hocam kaçırdığın nokta şu bence;
benim de umrumda değil ronpaulcoin ben sadece ilk gün kazdım, ismi cismi her şeyi falso zaten fakat astrocoin'i diğer coinlerden ayıran şey ne?
42 kadar sansasyonel değil,
herhangi bir altcoinden hallice, çakma bir web sitesi var,
ismi gayet sıradan bir isim.
geliştiricisi, takımı web sitesine litecoin kopyası diye açık açık belirtmiş.
%1.5 premine (benim bi sıkıntım yok bunla ama olanlar vardır muhakkak)
yani sözün özü, bunların ronpaulcoin'e göre tek artısı ne biliyor musun? duyuru sayfasındaki yarım saatimi alacak bir infografik koyup, maviye boyayıp essahtan bişiymiş gibi göstermek.
2 aydır iddia ediyorum birisi bir coin çıkarsın, ben onu sadece grafiklerle, pazarlamayla coşturmazsam her şeyi bırakır giderim. bu kadar basit.
astrocoin nickiyle duyuruyu açan kişi, 19 sayfa yazı yazılmasına rağmen hala 2 adet aktiviteye sahipse o geliştiricinin geliştiriciliğine tükürürüm ben.
umarım dediğin gibi olur ve kâr edersin, kaybedeceğimiz tek şey 1-2 günlük elektrik parası olur, sorun değil, fakat bir pump/dump senaryosuna girerken bile neden/nasıl girdiğimizi bilmek lazım. eğer bunları biliyorsak sıkıntı yoktur zaten, dediğim gibi ben de az da ola kazıyorum şu an.
Astroyu diğerlerinden ayıran noktaları yazayım bari tam olsun uzun uzun yazınca kafa karıştırıyor.
1. Düşündüğünüz gibi uyduruk bir isme değil son derece şık bir isme sahip (AstroCoin)
2. Alternatifleri gibi milyon tane üretilemiyor.
3. Blok başına 1 adet ödül veriliyor yani kazması zor.
4. Beklentiler çok yüksekken duyurulan release saatinden önce poolları açarak birilerini ters köşeye yatırdılar. (Adamın elinde XX Mhash'lik donanım vardı abanmayı bekliyordu ters köşeye yattı ufak oyuncular ellerindeki ufak donanımla şans yakaladı. Büyük oyuncular ilk defa köşede bekledi.
5. Konu altında herkes zamanında çıkmasını eleştiriyor ama 2 kişi haricinde kimsenin ağzından SCAM ifadesi çıkmıyor. Bu da biz kazamadık ayıp yaptığınız anlamına geliyor. Yani bir beklenti vardı şimdi hırsa dönüştü.
6. Piyasada taze kana ihtiyaç vardı tam zamanında çıktı.
7. DOGE başarısından örnek aldı ama onun kadar bol üretilmemesi gerektiği gerçeğine dayanan bir kuralı var.
8. Güzel bir sembolü var.
9. Her ne kadar çakma bir site şablonu dahi olsa güzel bir web sitesi var
10. Source kodu var
11. Düşündüğünüzün aksine Developer ekibi yurtık dondan çıkar gibi her mesajın altından çıkmıyor kenarda durmuş olan biteni izliyor doğru olan bu.
12. Şimdiye kadar Altcoin Anonsları arasında bu derece üst sıralarda kalan fazla coin yok DOGE vardı o da madde 7'den dolayı düşük fiyata sahip.
13. İnsanlar bu piyasayı sevdi yeni bir oyuncakları oldu yeni her zaman talep görür.
14. Poollar ağzına kadar doldu kayıt işlemleri kapatıldı hatta davetiye hizmeti bile durduruldu.
15. İnsanlar birbirine davetiye satmaya yeltendi bir ara ne diye ? Ne gerek var ?
16. Muhtemelen Scrypt kazabilen ASIC'ler çıkmadan enfes bir pazarı olacak bir coin yani ASIC'lerle kurcalanamayacak kadar dengeli bir üretim miktarı var.
Bonus: Eğer, sen ben, bir yığın insan 1 tane ürettiği için bu kadar seviniyorsak gerçekten değerlenecektir gerçeği