Pages:
Author

Topic: AVAX Coin (Avalanche Consensus) Tartışma Alanı - page 8. (Read 2101 times)

sr. member
Activity: 388
Merit: 288
Living the dream
EGS Hocamızın önderliğinde yapılan çalışmalarda sona gelindi ve projenin Temmuz ayında mainnet e çıkması amaçlanıyor. Benim tahminim daha önce çıkacaklardı da bu virüs işi onların da planlarını erteledi yönünde ancak bilemicem tabi doğrusunu. Gelelim AVA'nın özelliklerine;

https://www.notion.so/QUIZ-QUESTIONS-775bc5a639564ea59fc3fa98be143c3d

bu linkde AVA'nın telegram kanalında her cuma yerel saatle 21.00'da yapılan quiz sorularının cevaplarını bulabilirsiniz. Bunlar aynı zamanda AVA'nın teknik özelliklerini de çok güzel özetliyor.

Özetle öne çıkan özellikleri;

- POS (Proof of Stake)
- 6k TPS (Şimdilik, ilerde 10k+ olası deniyor)
- Lidersiz (Yani herkes node kurup staking yapabiliyor, min. 10k galiba ama henüz kesin değil, madenci ya da staker sayısı limitli değil)
- 1-2 sn. blok zamanı
- Subnet ler oluşturabilme
- Diğer chainlerle köprü kurabilme
- Ether EVM, WASM ve solidity yi daha başlangıçtan itibaren destekleniyor, bu da çıkar çıkmaz Ether'deki bütün dapp lerin taşınabileceği anlamına geliyor.
- STO lar için tokenization desteği
- Genesis'de 360m koin olacak toplam koin sayısı 720m le sınırlı (Burada BTC nin sınırlı supply yaklaşımı benimsenmiş, böyle bir POS sistemi henüz görmedim. Fee var spam leri önlemek için ama daha sonra alınan fee ler  de burn oluyor yani bir nevi POW madencisi gibi blok ödülü alıyorsunuz sadece ama POS sisteminde ilginç ama gerçek  Grin )

Kısacası, EGS ve ekibi bu zamana kadar öne çıkan chainleri inceleyip onların eksik zayıf noktalarını gideren ama aynı zamanda da iyi yanlarını kullanıp en iyi teknolojiye sahip bir chain yaratmış görünüyor. Avalanche konsensus protokolü de kendi geliştirdikleri tamamen yeni bir konsensus protokolü. AVA'nın piyasadaki başarısını teknolojisinden ziyade karşılaşabileceği olası hukuki ve diğer sorunların belirleyeceğini düşünüyorum şahsen. Yoksa teknolojisinde eleştirebilecek birşey henüz bulamadım.
Pages:
Jump to: