Pages:
Author

Topic: Bedelli askerlik için yaş ve bedel iddiası! - page 2. (Read 658 times)

copper member
Activity: 476
Merit: 110

Benim bugünkü gelişmeden anladığım tek şey Türkiye'de askerlik görevinin bitecek olmasıdır. Bu düzenleme tamamen profesyonel askerliğe geçiş anlamı taşıyor. Bu nüansı kaçırmamak lazım. Çok kısa süre içerisinde profesyonel askerliğe tam geçiş yapılacak gibi görünüyor.
newbie
Activity: 74
Merit: 0
twitter çalkalanıyor şuanda bedelli haberi sayesinde. yanlız 28 gün olayı çok saçma olmuş. 4 hafta için insanlar işlerinden olacaklar, başvuracak sayısı da çok fazla.
newbie
Activity: 77
20 bin altı olması çok güzel oldu ama 28 gün askerlik nedir arkadaş ya. ücret ve 28 gün askere gitme olayı şu "parası olan, parası olmayan" muhabbetine için özellikle dizayn edilmiş. rte dengeleri artık daha fazla önemsiyor ve akıllı oynuyor.
Rdu
jr. member
Activity: 224
Merit: 1
Sürekli değişiyor şartlar ama son haberi göre 31 Aralık 1993 den önce doğanlar yararlanabilecek ve bedel 15.000 oldı, yine zorunlu askerlik süresini de 28 gün yaptılar tekrar değişiklik yapmazlarsa tabi
full member
Activity: 672
yukardakı 2 vatandas . benım gıbı garıbanlar gıdecek 15 ay yapacak. parası olaan pezevenkler got korkusuna yıllarca okul okuyup okumasa bıle okuyorum dıye gosteren korkak cok varken. gunluk bır kısının 50 tl masrafınıda bı zahmet  bozuk yol yapanlar-saraylarına ayda trılyonlarca masraf yapanlar odesın.got korkusu olanda vatanseverım dıye havlamasın.adamlara 28 gun askerlık bıle got korkusu gıbı geldı.twiteerda sagda solda aglayıp duruyorlar mk
newbie
Activity: 30
bir askerin günlük yemek maliyeti 30 lira. barınma, eğitim, giyim gibi maliyetleri de düşününce bu 50 liraya yaklaşıyor. Bu darboğazda bunu da hesaba katacaklarını düşünüyorum.

Aynen hocam katılıyorum insanlar sadece milliyetçilik ruhu ile askerlik yapmayan vatan haini korkaktır diye düşünüyor ama hesaba katılmayan bir de bu boyutu var. Bu süreçte erkek belki de davranışsal olarak değişiklikler yaşayabiliyor ama bu oran da çok düşük. Bunun içinde o kadar harcama yapmak yerine o masraf savunma sanayine ve eğitim için harcansın daha kaliteli sonuçlar alırız.
member
Activity: 322
Merit: 11
bir askerin günlük yemek maliyeti 30 lira. barınma, eğitim, giyim gibi maliyetleri de düşününce bu 50 liraya yaklaşıyor. Bu darboğazda bunu da hesaba katacaklarını düşünüyorum.
newbie
Activity: 29
Bugün haberlerde çıktı 25 yaş ve üzeri 15 bin 25 günde askerlik şartı varmış. Bakalım meclisten çıkınca nasıl olacak.
member
Merit: 14
15 bin e 25 yaş ve üzeri olarak gelmiş. birde 25 gün zorunlu askerlik varmış. torba yasayla meclise sunulacakmış.

25 günlük askerliğinde kaldırılma ihtimali olabilirmiş. Meclisten çıktığı zaman son halini göreceğiz bakalım.
newbie
Activity: 29
15 bin e 25 yaş ve üzeri olarak gelmiş. birde 25 gün zorunlu askerlik varmış. torba yasayla meclise sunulacakmış.
sr. member
Activity: 616
Merit: 342
komisyon bir kaç saat sonra toplanacak ve sonuçlanacak. iki tane farklı seçenek olsa da olası seçenek 15 bin lira 25 yaş sınırı ve 25 günlük acemilik gibi duruyor.

akşama kadar netleşir torbadan çıkıncada kesinleşir artık. Hayırlı olsun bekleyenlere.
member
Activity: 196
Merit: 10
Bir öyle bir böyle yine insanların kafasını karıştırıp merakta bıraktılar. En son 25 yaş, 15 bin ve 25 gün askerlik konuşuluyor. Yasa çıkana kadar belirsizlik devam edecek sanırım.
newbie
Activity: 30
Son kararlar ile bedelli askerliğin 25 yaşına düşürülmesi hedefleniyor. Şu an için hala kesin bir yaş ve para belli değil.
Ve hala unutmamak lazım ki vatana hizmet sadece askerlik ile olmaz. Vatan için yapılabilecek o kadar çok iş var ki. Düzgün yapıldığı zaman neredeyse tamamı askerlikten daha çok hizmet sağlayacaktır ülkeye.
full member
Activity: 672
hadi erkeler 25 yas 15000 tl bedel. 15 000 tl ye erkek olacaksınız.fakat 25 gun askerı forma gıyeceksınız.ama gorunen o ki sosyal medyada bu bedellıler harbıden vatanhaını 25 gun unıforma gıymeye bıle tenezzul etmek ıstemıyorlar aglıyorlar resmen erkelerr
36 ay vade ile vatan sana canım feda denilebiliyor artık. Bankalardan kredi almaya giderken davul zurna götürmeyi unutmayın ...
jr. member
Activity: 140
Merit: 8
Bu işin çok boyutu var
1-) kişi doktordur derki askere gitsem her ay zarara girerim bedelli çıksın
2 -) kişinin askerlik fobisi vardır  yaşını başını almıştır çoluk çocuğa karışmıştır iş güç bırakamaz bedelli çıksın ister
3 -)kişinin parası vardır der ki askerde ne rezil olacağım veririm parasını yapmam (bakan çocukları zengin aile çocukları..)
Bu ülkede bir zamanlar askerlik görevi şeref sayılır hatta sağık sorunu nedeniyle gitmeme durumu olanlar dahi gönüllü olarak gitmek isterlerdi ayrıca bu ülkede  Tarkan, Mustafa Sandal, Beyaz, Soner Arıca gibi isimler bile  belli bir süre askerlik yaptırdılar . İşin açıkçası arkadaşlar paralı askerliği benim vicdanım kabul etmiyor ama bir taraftan da insanın en verimli çağında askere alınması da mantıksız bunun başka bir çaresi bulunmalı ki insanlar milli duygularını parayla ölçer durumdan çıkmalı  .

bedelli askerlik=para şeklinde düşünceyi bir kenara bırakacak şekilde bir bedelli askerlik çözümü bulunması gerekiyor. Bunu da yaparken profesyonel ordunun da yapısını oluşturmak gerekiyor.
hero member
Activity: 1582
Merit: 520
Bu işin çok boyutu var
1-) kişi doktordur derki askere gitsem her ay zarara girerim bedelli çıksın
2 -) kişinin askerlik fobisi vardır  yaşını başını almıştır çoluk çocuğa karışmıştır iş güç bırakamaz bedelli çıksın ister
3 -)kişinin parası vardır der ki askerde ne rezil olacağım veririm parasını yapmam (bakan çocukları zengin aile çocukları..)
Bu ülkede bir zamanlar askerlik görevi şeref sayılır hatta sağık sorunu nedeniyle gitmeme durumu olanlar dahi gönüllü olarak gitmek isterlerdi ayrıca bu ülkede  Tarkan, Mustafa Sandal, Beyaz, Soner Arıca gibi isimler bile  belli bir süre askerlik yaptırdılar . İşin açıkçası arkadaşlar paralı askerliği benim vicdanım kabul etmiyor ama bir taraftan da insanın en verimli çağında askere alınması da mantıksız bunun başka bir çaresi bulunmalı ki insanlar milli duygularını parayla ölçer durumdan çıkmalı  .
jr. member
Activity: 168
Merit: 1
en son duyduğuma göre 24 yaş ve 10 bin lira olarak gelecekmiş.bence 10 bin lira gayet makul ama yaş tartışılabilir.

eğer öyle bir şey çıkarsa para değil 10bin lira. Hele 24 yaş mükemmel. Böyle bir şey gerçekleştirirlerse eminim 24 yaşından büyük yararlanmayan hiç kimse kalmaz.
member
Merit: 14
şu anda gazetelerin öngürüleri var biraz ama kesin birşey yok. konu ile alakalı akparti milletvekillerinden birisi yaş 26 miktarda 20bin olacak şekilde birşeyler ayarlayabiliriz lakin bu konuda daha kesin çözümler üretmeye çalışacağız demişti. Ayrıca cumhurbaşkanınında afrin herakatı bitmeden birşeyler yapmamız oradaki askerlerimiz için hoş olmayacağını söylemişti.
Bu forumda çok fazla yok ama sokakta çokça olan kafatasçı olarak nitelendirebileceğimiz cahil kesim hala askerliği vatan borcu olarak görüyor. Yıllardır bize öğretilen vatan aşkı sadece askerlik. Unutmamalıyız ki devlete çöp toplayarak israf etmeyerek vs birçok küçük iş ile de yardım edebiliriz ve ülke için  faydalı olabiliriz. Şimdfi askere gidiyoruz ve hazırda yaptığımız işi de yapamiyoruz iş tecrübesi olarak geriliyoruz askerde devlete de yük oluyoruz. bunlar devlet için büyük yük.

o şekilde düşünen insanlarla ben pek konuşamıyorum artık. Devlet dairesinde çalışır işten nasıl kaçacağının hesabını yapar, işleri bitirmek yerine engeller çıkartır işleri uzatmaya çalışır, 8:30'da iş başı yapması gerekirken 8:30'da orada bulunmasına rağmen bir türlü tam performansla çalışmaz. Gider ne kadar usulsüzlük varsa yapar sonra kalkar devlet borcu diye ahkam keser.
newbie
Activity: 224
en son duyduğuma göre 24 yaş ve 10 bin lira olarak gelecekmiş.bence 10 bin lira gayet makul ama yaş tartışılabilir.
newbie
Activity: 44
şu anda gazetelerin öngürüleri var biraz ama kesin birşey yok. konu ile alakalı akparti milletvekillerinden birisi yaş 26 miktarda 20bin olacak şekilde birşeyler ayarlayabiliriz lakin bu konuda daha kesin çözümler üretmeye çalışacağız demişti. Ayrıca cumhurbaşkanınında afrin herakatı bitmeden birşeyler yapmamız oradaki askerlerimiz için hoş olmayacağını söylemişti.
Bu forumda çok fazla yok ama sokakta çokça olan kafatasçı olarak nitelendirebileceğimiz cahil kesim hala askerliği vatan borcu olarak görüyor. Yıllardır bize öğretilen vatan aşkı sadece askerlik. Unutmamalıyız ki devlete çöp toplayarak israf etmeyerek vs birçok küçük iş ile de yardım edebiliriz ve ülke için  faydalı olabiliriz. Şimdfi askere gidiyoruz ve hazırda yaptığımız işi de yapamiyoruz iş tecrübesi olarak geriliyoruz askerde devlete de yük oluyoruz. bunlar devlet için büyük yük.
Pages:
Jump to: