Κοίτα, δεν ξέρω αυτό που αναφέρεις από που το συμπεραίνεις, ή από που μπορεί κάποιος να το δει(σαν ιστορικό κάπου κάπως), αλλά επειδή:
1)Η όλη διαδικασία που περιγράφεις διήρκεσε 2-3 μέρες( το pump και το FUD/dump μαζί), δηλαδή από την αρχή του pump, μετά panic buy μέχρι και το τέλος της βουτιάς
2)Και το ακούω βλέπω πρώτη φορά αυτό εδώ που περιγράφεις
Η δυναμικη του pump ηταν μεχρι 0.003 - και μεχρι εκει ηταν real. To 0.006 spike ηταν επειδη κανεις δε μπορουσε να στειλει funds στα exchanges για να πουλησουν και το cryptsy αδειασε πρωτο. Ετσι οι αγορες στο mintpal το εφθασαν σχεδον 0.005 επειδη νομιζαν οι trader οτι θα αγορασουν στο mintpal με 0.003-4 και θα πουλανε στο cryptsy με 0.005+ (arbitrage). Αυτο που δεν ειχαν υπολογισει ηταν οτι κολλησε το blockchain γιατι δυσλειτουργουσε το staking / PoS. Transactions που επρεπε να γινονται σε λεπτα γινοντουσαν μετα απο 6-10 ωρες. Οταν αρχισαν να φθανουν τα λεφτα στο cryptsy ηταν περιπου μιση ωρα με τρια τεταρτα πριν το "fud". Αν ψαξεις στο θρεντ του XC (παιζει να ειναι και στο παλιο / πρωτο θρεντ - το unmoderated) η συζητηση υπαρχει με ολους οσους κλαιγονται για τα confirmations που δεν γινονται με τιποτα γιατι εβγαινε ενα block την ωρα και αν.
Επίτρεψε μου να κρατήσω τις επιφυλάξεις μου, για τους δύο αυτούς λόγους. Όσον αφορά το 1, δε μπορώ να πιστέψω ότι το cryptsy αντιμετώπιζε τόσο μεγάλα προβλήματα επί δύο μέρες, για ένα coin. Το cryptsy είναι μεγάλο ανταλλακτήριο, εδώ στο bittrex να κλείσει ένα πορτοφόλι για maintenace, έχουνε πέσει 15 tweets και 5 φόρουμ ποστς στο 5λεπτο, και ξέρεις πως δεν είναι υπερβολικά τα νούμερα. Ακριβώς για αυτόν το λόγο έρχομαι στο 2, δηλαδή δεν γίνεται στον όλο να πανικό να μην βγήκαν όχι 15, όχι 10, αλλά 2 trollάκια να αναλύσουνε ακριβώς αυτό που λες. Έχω διαβάσει κάθε μα κάθε σελίδα του XC topic, από τον secure τον ίδιο μέχρι το τελευταίο τρολοaccount, αλλά αυτό το πράγμα δεν το έχω ξανακούσει...
Δεν ηταν θεμα cryptsy, ηταν θεμα blockchain... εβγαζε μπλοκ με το ντουφεκι - ειχε κολλησει. Δε γινεται να μην το εχεις διαβασει αν εχεις διαβασει ολο το θρεντ. Στρατιες διαμαρτυρονταν για το οτι το PoS πρεπει να επιδιορθωθει γιατι αλλιως το coin ειναι αχρηστο.
Και σου λέω ότι έγινε έτσι ακριβώς όπως το λες. Και σου λέω πως όντως βρέθηκε αυτό που λες. ΤΙ σημασία έχει?
Εχει σημασια απ'την οπτικη του "scam detected". Οταν αρχιζουν και χτυπανε καμπανακια για κατι, λες μπας και δεν ειναι οπως μας τα λενε? (παντα πρεπει να το σκεφτεσαι ετσι εξ'αρχης - αλλα λεμε τωρα).
Το νόμισμα δεν λειτουργεί?
Αν θυμασαι, σ'εκεινη τη φαση το μονο που ειχε να επιδειξει ηταν ενα κεντρικο mixer. Δλδ τα λεφτα σου πηγαιναν σε ενα node που ελεγχε ο dan και αυτο τα εστελνε αλλου. Σα λυση ηταν "καθρεφτακια και χαντρες" για να δικαιολογει marketcap 10mn. Για να καταλαβεις τετοια λυση εφαρμοσε το fedoracoin το φεβρουαριο και η αγορα το εθαψε γιατι ηταν αστεια. Αλλά με τα anon pumps & dumps ακομα και ενα κεντρικο mixer σημερα ειναι ..."ειδηση" για να παρει ενα coin 3000% επειδη εχει "working anon"... Αλλα τι λεμε? Εδω ανεβαινουν coins επειδη βγαζουν whitepapers
Η συζήτηση και οι διαπληκτισμοί δεν συνεχίστηκαν για άλλα θέματα πια?(rev 1.0 anon, xnodes κτλ). Και όντως, ούτε εγώ πιστεύω πως ο Dan τα έκανε όλα τέλεια, και σίγουρα δε κάθισε να απολογηθεί σε πράγματα που ίσως και να έπρεπε, μόνο και μόνο για να λάβουν ξεκάθαρες απαντήσεις άτομα που πραγματικά καιγόντουσαν(όχι trolls τύπου chaeplin).
Επρεπε εξ'αρχης να πει την αληθεια για καποια πραγματα, συμπεριλαμβανομενου του ρολου του loljosh. Προσωπικα εκτιμω οτι εγινε το εξης... ο Dan μπορει να ξερει προγραμματισμο αλλα δεν ειναι απαραιτητο οτι πρεπει να γνωριζει μεσα-εξω το codebase του bitcoin. Ουτε ο Evan το ηξερε - και ειχε ενα failed launch + ενα προβληματικο launch με low diff / instamine. Οπότε, πιστευω, ο αλλος προσελαβε τον loljosh για να κανει smooth launch. Αλλα επειδη δε μπορουσε να το παραδεχτει οτι ναι δεν εχω τοσο familiarity με τον κωδικα (γιατι τοτε θα του λεγανε "και πως θα βαλεις anon ρε καραμητρο αμα δε ξερεις πως δουλευει ο κωδικας του bitcoin?") το πηγε γυρω γυρω και ελεγε πιπες στυλ "ηθελα να μαθω τι κανει ο ανταγωνισμος" αχααχχααχ... ναι... ηθελε να το μαθει την ιδια μερα που εκανε launch το coin και φαινεται στο history με τα deals τους. Τεσπα νταξει, δεν ειναι ντροπη να μη ξερεις αλλα καταλαβαινω και το λογο για τον οποιο δεν το ειπε.
Επισης πιστευω ειναι η ελλειψη εξοικειωσης με τον κωδικα του bitcoin αυτο που τον εκανε να παει στην επιλογη χακαρισματος των wallets να στελνει το ενα στο αλλο coins (πολυ κακη "λυση"). Αυτο μπορει να το κανει καποιος ακομα και με script που λεει ο λογος. Αν αρχισει να εξοικειωνεται λιγο με τον κωδικα ισως δουμε καλυτερα πραγματα.
Αλλά και πάλι, ακόμα σε αυτά που είπες να έχεις απόλυτο δίκιο, στη τελική, τι έγινε? Ο fedora code που βρέθηκε μέσα στο hub ήταν άσχετος, δεν σχετιζόταν με τη λειτουργία του νομίσματος, βγήκαν παλιά members και το παν, όχι ένας μόνο.
Προσεξε, στην αρχη βρεθηκε αρχειο και λεει το ανεβασα κατα λαθος. Μετα βρεθηκε και ο κωδικας στο main... ε δλδ νταξ, το ενα ψεμα πανω απ'το αλλο. Πραγματικα δε ξερω τι γυρευε εκει ο κωδικας - ακομα δε το χω καταλαβει. Δεν ειναι οτι θα προσεθετε λειτουργικοτητα.
Αλλά ΑΚΟΜΑ και αυτό να είναι ψέμα, είδα με τα ίδια μου τα μάτια DKR holders να ζητάνε συγγνώμη για το FUD spread(όχι πολλοί, ένας, δύο, αλλά μου αρκούν) και επίσης είδα με τα ίδια μου τα μάτια άτομα σαν mindfox κ.αλ. να λένε από το peer review πως ο κώδικας είναι μια χαρά και unique.
Και εγω ειμουν σ'αυτους που ειπαν οτι δεν εχει καμμια δουλεια στο επισημο twitter αυτο που εγραψε ο internetape... αλλα με το περιεχομενο του post του chaeplin δεν εχω κανενα προβλημα γιατι quotαρισε ...github. Δεν εφηυρε κατι απ'το μυαλο του. Και αυτα περι οργανωμενης επιθεσης απ'το drk κτλ ειναι πιπες ολκης. Το βρηκε ο αλλος και το ποσταρε. Το βλεπει ο καραμητρος ο ape και το twitαρισε απ'το drk twitter... αυτος γενικα εχει ιστορικο να κανει χοντραδες (ειχαμε 3-4 incidents σε προηγουμενους μηνες) και γι'αυτο ζητησαν αρκετοι να μη twitαρει ΤΙΠΟΤΑ ασχετο.
Απο κει και περα μονο ο mindfox αξιζει απ'αυτους που εκαναν review. Ο cryptotrader ειναι twitter troll - εχει μηδενικο credibility. Εβγαζε fud tweets οτι υπηρχε λεει hidden mine block στο DRK και ηταν block με απλο transaction... ο τυπος ειναι τραγικος. Ο δε developer του cinni ειναι γνωστος pumper. Απλα δες τα ποστ που κανει στο xc thread για να pumpαρει. Αλλα αμα ειναι στο cinni που ειναι απ'τα μεγαλυτερα pumps & dumps τι να περιμενει κανεις.
Το ερωτημα ειναι ομως ΤΙ εκανε review o mindfox αφου το github σβηστηκε πολλαπλως. Αν το ιστορικο ηταν στη θεση του, ο κωδικας που ειναι copy/paste φαινεται - κανει κρα. Ασχετα αν δεν ειναι ο κωδικας που κανει το mixing. Αλλα γενικα η ολη συζητηση ηταν μουφα αφου το να φτιαξει καποιος ενα κεντρικο μιξερ δεν αποτελει καποιο τρομακτικο επιτευγμα.
Οπότε έγιναν λάθος κινήσεις και παρεξηγήσεις? Σίγουρα. Έχουνε πλέον σημασία? Καμία! Σκέψου λίγο, το ΠΡΩΤΟ, πρώτο FUD που ακούστηκε ήταν πως ο atsecure ήταν και fake account! Στο linkedin!!! Πλέον έχουνε τη φάτσα του στη bitcoinbeltway μαζί με BlackCoin devs!
Εγω ειπα το εξης απλο... αφου υποτιθεται ξερουμε ποιος ειναι, γιατι δεν τον παιρνει καποιος ενα τηλεφωνο και να του πει "εισαι ο dan και φτιαχνεις το xc?". Ολο το fud θα λυνονταν επιτοπου. Και βγαινουν τα xc fanboys και μου λενε "αααα ουυυ προσωπικα δεδομενα" κτλ κτλ... κουφαθηκα... λεω συγνωμη, αν καποιος βρει το τηλεφωνο του σε ενα white pages και παρει να ρωτησει τι προσωπικα δεδομενα? Ας τον παρουν να δουμε οτι ειναι αυτος και δεν παιζει identity theft ή identity scam και να μπει ταφοπλακα στο speculation. Φαντασου οτι επρεπε να γινει η εκθεση/συνεδριο/τι ηταν -μετα απο τοσες βδομαδες- για να κανουν αυτο που επρεπε να εχει γινει εδω και >1 μηνα.