Hayırlı olsun hocam seneye aldığınız bu laptopu satmak isterseniz ikinci el olarak 20 bin liraya satarsınız.
Laptop fiyatları düşecek düşecek diye bekleyen insanlar ağlaya ağlaya sayfayı f5liyor.
En az 7 belki 10 yıl kullanma planıyla aldım doğrusu. Evdeki desktop'um 10 yıllık çünkü, dönemin en iyi AMD makinelerinden biriydi. Desktop hem çok yer kaplaması hem de artık fan sesinin rahatsız etmesinden dolayı laptop'a geçtim. 5-6 yıl sonra bir ram takviyesi ile bi 5 sene daha götürür diye ümit ediyorum ama belli de olmaz.
İlerde ihtiyaç halinde 2. ssd slotu olması da güzel bu cihazın. 500 ssd+6tb hdd(harici) olacak ve uzun süre yeterli olur benim için.
Satmayı zorunluluk halinde düşünmem yani
Aslında 6 aydır alma planım vardı. "Dolar düşerse fiyatlar geri çeker belki o zaman alırım" diye erteliyordum. Dolar düştü fiyatlar düşmedi. Sonra MB başkanı olayıyla dolar zıpladı malum. Yeni bir zam gelmeden aldım artık.
https://www.monsternotebook.com.tr/tulpar/monster-tulpar-t7-v21-6/Ram'i 32 gb yapınca 20.500 TL gibi bi rakam ediyor.
"Birim para terör örgütü" olarak bu birim paraya herhangi bir avrupa ülkesinde laptop, masa, oyun donanımları (kulaklık, mikrofon, mouse, koltuk) vs alınıyor, üstüne bir de 2015 model sağlamından araba falan alınıyor. Çünkü bu laptop'un yurtdışı fiyatı 1500-2000 dolar civarı. Pardon 1500-2000 birim para civarı.
1 asgari ücretle benim bu bilgisayarı alabilen insanlar var. Burda 6 asgari ücret nerdeyse.
Neyse ki Almanya bizi kıskanıyor. Tek sevinç kaynağım bu.
Öncelikle hayırlı günlerde kullanmanızı diliyorum. Aslında laptop donanımları masaüstüne göre çok daha güçsüz kaldığı için yerinizde olsam masaüstü pc toplardım. Laptopta aynı zamanda masaüstüne göre çok daha fazla oluyor fiyat. Daha düşük özelliklere daha çok para veriliyor. Ama sanıyorum amacınız aynı zamanda gittiğiniz yerlere rahatça yanınızda götürüp oyun oynayabilmek ve başka şeyler için kullanmak. Yoksa normalde açıkçası oyun için laptop yerine şiddetle masaüstünü tavsiye ederim.
Fiyat konusuna gelince de ülkenin ekonomisinin içinde bulunduğu vaziyet belli ne yazık ki. Her şeye saçma sapan paralar dökülüyor. Bir tane uygun bir şey görsem dişimi kıracağım.
Avrupa ülkelerinde vs. millete lüks olmayan şeyler bize lüks malesef. Artık bu kötü yönetim sona erene kadar idare edeceğiz yapacak bir şey yok.
20 yıllık desktop kullanıcısı olarak aslında ben de desktop toplayacaktım ama bu sefer radikal bir kararla Laptop'a geçtim. Normalde laptop klavyesinde yazmayı da hiç sevmem ama hem kapladığı alan hem de mobilitesinden dolayı laptop'a geçiş yaptım.
Oyun odaklı birisi değilim. Ayda yılda bir açar oynarım bir şeyler. O yüzden oyun değil iş odaklı aldım, 10 yıllık perspektifle aldım. Mosnter kalitesi yarı yolda bırakmazsa uzun süre birlikteyiz.