Pages:
Author

Topic: ATP [Advanced Trading Platform] - page 4. (Read 20894 times)

hero member
Activity: 532
Merit: 500
July 05, 2013, 01:20:08 PM
ok can anyone tell me how to fix this issue now??
Exception in thread "main" java.lang.UnsupportedClassVersionError: org/aido/atp/Application : Unsupported major.minor version 51.0
   at java.lang.ClassLoader.defineClass1(Native Method)
   at java.lang.ClassLoader.defineClassCond(ClassLoader.java:631)
   at java.lang.ClassLoader.defineClass(ClassLoader.java:615)
   at java.security.SecureClassLoader.defineClass(SecureClassLoader.java:141)
   at java.net.URLClassLoader.defineClass(URLClassLoader.java:283)
   at java.net.URLClassLoader.access$000(URLClassLoader.java:58)
   at java.net.URLClassLoader$1.run(URLClassLoader.java:197)
   at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
   at java.net.URLClassLoader.findClass(URLClassLoader.java:190)
   at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:306)
   at sun.misc.Launcher$AppClassLoader.loadClass(Launcher.java:301)
   at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:247)
hero member
Activity: 532
Merit: 500
July 05, 2013, 12:51:20 PM
You don't need too

Just run in the terminal

Make sure you download java 1.7

And make sure you read the read me

It will be made all clear
I have read the read me but don't see anything on how to get it going i got the git but thats about it i also have java 1.7 could you point out what to do next btw thanks for the quick answer
member
Activity: 101
Merit: 10
July 05, 2013, 12:48:38 PM
You don't need too

Just run in the terminal

Make sure you download java 1.7

And make sure you read the read me

It will be made all clear
hero member
Activity: 532
Merit: 500
July 05, 2013, 12:46:26 PM
can someone point my in the right direction to compile this on a mac or try to compile it?
newbie
Activity: 9
Merit: 0
July 01, 2013, 11:51:15 AM
Anyone that is looking into backtesting their algos might take a look at this Goomboo's Journal entry that outlines how he pulls historical data from bitcoincharts.com into the free version of NinjaTrader. The whole topic is a good read and informative.

https://bitcointalksearch.org/topic/m.776354
hero member
Activity: 981
Merit: 500
DIV - Your "Virtual Life" Secured and Decentralize
June 30, 2013, 03:39:19 PM
I really wish MtGoX would stop cloudflaring the API. It crashed a few currency pairs overnight.
Thanks MTGox.

Aido is there a way to not fault currency pairs into not working when MTGoX gets overrun rather then losing that pair entirely?
legendary
Activity: 965
Merit: 1000
June 26, 2013, 03:13:20 PM
Yup...

Replace xchange with another API implementation and add the code there.

I could add an order type for market orders, but my code doesn't use this feature yet...
hero member
Activity: 981
Merit: 500
DIV - Your "Virtual Life" Secured and Decentralize
June 26, 2013, 02:57:07 PM
hmmh...why not handle market order at the API implementation level? If the implementation grabs the current price and then places an order at that price?

Because it isn't ATP talking directly to the exchange. Xchange is handling the communication. So ATP communicates with xchange's code to the exchanges that xchange works with. Some exchanges are not fully supported by xchange. So when someone tries to use BTCe (I used to trade on there a lot) they get ticker data, and account data but can not trade as BTCe doesn't allow market orders.

As far as the API handling it the API code isn't provided by ATP developers. So if you can't do something it isn't ATP directly that is the cause. The request does go to the API.

The error for BTCe on a denied trade isn't about the API, its about BTCe not allowing market orders.
legendary
Activity: 965
Merit: 1000
June 26, 2013, 07:46:56 AM
hmmh...why not handle market order at the API implementation level? If the implementation grabs the current price and then places an order at that price?
newbie
Activity: 40
Merit: 0
June 25, 2013, 06:54:05 PM
Great, thanks for the heads up. I don't know if i already have them or not, but if you give joesmoe @ github access to your github, i'll update the ReadMe some to help avoid some of these questions. I'm no programmer, but i can certainly pitch in for the documentation effort!


Would be good to have in the Readme. There are hints to this when reading through the original ATP and this ATP post that MtGox is the only usable exchange with the ATP as it currently stands due to making market orders.  Certainly it is not as clear as it should be.
hero member
Activity: 882
Merit: 501
Ching-Chang;Ding-Dong
June 25, 2013, 04:07:28 PM
Great, thanks for the heads up. I don't know if i already have them or not, but if you give joesmoe @ github access to your github, i'll update the ReadMe some to help avoid some of these questions. I'm no programmer, but i can certainly pitch in for the documentation effort!
hero member
Activity: 981
Merit: 500
DIV - Your "Virtual Life" Secured and Decentralize
June 25, 2013, 02:17:25 PM
sr. member
Activity: 248
Merit: 250
1. Collect underpants 2. ? 3. Profit
June 25, 2013, 01:24:54 PM
New commit available in the develop branch:

commit 3d17d46dc146cf4aa63ee7ecc3d9a1ce15f876ba

    Rough draft of new arbitrage class


This is a very rough and ready draft of the arbitrage code for testing purposes only. I'm not even sure if its going to work.
hero member
Activity: 882
Merit: 501
Ching-Chang;Ding-Dong
June 25, 2013, 12:34:22 PM
I'm just trying to run in arbitrage mode, using only one exchange, btc-e, and here's what I'm getting (same error in both sim and live mode).

Thanks for the great work!

2013-06-25 16:34:23,603 ←[34m:←[0;39m Aido ATP has started successfully
2013-06-25 16:34:23,619 ←[34m:←[0;39m Using arbitrage to decide some trades.
2013-06-25 16:34:24,196 ←[34m:←[0;39m Connecting to BTC-e Exchange
2013-06-25 16:34:25,257 ←[34m:←[0;39m BTC-e AccountInfo as String: AccountInfo [username=null, wallets=[Wallet [currency
=USD, balance=USD 397.60105849], Wallet [currency=BTC, balance=BTC 2.22266382], Wallet [currency=LTC, balance=LTC 3432.7
1777202], Wallet [currency=NMC, balance=NMC 499.00000001], Wallet [currency=RUR, balance=RUR 312.8380495], Wallet [curre
ncy=EUR, balance=EUR 0], Wallet [currency=NVC, balance=NVC 0], Wallet [currency=TRC, balance=TRC 449.10000001], Wallet [
currency=PPC, balance=PPC 1896.20000001], Wallet [currency=FTC, balance=FTC 0], Wallet [currency=CNC, balance=CNC 0]]]
2013-06-25 16:34:25,584 ←[34m:←[0;39m Attempting to open market data file C:\Users\Administrator\Documents\GitHub\AidoAT
P\bin/BTC-e_USD.dat
2013-06-25 16:34:25,600 ←[34m:←[0;39m Attempting to open market data file C:\Users\Administrator\Documents\GitHub\AidoAT
P\bin/BTC-e_RUR.dat
2013-06-25 16:34:25,616 ←[34m:←[0;39m Attempting to open market data file C:\Users\Administrator\Documents\GitHub\AidoAT
P\bin/BTC-e_EUR.dat
2013-06-25 16:34:25,881 ←[34m:←[0;39m Arbitrage Engine cannot find an arbitrage opportunity on BTC-e at this time.
2013-06-25 16:34:25,943 ←[34m:←[0;39m Arbitrage Engine has detected an after fee profit opportunity of 9,999.6% on curre
ncy pair USD/RUR on BTC-e
2013-06-25 16:34:26,177 ←[1;31m:←[0;39m ERROR: Caught unexpected exception, shutting down BTC-e arbitrage engine now!. D
etails are listed below.
java.lang.UnsupportedOperationException: Market orders not supported by BTCE API.
        at com.xeiam.xchange.btce.service.polling.BTCEPollingTradeService.placeMarketOrder(BTCEPollingTradeService.java:
70)
        at org.aido.atp.ArbitrageEngine.executeTrade(ArbitrageEngine.java:189)
        at org.aido.atp.ArbitrageEngine.run(ArbitrageEngine.java:119)
        at java.lang.Thread.run(Unknown Source)
2013-06-25 16:34:26,177 ←[34m:←[0;39m Arbitrage Engine has detected an after fee profit opportunity of 9,999.6% on curre
ncy pair EUR/USD on BTC-e
2013-06-25 16:34:26,302 ←[31m:←[0;39m WARNING: Testing connection to BTC-e exchange
hero member
Activity: 981
Merit: 500
DIV - Your "Virtual Life" Secured and Decentralize
June 25, 2013, 05:34:56 AM
So if I want less then a 60M average I need a max ticker size that is lower.

It really responds far to slow for what I am trying to do either EMA or SMA. Well unless the market went up really slowly and had a really flat top before trading back down.

I was looking for logic that would give me a specific signal quickly after the market started down. Actually in a larger trading window EMA and SMA may work but with a 2$ swing it really doesn't. By the time they cross the Long average I am back below or nearly below the VWAP.

Maybe since MACD can be tailored I can get that working better.

Thanks for the code section. I had hoped it was the ticks for starting trading not the whole window averaged.

Also my ticker hit 80 USD ticks with 30S poll and 60M max ticks. It wasn't the 120 it should be in a perfect world but it had far less misses either way.
sr. member
Activity: 248
Merit: 250
1. Collect underpants 2. ? 3. Profit
June 24, 2013, 07:52:08 PM
Looking at the code:


Code:
Integer shortMASize = Integer.valueOf(Application.getInstance().getConfig("ShortMATickSize"));
.
.
.
shortSMA = sumShortSMA.dividedBy(Long.valueOf(shortMASize),RoundingMode.HALF_EVEN);
longSMA = sumLongSMA.dividedBy(Long.valueOf(tickerSize),RoundingMode.HALF_EVEN);

So, short SMA uses the 'ShortMATickSize' value from the config file.

Long SMA uses the entire ticker size i.e. derived from MaxTickAge, the maximum ticker age in minutes.
hero member
Activity: 981
Merit: 500
DIV - Your "Virtual Life" Secured and Decentralize
June 24, 2013, 04:59:58 PM
Hey Aido,
How do the moving averages get the long average?
I have a setting for Short M A tick. I don't see a setting to adjust the long average.

Either way setting Min tick up to 55 with 60M max and 30s poll time has been acting much better. At least it doesn't trade after ticker drop until the length gets long enough.
member
Activity: 101
Merit: 10
June 23, 2013, 04:02:03 PM
Joined Quantopian Today

Cloned a BitCoin ticker with vwap

Just got to figure out how to add ads to it now

And wait for the ta-lib support

Quite excited to back testing algos

Just got to figure out how to write python code


member
Activity: 101
Merit: 10
June 23, 2013, 03:51:46 PM
Mtgox is down again
crashed the ATP 

can see from the debug that they are now using cloud flare

still  does not help us and that fact you can not even do manual trades

looking at the charts I can see China is still moving so is russia

but USD  and GBP have not moved for an hour

not one single order

sr. member
Activity: 248
Merit: 250
1. Collect underpants 2. ? 3. Profit
June 21, 2013, 11:48:36 AM
For a first time Java dev you've got some serious skill.

Thank you. The 'skill' is 99.9% perspiration.

Also I'm adding AES encryption to the values stored in preferences API, so that all prefs are stored encrypted.  It's a simple enough change you should look at backporting it into AidoATP once it's committed, it adds a nice strong layer of security.

Excellent, it's been on the AidoATP TODO list for a while.
Pages:
Jump to: