Pages:
Author

Topic: Analiz Yöntemlerine Tam Olarak Güvenmeme Sebeplerim - page 5. (Read 12888 times)

jr. member
Activity: 266
Merit: 1
teknik analize ben tam olarak güvenemem. bakın iki haftalığına sıkıştı kaldı bitcoin ve sonucunda borsaların tekinde hack haberi yayıldı ve teknik sıkışma nasıl aşağı yönlü kırıldı. çok bir düşüş söz konusu değil ama piyasadaki kırılganlığı gözler önüne seriyor.
member
Activity: 728
Merit: 10
Trphy.io
Ben yaklaşık bir yıldır muhtemelen hiçbir zaman teknik analizlere göre iş yapmadım. Balinaların etkisinin bu kadar yoğun olduğu bir piyasada teknik analiz falan hikayeden başka bir şey değil bence..
jr. member
Activity: 490
Merit: 4
Bu piyasada tekniğe güvenmek gerçekten büyük risk. Bir anda her şey tekniğe göre giderken saçma sapan bir hareketle 1000 dolar düşüş ya da yükseliş oluyor.
jr. member
Activity: 378
Merit: 3
Teknik analiz destek ve direnç noktalarını gösterir. Geleceğe dair pek de bir fikir vermez. Hele kripto piyasasında hiçbir işe yaramaz. Ama günlük trade için destek ve direnç noktalarını göstermede son derece işlevsel.
jr. member
Activity: 88
Merit: 6
EQWITY.IO
Teknik ve teorik analiz, makro ekonomi, mikro ekonomi gibi kavramlar bilimsel kavramlardır. Daha önce açtığım bir konuda bahsedilen sahte grupların çoğunun bu kavramlardan haberi bile yoktur. Bunların gerçekliğini ben dahil kimse inkar edemez. Ancak bu kavramlar kripto para piyasasına maalesef tam anlamıyla uyarlanamaz. Oturmuş sistemlerde ve borsalarda bunları uygulayabilir ve çok yüksek oranlarda başarı elde edebilirsiniz ancak kripto para piyasalarında bu durumun işlememesi için kendime göre geçerli sebeplerim var.

Benim grafik analizinin tek başına yetersiz olduğunu söylüyor olmam tamamen kendi tecrübelerim ve düşüncelerimden ibarettir. Ben profesyonel bir borsacı değilim. Yatırım uzmanı hiç değilim. O yüzden lütfen yazdıklarımı okurken buna göre değerlendirin. Savunduğum şey kullanıldıkları alana kıyasla kripto para borsalarında daha etkisiz oldukları. Gelelim bu kavramların bana göre yetersiz olmasının sebeplerine. Sizinde fikirleriniz varsa bu başlık altında tartışalım ve birbirimize birşeyler katalım.

Sadece Grafik Analizi ve Diğer Analiz Yöntemleriyle Başarı Sağlanamasının Sebepleri

Bunlardan birincisi; bu kavramların geçerli olduğu diğer alanlara kıyasla kripto para piyasasında balinaların ve manipülatif ünlülerin çok fazla söz sahibi olması. Manipulasyonları ve haksız kazançları engelleyecek bir kurumun olmadığı yerde grafik analizi yaptıktan sonra hangi denkleme ve istatistiğe dayandırırsanız dayandırın başarı oranınız ciddi manada düşer. Örneğin, aylarca veri elde edilmiş ortalama hacime sahip bir coini sadece analize bağlı kalarak veya birkaç haber kaynağı ve tüyo yardımıyla analiz ettiğinizi düşünün. Saatlerinizi verdiniz, çalıştınız, didindiniz. Bugüne kadar bu teknikle yaptığınız çoğu tahmin tuttu ve herşeyinizi yatırdınız . Size en büyük tehlikeden bahsedeyim. Sahildeki süslü malikanesinde diğer balina kardeşleriyle martini içen bir abimiz, referans vasıtasıyla yanına gelen x bir programcıyı yaklaşık on dakika dinler. Alkolün ve röpteşambırın verdiği etkiyle fikir akıllarına yatar. Hemen adamantium kaplama özel dizayn telefonunu ister. Kahya getirir. Ortak yatırım danışmanlarını ararlar ve geçmiş olsun. Şimdi, nereye gitti sizin o yaptığınız analiz?

Elbette çöpe gitmedi. Siz elinizden geleni yaptınız. Ancak bunu bir wall street şirketi bilinçli olarak yapsaydı anında tepesine binerlerdi. Tabiki normal para piyasalarında da böyle manipulasyonlarla karşılaşılıyor. Ancak kripto para piyasasında dönen o kadar saçma değişken var ki tahmin edilmesi neredeyse imkansızlaşıyor.

John Mcafee Gibi Trollerin Piyasaya Etkisi

Bir diğer örneğimizse; John Mcafee. Kendisi mcafee yazılımının sahibi ve yazılım dünyasında bu yüzden tanınan bir kişilik. Özellikle bitcoin 1 milyon dolar olmazsa canlı yayında kasaba minnet etmem dediği için bayağı bir gündemde kalmıştı. Bu abimiz, son bir senedir twitter hesabında belirli kripto para önerileri paylaşıyor. Paylaştığı coin ciddi bir yükseliş kazanıyor ve ne kadar erken yakalarsanız o kadar yararınıza oluyor. Ancak beklendiği gibi belirli bir noktadan sonra eski yerine, hatta belki daha düşük hale geliyor. Şimdi bu garip arkadaş coin firmalarından ücret alıyor. Çünkü bir coinin hacmini o kadar kısa sürede arttırmak demek paha biçilemez bir reklam demek. Aynı zamanda en erken haberi olacak kişide elbette ki coinin geliştiricileri oluyor. Yukarıda bahsettiğim bilimsel analiz tekniklerinin asıl hitap ettikleri alanda, bu arkadaş bu hareketi yapsaydı ilgili kurumlar hayatını kaydırırdı. Hatta o kadar büyük sorunlar yaşardı ki artık düşüneceği tek şey yarın hangi coini yükseltsem değil, yere düşen sabunu eğilmeden nasıl alırım sorusu olurdu.

Tüm bu trolleri ve gerçekleşmesi zor olan bazı durumları bir kenara bırakırsak, kesinlikle kendinizi bu alanda geliştirmeniz gerektiğini söyleyebilirim. Sadece, yatırımlarınızı yaparken salt olarak grafik analizi ve diğer analiz yöntemlerini temel almayın. Gerçekçi olun. Birkaç analiz yöntemine bağlı kalarak bazı kazançlar sağlamış olmanız ne kripto piyasasında ne de normal piyasalarda sizi bir uzman yapmaz. Bu yöntemler başlı başına yeterli olsaydı büyük analistlerin yaptığı tüm tahminler tutardı. Evet, en önemli analiz yöntemleri ve size şans kazandıracak teknikler bunlar. Bunları öğrenebildiğiniz en iyi şekilde öğrenin. Ama yatırımınızı yapmadan önce diğer değişkenleride hesaba katarak hareket edin.

Saygılarımla.
Pages:
Jump to: