Teknik detayını incelikleriyle bilmiyorum ama bu iş gerçekten zor olmamalı diye düşünüyorum.
Örneğin şöyle bir şey mümkün olmazmıydı?
Uniswap (veya benzeri bir platforma) yeteri kadar likitidasyon sağlanıp satış açılırdı. Biliyorum belli satın alım limitleri vardı ama en azından bu saçma durum yaşanmazdı. Bırakın ilk gelen alsın...
Tamamen kafamda yazıyorum (hatta kaidemden uyduruyorum dersem daha doğru olur), bu dediğin şey, yani uniswap önerin bana göre çok doğru ve mantıklı ama bunun için "her şeyi ben bilirim" bakış açısı değil, "her şeyi uzmanına bırakırım, makina tıkır tıkır işler" kafası gerekir.
Yanlış anlaşılmasın, bu bir itham değil yalnız, belki de satış için inceledikleri sistemleri yetersiz buldular, veya bazı sakıncalar tespit ettiler, olabilir tabii ki, biz burada rahat rahat işkembeden sallıyoruz. Ama kendi yöntemleri de ciddi aksadı, bu gerçek de değişmiyor malesef.
Avachain dediğimiz şey yeni bir Ethereum killer vakası. Bu tarz projeleri kuran kişilerin ortak özelliği kendi projelerinin Ethereum'dan üstün olduğunu düşünmeleri, buna kendilerini inandırmaları. O yüzden böyle bir yöntem akıllarına bile gelmemiştir.
Peki Ethereum killer dediğimiz projelere ne oldu? Hepsi token swap yapıp kendi zincirlerine geçtiler. Şimdi kendi zincirlerinde in cin top oynuyor. İnsanlar bu zincirleri hangi amaçla kullanıyorlar diye baktığımızda, çoğunluk ya staking yapıyor, veya kumar uygulamaları ile kumar oynayıp para kaybediyorlar. Bir çoğu tamamen çöp.
Avachain Ico yatırımcılarına para kazandırabilir, bu mümkün çünkü piyasaya girdiği andaki dolaşım miktarı çok düşük. Fakat Ethereum killer olarak adlandırılan diğer shitcoinlerden farklı mı olacak, pek zannetmiyorum.