Selam hocam madem öyle sen kesin Gpu ile cryptonight kazıyorsundur ?
Kazmıyorsanda sebebplerini açıkla o zaman ?
İnsanlara boş yere umut verip GPU aldırtmayın yazıktır şu dakikadan sonra F3 çıkarsa ETHASH GPU minerlar için biter hocam. Benim gibi minerlar için yani.
ETH kazıyorum kartlarım AMD benim için problem teşkil etmiyor ASIC çıkması, elektrik tüketimi haricinde bir artısını göremediğim gibi ASIC cihazı riskli buluyorum, kimseye de kart alın demedim, mevcut kartı olanlar devam etsin paniklemesin diye uyarıda bulundum.
İyide adic vs gpu da asic her zaman önde olacaktır. Herşeyden önce devfeeden kafadan kar. Evet 180mh sistem ile ekran kartları fiyatları dengelenirse alınmama ihtimali bar elbette. Ancak hala görüypruzki sıfırı 1600₺ olan 1 yıllık tamir görmüş kartlara 1450₺ isteyen insanlar var. 1 ay önce biz 1500₺ verirken ölücü diyenler verdiğimizin altında satıtor.
O zaman satsa o parayla al sat yapaa aslında daha karlı.
Ve 4x e kart aldın diye 4x e satacaksın diye bi kural yok.
Bu cihaz 2000$ a bile malolsa yerden, devfeeden ve rig parasından tasarrufludur rige göre. Ki şu aşamada bunların tr kara borsa fiyatları 1500-1800$ arasında olacaktır. O 20k lık s9 zamanı geçeli çok oldu
Ayrıca asic nasıl götte patlarsa gpuda patlar. Sanıyormusunuz coün işi patlayınca gpuyu satabilirsiniz. 1080ti olsa 500₺ den yukarı gitmez. Milyonlarca kart var piyasada. Öyle kolay satılmıyor işte. Gpu neyse asicde budur o açıdan.
Hocam kimse kimseye zorla mal satmıyor işinize gelmezse almazsınız olur biter bu duruma neden bu kadar takılıyorsunuz anlamış da değilim bir kaç postunuza denk geldim bu konu ile alakalı, bir kaç ay fiyatlar dibe vurdu diye ETH ve kartları öldürmenin de bir anlamı yok bu işi uzun zamandır yapanlar, zaman zaman oluşan bu kaos ortamında kartlarını çalıştırıp veya elindeki ETH sermayesini bekletip durumdan kâr ile sıyrılmıştır. Her işte zaman zaman zarar etme durumları olabilir bunu normal karşılamak lazım, şöyle bir senaryo yazalım, sallıyorum 5gh rigim var 10 lira fatura ödüyor 10 ETH kazıyorum, bu gün belki az kazanıyorum ama (örneğin zorluk arttı aylık 5 bin kazanıyorum masraflardan sonra) yarın bir gün ETH 1000 dolar olduğunda aylığım 30 bine gelmiş olacak şimdi soruyorum bu senaryo sence imkansız mı? ETH 1000 dolar olamaz mı? 7 dolarken de kazıyordum ben bu coini 370'ler ile. ASIC çıksın ne çıkarsa çıksın umurumda değil, yıllar bana şunu öğretti, aylık bırak kâr etmeyi, 2 bin zarar da yazsa bu rigleri çalıştırıp pik noktasında biriktirebildiklerimi değerlendirmeliyim. İşin formülü de sabır ve biraz imkân elbette. İmkânı olmayan zaten bu işe girmesin diye yazdım çizdim 50 kere.
İmkansız senaryo değil tabii. İmkansız değil ama pollyannacılıkta oynamanın anlamı pek yok gibi.
Bir senaryo daha çizelim o vakit;
Eth fork yapmadı bu cihaz çalıştı ki ben yüksek güç olmadığı için hala pek fork yapacağını sanmıyorum ama ihtimal odurki yaptı. O zaman yeni kart alanlar ne yapacak?
Yahut kartı aldı bigün bi uyandık coin işine çizgiyi çekmişler. Napıcaz? Kartları sli yapıp gta mı oynayalım?
Evet riskide budur. Bu riskleri bilmeden girilmez, kabul etmeden girilmez. Ve dediğin gibi 1-2 yıl idare edecek parası olmayanın girmesi mantıksız. Bu senaryo imkansız mı?
Yani bu cihaz olmasa bile artan zorlukla bir zaman sonra artık asic mecburiyetini kabul edecekler. Bunlarda olası senaryolar. İmkansız mı? Hayır bunlarda değil.
Bu aşamada iki yol var;
Ya güç artırımı yapılmalı yahut elden çıkarılmalı.
Bizde kimseye silah dayayıp riglerini almıyoruz. Ama madem fiyatlardan memnunsunuz buyrun alın hocam o fiyatlardan. Yeterince rigim var bir savunma değil. Buyrun alın hatta aynı fiyatlara bende satayım. Sıfırını 10000e toplayabileceğim rige adam 15bin diyor. Gelin ben satayım onu?
Almıyorsanızda fiyatları savunmanızın tek açıklaması olur o da riglerinizi satışa hazırlık öncesi...