Pages:
Author

Topic: Arsa almak yerine Blockchain e yatirim yapmak. - page 4. (Read 691 times)

hero member
Activity: 784
Merit: 500
Ülkenin durumu ortadayken parayı blokzincirde yani kriptoparalarda tutmak daha mantıklı geliyor.. Bir savaş durumu olsa yarın tüm piyasa tepetaklak olur, piyasadaki nakit para suyunu çeker ama Bitcoin'i olan adam sınırın öteki tarafına geçerek Bitcoin'ini bozdurabilir.
member
Activity: 154
Merit: 10
Fazla yatırım yapmak için girdiğiniz değerin altlarda olduğundan emin olmanız lazım, düştüğünde panik yapıp satmazsanız gerçekten arsayı sakladığınız kadar bekleyebilirseniz bilemem ancak her şeyin bu kadar hızlı değiştiği bir dünyada değil 10 sene sonrasını 1 ay sonra ne olacağını bile tahmin edemiyoruz.
sr. member
Activity: 448
Merit: 250
Kripto dünyasında ne olacağını kimse bilemez hocam mesela arsa alırsın arsayı senindir ama kripto paralar asla tamamen senin olmaz bu da bir gerçek
full member
Activity: 420
Merit: 100
Bu piyasa risklerle dolu arkadaşım şansın yaver giderse bakarsın yatırdığın parayı yılsonuna kadar bile 2ye 3e belki 10a katlama şansın var aama aynı oranda riskinde var.arsada ise risk yok ama burdaki kadar kar potansiyeli olduğunuda düşünmüyorum ancak uzun vade 5 10 yılda belki paranı 3e 4e katlarsın.yani şimdi elindeki total sermayeye göre ve göze alabileceğin riske göre karar vermelisin
newbie
Activity: 98
Merit: 0
Arkadaslar baslikdan da anliyacaginiz gibi , simdi ben gidip 30 bin dolarim ile arsa alicagima ,30 bin dolar ile NEO ve ETH alsam daha mantikli degil mi ? Yani Arsayi aldik diyelim, degerlenmesi icin yaklasik 20 yil beklemek gerekiyor ki , 20 yil Neo ve ETH de beklesek , 20 yil sonra hangisinden daha cok kar ederiz ? gelin tarisalim.

Selam.

Burada birbirinden çok farklı dengelere sahip iki yatırım aracından bahsediyoruz ve biri hergün dünyaya kendini kabul ettirse de

önünde epey engeller ve riskler var. En başta aklıma ÇALINMA riski geliyor, yani her şey yolunda gitse ikinci senenin sonunda 10x'lere

ulaşsan hırsızı uğursuzu puşt takımı bir saldırı da hiçbir şey bırakmaya bilir. Hardware filan hiçbir %100 güvenli liman yok.

Arsa dediğin bambaşka. TOPRAK hiçbir zaman KAYBETTİRMEZ. Buna kellemi koyarım, hele sen bırak 20 yılı,

10 sene beklemeyi göze alıyor ve TİLKİNİN BAKIR SIÇTIĞI YERi arsa olarak görmüyorsan. Yerine göre 50X orada da var.

Kaba hesap 120 Bin TL. Ne çok para ne de az ticaretin içinden biri olarak diyeceğim . Ben olsam 4/3 ile toprak, geri kalan ile

akıllıca, acele etmeden özümseyerek crypto world de trading yaparım. Herhalükarda kazanman dileğiyle.

hero member
Activity: 864
Merit: 1002
Over 1,300 games in store for you!
30.000 dolar çok güzel para, hepsini bir yere bağlamayı düşünmektense sepet yapmayı düşünmediniz mi? Örneğin 15 bin dolarlık arsa alsanız geri kalanını blockchain'e yatırım yapsanız hem riski bölmüş olursunuz hem de psikolojik olarak daha rahat olursunuz diye düşünüyorum. Yirmi, otuz yıl bu arada blockchain için çok uzun süre yirmi otuz yıl içerisinde çok farklı teknolojiler ortaya çıkabilir. Kısa süreli 5-7 yıl aralığında evet iyi bir proje bulup ona yatırım yapabilirsiniz, fakat burada önemli olan hem projenin sağlamlığı hem de sizin yatırım psikolojiniz, çünkü bu işin belki de %80 tarafı sabırlı olmayı gerektior bu yıllar boyunca yatırımınız çoğu kes düşebilir bunlara dayanıklı olup zararına aksiyon almamalısınız.
sr. member
Activity: 628
Merit: 251
Eğer bir arsa alıyorsan mutlaka yandaş olmalısın çünkü yandaş değilsen hangi arsanın değerlenip değerlenmeyeceğini önceden bilemezsin. Eğer yandaşsan arsa yatırımı yapmak daha mantıklı çünkü devlet desteğiyle ne yatırımlar yapılıyor tabiki birileri malı götürüyor.
sr. member
Activity: 826
Merit: 296
Bu piyasa büyüyecek ama büyürken birçok yatırımcıyı da yutacak paralarını hiç edecek.1500'e yakın altcoinden kaç tanesi 3-4 sene sonra olur ki.Çoğu hayal bir proje iyi bir reklam güzel bir pazarlama ile yürüyor.Herkes kendi yatırımından sorumludur.Risk almak istemeyen arsa alır reeldir.ara sıra gider bakar arsasına mutlu olur.Risk almak isteyen bu piyasada bir ayda sermayesini 10'a katlayabilir de tersi şekilde azaltabilirde.Bu biraz araştırmaya biraz da artık nasibe bakıyor.Ico dolandırıcı çıkabilir.Yada ekipten bazıları ayrılıp proje ölebilir.Borsa kaçıp paralarınız gidebilir.Hepsi risk.Ara sıra kar realizasyonu yapmakta fayda var elinde birşeyler olsun.
member
Activity: 406
Merit: 11
Yorumlara bakınca bitcointalkda değiliz de emlak forumundayız sanki.
Bu piyasanın büyüyeceğine inanmayan niye hala burada anlamıyorum.
member
Activity: 1106
Merit: 25
uzun vade için sağlam coin alıp beklersen arsadan iyi kazandırır fakat bunları saklamak ta büyük mesele. sağlam bir ledger cüzdan almak lazım. bende güvendiğim aldığım coinleri ledgerde saklıyorum ne olur ne olmaz.
member
Activity: 365
Pirim yapacağını düşündüğüm bir arsa bulabilsem tabiki arsaya yatırırım. Bu piyasanın riskini son günlerdeki btc hareketleriyle görmüşsünüzdür. sağlam parayı riske atacağıma sağlam yatırım yaparım.
member
Activity: 364
Bu piyasaya üzülmeyeceğin para ile yatırım yapmak en doğrusu bence. Eğer biriktirdiğin tek para o ise kaybetmek daha çok can sıkabilir.
Bir kısmıyla yatırım yapıp bir kısmını güvende tutmayı tercih ederdim sanırım ben olsam.
full member
Activity: 336
Merit: 100
The World’s First Blockchain Core
arsa yatirimini kriptoya atarsa insanlar bu piyasa gercekten buyumus demektir bu yaptigin tabana yayilirsa 10 arsa bile alirsin dostum Smiley Bence riske edilir.
full member
Activity: 616
Merit: 108
Ben bu işe arabamı satarak girdim geçen zaman içinde çok yanlış yaptığımda oldu ama iyiki girmişim diyorum.
full member
Activity: 784
Merit: 120
Şimdi işin aslına gelirsen Coin borsası çok oynak. Yani bundan yaklaşık 20 yıl sonra belki yatırım yapacağınız Coin olmayabilirde. Ama arsa 20 yıl sonra olduğu yerde duruyor olacak. Bununla birlikte arsa değeri bir kaç yıla kadar da değerlenebiliyor. Coin değeri ise anlık oluyor. Bir anda belkide paranızı ikiye katlayabilirsiniz. Fakat borsalarda şu vardır her zaman paranızı kaybetme riskini göze almanız gerekir.

full member
Activity: 938
Merit: 115
Dostum 30000 Dolar iyi para tabii bana göre. Haaa dersen ki benim zaten 100000 dolarım var. onun 30 ile bu piyasaya girmek istiyorum. O zaman kesinlikle gir derim . ama öbür türlü bu piyasaya 10 veya 15 binden fazla yatırma derim. Çünkü bu piyasada kazançlarda kayıplarda doğrusal değil geometrik oranda yaşanır. Eğer 10 bin yatırıp 30 bin alırsan. Yatırdığın 10 bini geri alıp 20 binle yola devam eder,i kenardaki 30 binle arsanıda alırsın.
member
Activity: 504
Merit: 11
Eğer önceden bu işlerde pişmemişsen, Buraya yatıracağın her para senin için kaybetme riski içerir. Sonuçta olaya geçen seneki fiyatlara bakarak ne çok kar yapılmış alınan coinlerden diye bakarsan; Ben bir de diğer taraftan bakmanı öneririrm o zaman. O kadar çok kar yapıldı ki son 1 senede bu kadar karın bir düzeltmesinin çoğu coinlerde olması da içten değildir.
Fakat proje bazında oluşturulan bazi tokenler bu sene çok ciddi karlar oluşturacak. Bu tokenleri seçmek işte biraz da olsa bi,lgi ve tecrübe gerektirir.
member
Activity: 84
Arsa fiyatları Türkiye'de tavan yaptı, gidebileceği yere kadar gayrimenkul sektörü gitti. Yol tıkandı. Gayrimenkul yatırımlarının kazanç getireceğini düşünmüyorum, kupon arsa kalmadı fiyatlar 10 katına çıktı. Bitcoine yatırım yapmak daha mantıklı.
hero member
Activity: 826
Merit: 502
Valla hocam Türkiye'de zaten şimdilik para eden tüm yerleri alanlar aldı artık kaç "x" fiyatına satıyorlar veyahut kiralıyorlar bilemiyorum. Çok zor artık iyi biryerde güzel fiyata arsa almak. O yüzden bu piyasanın sağı solu belli olumuyor fiyatı düşük gördün gir al uzun süreli bekle aldığın token veya coin sağlam çıkarsa zaten kardasın demektir.
sr. member
Activity: 448
Merit: 264
Şahsen bu piyasa artık nakit sokman için çok tehlikeli, kaybettiğiniz de sizi üzmeyecek para sokun. Bazısına göre 30k dolar bazısına göre 100 dolar ufak rakamlardır.
Pages:
Jump to: