Pages:
Author

Topic: Bedelli askerlik için yaş ve bedel iddiası! - page 4. (Read 658 times)

newbie
Activity: 70
Merit: 0
Umarım yaş 25 olacak şekilde güncellenir. Bildiğim kadarıyla üniversite mezunu olup işe başlayanların 3 yıl askerliği erteleme hakkı bulunuyor ve bu 3 yılın sonunda 25 yaşına gelmiş oluyorlar.
Aradaki bir yıllık boşlukta insanlar kara kara düşünüp kanun kaçağı olacaklarına yaş 25'e çekilse daha isabetli bir karar olabilir..

Sana kesinlikle katılıyorum adamım. Bizde bekliyoruz 1 yaş ile kaçırırsam çok üzülürüm vallaha :/
sr. member
Activity: 1806
Merit: 296
Ben uygun buldum açıkçası bu şartları. Seçimden sonra hükümetin verdiği en olumlu karar olur muhtemelen.
full member
Activity: 1414
Merit: 161
Seçimde bedelli bekleyenlerden oy alma uğruna tükürdüğünü yalayan bir zihniyetle karşı karşıyayız. Oy için daha neler yapacaklar bakalım
legendary
Activity: 2982
Merit: 1485
Yaş 25 bedel 15 diye baya büyük bir kampanya başlatılmıştı, yaş 26 bedel 20 olursa yararlanamayacak birçok kişi var. Daha geniş kapsamlı son bir bedelli açacaklarını, daha sonrasında ise tamamen profesyonel orduya geçileceğini düşünüyorum.
member
Activity: 294
Merit: 10
Ekim ayında sonuçlanacağı söyleniyor. Bakalım çalışmalardan sonra nasıl bir şey çıkacak. 26 yaş ve 20bin lira gayet makul olsa da gönlümüz 25 yaş ve 15 bin lira olmasında. Daha çok bedelli başvurusu olur bu şekilde.
newbie
Activity: 17
25 faln dıyorlar ama gorcez
full member
Activity: 122
Merit: 100
25 yaşa kadar 15 bin tl olarak gördüm umarım gelir bizimde tsk katkımız olur.
sr. member
Activity: 616
Merit: 342
Bedelliye karşı değilim, hatta ordunun proesyonelleşmesini daha doğru buluyorum. İtiraz ettiğim tek konu bedelli ücreti. Zenginde aynı parayı ödüyor fakirde. Bunu adaletsiz buluyorum. Herkes gelirine göre ödeme yapmalı.

Bu sadece bedellide değil bütün cezalarda da kullanılması gerekiyor. Fakat düşününce Türkiye'de memurlar ve faturasız iş yapamayan meslek grupları haricinde herkesin geliri düşük gösteriliyor veya naylon fatura kullanılarak bu karı daha az göstermeye çalışıyorlar.
Serbest meslek dedikleri esnaf grupları her ay zarar+1 lira gibi bir giriş gösterirler.
Müteahhitler ve inşaat sektörüde aynı şekilde.
Bizim kullandığımız sistem zenginleri daha fazla korumaya yönelik.
copper member
Activity: 224
Merit: 1
Bedelliye karşı değilim, hatta ordunun proesyonelleşmesini daha doğru buluyorum. İtiraz ettiğim tek konu bedelli ücreti. Zenginde aynı parayı ödüyor fakirde. Bunu adaletsiz buluyorum. Herkes gelirine göre ödeme yapmalı.
newbie
Activity: 13
fiyat ve yaş sınırlaması uygun bence gelicektir
newbie
Activity: 140
bedelli için fiyat gayet makul 20 bin tl ise bekleyen çok kişi var artık profesyonel orduya geçilmesi lazım daha 1 ekimde meclise sunulacak bence geç bile kalındı biran önce çıkması lazım
newbie
Activity: 8
bence seçime malzeme yapılmaması seçile bilmek için bedelli yi ortaya koymamaları güzel hareketti tebrik ediyorum.
member
Activity: 378
Merit: 55
iş, aile ve şartlar sebebiyle askerlik yapmak istemeyenler için gayet uygun bir tutar belirlenmiş. Eğer kalkıp 30bin 40bin yaparlarsa sadece çok iyi bir ekonomik durumu olan insanlar faydalanır ve bekleyen insanların büyük kısmı faydalanamaz. Bu da çıkartmak için bedelli çıkartmak olur. Ne oradan herhangi bir gelir gelebilir ne de bu bekleyen insanların sorunu çözülmüş olur.
newbie
Activity: 82
Seçim sonrası bakanların çoçukları olur askerlik yapmaları gerekir parası olanlarda faydalanır.
newbie
Activity: 31
Biraz daha fiyat yüksek olmalı. Yaş beklemeyip askere giden ve hakikaten çok ihtiyacı olan insanlar oluyor. Ödenek ayrılmalı onlar için
newbie
Activity: 82
400bin kişi 20.000TL iyi para nerden baksan , bunuda betona gömerlerse şaşırmam
sr. member
Activity: 658
Merit: 252
Bedelliye karşı değilim . Hatta devamlı bedelli olması lazım. Bu ülkenin ekonomisine katkıda bulunacak insanların 1 yılı askerde geçirmelerini hafsalam almıyor. Profesyonel askerlik olmalı kesinlikle.
newbie
Activity: 42
açıklanan yaş ve bedelli askerlik tutarı çok makul tutulmuş askerliğin bedeli bu kadar mı ayrıca çoğu insan askere gitmeyip askerlik süresinde aldığım maaş ile öderim hemde evimde dururum düşüncesi ile bunu fazlası ile değerlendirecektir
member
Activity: 308
Merit: 11
Bedelli askerlik askerden kaçmak isteyenlerin sığındığı bir liman olmamalı mecbur kaldığı için askere gidememiş örneğin yurtdışında eğitimine devam eden kişilere sunulmalı.

eğer böyle bir mantık kullanılacaksa ben 50 yaşına kadar yurtdışında eğitim alan birisiyle daha karşılaşmadım. yurtiçi veya yurtdışı 30 yaşına kadar eğitim dönemi boyunca doğrudan tecillisin zaten. üstüne yüksek lisans ve doktora yaparsan 33 35 diye çıkarıyorlar tecilini.
Senin mantığına göre bakarsak yurtdışındaki eğitime askerlik dokunmuyor istediğin yerde eğitimini alabilirsin. Askerliğini de döndüğün zaman yaparsın.

aynı mantıkla yurtdışında çalıştığı için dövizle askerlik yapabiliyorken türkiye'de çalışırken neden yapamıyor? yurtdışında işini kaybetme riski olurken türkiye'de aynı risk olmuyor mu?
newbie
Activity: 32
Bedelli askerlik askerden kaçmak isteyenlerin sığındığı bir liman olmamalı mecbur kaldığı için askere gidememiş örneğin yurtdışında eğitimine devam eden kişilere sunulmalı.
Pages:
Jump to: