bu token çıkar çıkmaz dump yermi acaba? ben bountyden gelecekleri satmayacağım ama merak ettim, sizce ne olur?
Pump yiyebilir.
hocam bu kanıya nerden vardınız, sakıncası yoksa sorabilir miyim?
sadece merak amacıyla soruyorum.
Diyelimki benim adım Berk ve Ben BitDice'in sahibiyim. Bir ico süreci gerçekleştiriyorum ve diyorumki bana yatırdığınız her paranın %30'unu tokeni geliştirmek amacıyla ekibime ayıracağım. Siz bana 10000 Ethereum yatırıyorsunuz ve 3000 Ethereum'a sırf bu projeyi geliştireceğim adı altında el koyuyorum. Sonra tokenimi Etherdelta gibi küçük bir borsaya çıkartıyorum. Bu borsanın hacmi çok düşük oluyor. Kendi verdiğim satış emirlerini satın alıyor ve fiyatı yukarı seviyelere çekiyorum. Yukarı seviyede hemen taban fiyat koyuyorum, BitDice'in sahibi olarak Kore Exchange'ye gireceğiz! Platform'a güncelleme getireceğiz! Websitemize günlük 200.000 kişi giriyor! diye insanları pohpohluyorum. Ve insanlara yüksek fiyattan BitDice tokenleri aldırıyorum daha sonra yüksek fiyatla elimdeki etherlerle alım duvarı koyuyorum. İnsanlara spekülasyon haberlerle tokenimi aldırıyor ve en sonunda elimdeki tüm tokenleri insanlara
en pahalı fiyattan satıyorum. Tüm bu süre zarfı boyunca tokenimi ben pumplarken satın alan herkes (BitDice çok yükselecek! diye konuşuyor çünkü hepsi artık BitDice token sahibi), Bountydekiler ödül miktarı artsın diye hakkımda iyi konuşuyor çünkü hepsi artık BitDice token sahibi, ICO'da satın alanlar hakkımda iyi konuşuyor çünkü ico'da 1 yatırdılar ama fiyat 3x oldu! yükselişte satan sattı ama kime? bir başkasına. O bir başkasıda trene erken bindiğini sanıp hakkımda iyi konuşuyor.
Bunu yapmak için ihtiyaçlar;
1-
Düşük hacimli alım/satım emirleri kısacası düşük market kapasiteli bir ico çünkü tokeni manipule etmek istiyorum ve elimdeki bütçe sınırlı.
2- Spekülasyona uygun community (bounty sayesinde oluşacak)
3- Bounty ile insanlara bedava token dağıttım( çünkü hepsi hakkımda iyi konuşsun istiyorum
)
Ben bu tokenleri 1x'e de satabilirdim fakat insanların ağzımın içine bakıyordu. 500 ethereum'la kendi tokenimi pumpladım. 2500 ethereumluk tokenlerimi saklayarak pumpladığım fiyattan x3 katına elimdeki tüm tokenleri satarak bu ico sürecinin sahibi olarak 7500 ethereum kazandım. ICO sürecinde yükselirken çıkan kâr etti, yükselirken alan zararda ama en çok kâr bende.
X coin'in market kapasitesinin 10 kat artması o tokene 10 kat yatırım geldi demek değildir. Bunu nasıl anlatabilirim bilmiyorum ama Coinmarketcap'te yazan rakamlar sadece hayalidir. Tokenlerin market kapasitesi bir formülle hesaplanır, formül; toplam token sayısı X token fiyatı
7'den 14$'a kadar satış emri varsa.
Ben 7'den 14'e kadarki satış emirlerini 10 btc ile yıktıysam sadece 10 btc ile tokenin fiyatını 2 kat arttırdığım için market kapasiteside 2 kat artmış gibi gözükür. Yani aslında altyapı bomboştur.
İşte BitDice ekibi gözüme çok profesyonel gözüktü. Bu herifler bunu çok iyi yapar. Bana çok profesyonel geldiler ve daha önce deneyimli bir kumar platformu adı aslında
dogediceBirde soruyorlar neden kumar ve kart projeleri bu kadar ilgi görüyor? Çünkü adamlar doğuştan sahtekar. Bu işi onlardan iyi kim yapabilirki? Ustaya işini öğretmeye kalkmamak gerek.