Pages:
Author

Topic: Analiz Yöntemlerine Tam Olarak Güvenmeme Sebeplerim - page 4. (Read 12888 times)

hero member
Activity: 728
Merit: 500
MenaPay - Crypto made easier than cash
trollerin etkisini ve balinaların piyasaya istedikleri yönü vermesini hesapladığında analiz yöntemlerini tek ayak üstünde kaldığını göreceksin. serbest piyasa yok  sadece basit olarak arz ve talep dengesine dayanan.
full member
Activity: 158
Merit: 100
piyasa kırmızıya boyandı analizcilerin bir kısmı Bitcoin fiyat sıkışması sonucu dar koridorda sıkıştı sert düşme gelebilir uyarısı yaptı diğerleri fiyat sıkışmasını patlama öncesi sessizlik olarak değerlendirdi.
sr. member
Activity: 462
Merit: 250
CAT.EX Exchange
analiz yapanların piyasanın gelecek hafta gideceği yön hakkında fikri olamaz aniden gelecek borsa hack haberi piyasayı küçültmeye başlar. ortalama salınıma sahip piyasada yönü çoğunluk tahmin ediyor zaten.
jr. member
Activity: 322
Merit: 1
Teknik ve temel analiz: destek ve direnç noktalarını,geçmiş ve geleceğe dair hisse yada kripto paraların planlarını aktarır.Yani bize alım satım noktasını belirtmekten ziyade bilgi sahibi yapar.Bizde buna göre bir yol çizeriz olumlu yada olumsuz durumlarda yapmamız gerekeni belirleriz,bize para kazandıracak olan şey başkalarının analizleri değil,kendi stratejimiz olmalıdır.
member
Activity: 392
Merit: 11
analiz yöntemleri her şey demek değildir tabii ki ama hiçbir şey değildir de denemez. grafikler ve analizler bir nebze de olsa yolumuzu çiziyorlar.
full member
Activity: 686
Merit: 101
Bu piyasada analiz yapmak çok zor yani öyle şeylere fiyat veriyor öyle şeylere tepkisiz kalıyor gerçekten mantık dışı geliyor bana. Hedefleri uzun tutuyorum genelde.
member
Activity: 406
Merit: 14
Defalarca kez bu forumda bu konuda yazdım. Kardeşim teknik analiz tek başına hiçbir piyasada yeterli olmaz. Bu BİST'de de böyledir, crypto piyasalarda da böyledir. Teknik analizi temel analizle desteklemezsen olmaz işe yaramaz.
jr. member
Activity: 168
Merit: 1
Herkesin tam olarak algılayamadı bir konu var. O da teknik analiz. Yarın herkes sanıyor ki teknik analizde ne çizilirse olacak. Yok böyle bir şey. Teknik analiz sadece tahminden ibarettir. Adı üzerinde tahmin. Yani kesinlik Asla yoktur.
member
Activity: 574
Merit: 14
analiz yöntemlerine ne kadar kendimizi verirsek, bir o kadar karışık olduğunu görürüz. Kısa ve basit bir teknik yazayım. Tron mesela bitcoin gibi tepe yaptı ve bir fiyat seviyesinde dengelenerek uzunca bir süre yatay gezdi, tıpkı bitcoin gibi. bu gibi aşamalarda o uzunca destek çizgisinin altına geçtiğinde satıp zararı durdur yaparsın. eğer o fiyatın altına sarkmazsa alır beklersin.

yani belli bir fiyatta bir hayli zaman geçirmeli. örneğin ethereum ortalama 200 dolar fiyatta 2 aydır salınıyor. ama daha ne kadar yapacak merak konusu.
member
Activity: 154
Merit: 10
analiz grafik incelemesini her gün yapmaya çalışırım ama kesin sonuç verecek düşüncesini terk edeli çok zaman geçti. bana göre analiz yapanların en büyük eksiği öznel değerlendirme yaparak kendileri ile birlikte diğerlerini yanıltmaları.
member
Activity: 602
Guzel bir paylasim olmus ve kendi sebeplerin var ama bana gore de analiz birazda olsa bakilmasi gerekiyor en axindan nerden aldigini sattigini bil ne ise yaradigini falan
member
Activity: 420
DAO Maker
full member
Activity: 158
Borsada bile her vakit tutturamıyor adamlar tüm piyasayı tel el yönetmiyor bir sürü değişken bir araya gelip piyasanın geleceğine karar veriyor. Analiz boğa piyasasında işe yarar ne var ki boğalar farklı gezegende.
sr. member
Activity: 1092
Merit: 254
Bu piyasada teknik analiz falan hikaye arkadaşlar.Bu fenomenlerin kendi kendilerini yıkayıp parlatma çalışmaları.Borsada tutar ama kripto borsalarda imkansıza yakındır.herşey yolunda giderse belki.
member
Activity: 448
Merit: 12
Kripto paralardaki fiyat hareketleri bence tamamen arz talebe göre şekilleniyor. Bugün %10 bir artış olsa medya falan kripto paralar geri döndü vs gelse eminim ki Bitcoin'de x2 x3 falan çekinilmez olur çok kısa zamanda
hero member
Activity: 1484
Merit: 726
Bu sebepten ötürü son zamanlarda ekonomi eğitiminde davranışsal iktisat adında yeni bir başlık okutulmaya başlandı. Teknik analizlerin bir çoğu bana kalırsa günlük al sat yapanlar için elzem olan bir durum ancak piyasada uzun dönemli karar veren birisi için teknik analizden ziyade davranışsal yönelimler daha belirleyici oluyor.
jr. member
Activity: 88
Merit: 6
EQWITY.IO
Asgari seviyedede olsa en azından destek ve direnç noktalarını tespit edebilmek trade açısından çok faydalı. Gerisi kripto piyasasını ne kadar yorumlayabildiğinize ve ne kadar risk alabileceğinize bağlı.

Demek istediğim tamamen buydu aslında.
Ayrıca bende analizlerin böyle bir iddiasının olmadığını biliyorum ancak forumda ve etrafımda yıldırıcı teknik analiz mesajları artık hep bir ağızdan söylenmeye başladı. Bir yerde yararlıda olsa bir grafik paylaşıldığında veya kırılma ve direnç dendiği anda kusma isteği doğuyor artık bende. Sadece bunlara odaklı yatırım yapan veya yapacak insan sayısı çok fazla malesef
jr. member
Activity: 476
Merit: 2
zaten analiz verilerinin bizi mutlak doğruya götürmek gibi bir derdi veya iddiası yok hocam. diğerlerinin de dediği gibi önemli olan gelişmeleri takip edip riski ayarlamakta.
full member
Activity: 413
Asgari seviyedede olsa en azından destek ve direnç noktalarını tespit edebilmek trade açısından çok faydalı. Gerisi kripto piyasasını ne kadar yorumlayabildiğinize ve ne kadar risk alabileceğinize bağlı.
member
Activity: 322
Merit: 32
Şimdiye kadar teknik analizlerin ve grafiklerin hiç bir faydası olmadı sanırım bu konuda piyasada ki herkes hem fikir. Piyasa Balina, dedikodu, FUDD, FOMO gibi şeylerle kendine has tarzıyla işliyor daha çok. Markette bazen çok alakasız kimsenin anlam veremediği haraketler oluyor. Bizde koca okyanusta hamsi gibi dolanıyoruz Grin
Pages:
Jump to: