıldızı, galaksiyi var etmiş bir varlık; tüm bunların yanında denizde kum tanesi bile olamayacak hayatları, kendilerince yarattığı ahlak kurallarıyla insanları "sınamak" için yaratmış ve üstüne üstük de öldükten sonra mahkemeye çıkarmış gibi "soracakmış". Size de çok saçma gelmiyor mu? Ben şahsen var olan elektronları manipüle ederek evren görüntüsüne sokan enerjinin tek bilinç olduğuna inanıyorum. Tek mantıklı yolu bu gibi geliyor.

Bunun dışında evrensel olduğunu, hiç bir zamana ait olmadığını, varoluşun ve evrenin sırrını barındırdığını iddia eden kutsal kitapların; indikleri dönemlerdeki insanların sosyal hayatlarına saçma sapan düzenlemeler getirmiş olmasına inanamıyorum. Bu kitapları gönderenin insanlığın çok kısa bir süre sonra ilerleyeceğini, bu tarz sosyal kuralların ancak ve ancak saçmalıktan ibaret olabileceğini bilmediğine inanamıyorum. O vakit karşıma şu sonuç çıkıyor. Ya bu kitaplar hepten saçmalık ya da benim üstte düşündüğüm gibi sonuçlara varan, hatta bunun ötesini görmeye başlayan kişilerin dışavurumu. Sonrası ise ciğeri beş para etmeyen toplulukların değiştirerek, ekleyerek, çıkararak ortaya çıkardığı, yetmeyip üzerine İslam'dan örnek vermek gerekirse sünnet, hadis-i şerif gibi daha da saçmalıkları eklediği bir safsata çorbası.
hero member
Activity: 1533
Merit: 560
October 02, 2016, 06:08:39 PM
bu muazzam düzenin rastgele oluşması, bir fırtına sonucu çok spesifik airbus uçağının rastgele oluşması gibi bir şey olduğu için bir yaratıcı olduğu kesin. fakat inen kitaplardan günümüze doğru görünene bakacak olursak dinlerin gerçek mi uydurma mı olduğunu, hangisinin gerçek, hangisinin saçmalıklar ile dolu olduğunu tartışmak daha mantıklı olur, bunu da tartışabilmek için bir insanın ömrü boyunca gelmiş geçmiş tüm dinleri araştırması ve karşılaştırması gerekir ki bu forumda o kadar dinler üzerine master yapmış birinin olduğunu düşünmüyorum. Bir çoğumuz, ebeveynlerimizin bizlere öğrettiği ve yaşadığımız coğrafyada kabul gören islam dinini pek de araştırmadan benimsemiş bireyler olarak, çocukluğumuzdan beri günah, cehennem, cennet kavramları beynimize işlenmiştir. Genelde sarıklı, sakallı, yaşlı kişilerin, ciddi mizaçları ve pek cami ile işi olmayan kişilerin cenazeden cenazeye camiye uğramaları ya da ölen birinin başında yahut mezarlıkta okunan kuranı dinlemek, islamiyet ile pek ilgili olmayan kişilerin korkarak daha da uzaklaşmalarına sebep oluyor. Eğer bahsedildiği gibi hayat bir sınav ise:
1- Sınavda şartlar eşit olmalı.
2- Sınava girip girmemek benim elimde olmalı.
----
1- Sınavda gördüğümüz şartlar bize göre eşit görünmeyebilir, belki eksiklik ya da kusurlar diğer tarafta fazla puan yazabilir.
2- Sınava girip girmemek zaten benim elimde? (Cennet/Cehennem-İnanıp/İnanmamak)
----

İş felsefeye döküldüğünde ne sorular biter ne cevaplar.
Benim tavsiyem islamı yaşamasak bile en azından Allah'ın varlığını kabul etmek ki yarın hayatımız sona erdiğinde eğer Allah var ise ibadet yapmasak bile "ben sana inandım" bari diyebilmek gerek. Varsa affedilme ihtimalin var, yoksa zaten yok olup gideceksin bir kaybın yok, peki varsa ve olmadığını iddia edip onunla dalga geçmişsen sıçtın ya Smiley     
hero member
Activity: 1582
Merit: 520
October 02, 2016, 02:55:47 PM
Herkesin inancı kendine arkadaşın bu soruyu sormasını yadırgamamak lazım belki birşeyleri sorgulamaya ihtiyacı var bence eğer şüphesi varsa sorgulayıp inanmak en doğrusu
Benim bu konudaki inancım evrende herşeyin bir sistemi var ve hepsinde bir zekanın varlığını görüyoruz bunun tek başına olması imkansız bu yüzden bir yaradanın varlığına inanıyorum
hero member
Activity: 1680
Merit: 529
October 02, 2016, 02:43:46 PM
Ne var Ne'de yok diyebiliriz. Bunun tartışması bile olmaz.
legendary
Activity: 1596
Merit: 1013
October 02, 2016, 02:30:13 PM
Yıl olmuş 2016 hala sorgulama kafası primat kafası
Tanrıyı kim yarattı? hani nerede? hepsinden öte tanrıyı semavi dinlerdeki sıfatıyla sorguluyorsunuz.
Ne demiş cariye demiş ne demiş tomurcuk memeler demiş tamam konu kapandı tanrıyı uydurmuşlar bitti çünkü dinlerde öyle yazıyor.
Bu kadar mı basıyor bu insanların kafası bu nasıl sorgulama neyin sorgulaması?

sr. member
Activity: 420
October 02, 2016, 01:47:11 PM
Bide insan düşünen varlıktır derlerdi ya ha işte seni o kategoriden saymamalılarmış Cheesy

Konudan bağımsız olarak, Allah'ın varlığından şüphe eden insan düşünmeyen insan mı oluyor? Buradaki önermenizin yönünü inanın anlayamadım.

Konu için, konu güzel bir konu. Keşke "eben" gibi cevaplar verileceğine mantıklı taraflar ile tartışılsa.
Teşekkürler düşüncelerimi yazmışsınız. Forumun sert bir yapısı var anlamış değilim mesaj sayısı az olan üyelere kötü davranıyorlar.
Oysaki ben gayet de merak edilen bir soru sordum. Allah var mı yok mu? İnsanlar ölüp dirilebiliyor Ameliyat masasında 10dk kalbi durup tekrar hayata dönebiliyor bu dirilen insanlar değişik şeyler görüyor ölmüş yakınlarını görüyor. Bende aramızda öyle biri vardır diye meraktan sorayım dedim veya belki direkt yüz yüze allahı gören vardır olamaz mı.
Sonuçta çoğu kişi allah var diyor ee gördünüz mü merak ediyorum nasıl birşey bu allah?
sr. member
October 02, 2016, 01:39:19 PM
Allah varsa görenler var mı?

Lütfen forumda insanların inançları hakkında alaycı konular açmayınız. Allah tabikide var görünsede görünmesede.
Bunlarda allahın varlığıyla ilgili sevdiğim ayetler.

tevbe suresi / 5. ayet:
haram aylar çıkınca bu allah’a ortak koşanları artık bulduğunuz yerde öldürün, onları yakalayıp hapsedin ve her gözetleme yerine oturup onları gözetleyin. eğer tövbe ederler, namazı kılıp zekâtı da verirlerse, kendilerini serbest bırakın. şüphesiz allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.

nisa suresi 3. ayet
eğer, (velisi olduğunuz) yetim kızlar (ile evlenip onlar) hakkında adaletsizlik etmekten korkarsanız, (onları değil), size helâl olan (başka) kadınlardan ikişer, üçer, dörder olmak üzere nikahlayın. eğer (o kadınlar arasında da) adaletli davranmayacağınızdan korkarsanız o taktirde bir tane alın veya sahip olduğunuz (cariyeler) ile yetinin.
legendary
October 02, 2016, 01:34:53 PM
Bide insan düşünen varlıktır derlerdi ya ha işte seni o kategoriden saymamalılarmış Cheesy

Konudan bağımsız olarak, Allah'ın varlığından şüphe eden insan düşünmeyen insan mı oluyor? Buradaki önermenizin yönünü inanın anlayamadım.

Konu için, konu güzel bir konu. Keşke "eben" gibi cevaplar verileceğine mantıklı taraflar ile tartışılsa.
Pages:
Jump to: