Pages:
Author

Topic: Benzinin Litresi 6 TL olsa nasıl tepki verirsiniz? (Anket) - page 4. (Read 631 times)

member
Activity: 252
Merit: 10
Kusura bakmayın ama benzin kaç para? Bu ne kadar saçma bir sorudur.
member
Activity: 196
Halka hakaret ederim Cheesy
Durumumuz ağlancak durum. Yaşam kalitesi çok düşük
member
Activity: 238
elden bir sey gelmiyor. toplu tasima kullanmak cok zor malesef.
member
Activity: 364
Merit: 20
Dogru seyleri yapmadiktan sonra bu sistem bu sekilde devam edecektir. Sorun sistemde bence. Degistirilmesi gereken seyler var.
newbie
Activity: 148
Merit: 0
6 lira değil mi zaten?ben hesaplarken 6 liradan hesaplıyorum Angry
newbie
Activity: 161
masaya koyar içerim.yakılır mı be bu kadar pahalı şey? Cry
newbie
Activity: 152
daha çok küfrederim.
newbie
Activity: 172
tepki versek bir şey değişecek mi Smiley
newbie
Activity: 33
Bunlar iyi gunler inanin 2019 sonuna benzin 8-9 tl olmazsa ben birsey bilmiyorum. Ulke cari acik konusunda sicmis durumda.
hero member
Activity: 1582
Merit: 520
Benzinin fiyatında uygulanan vergiyi düşündüğümüzde insanların benzinin litresinin 6tl olmasını gördüğü anda sokağa çıkıp protesto etmeleri araçları kullanmamaları gibi toplumsal tepkilerde bulunması beklenir , fakat ülkemizde insanlar malesef haksızlıklara karşı duyarsızlaştırıldıkları için hiç tepki vermiyorlar bu yüzden de kişisel olarak tepki vermek sadece tepki verene zarar !
full member
Activity: 1302
Merit: 115
Pepemo.vip
Arabam olmadığı için bu tip haberlere çok uzak kalıyorum ama biliyorum ki aldığımda çok söveceğim.
Allah insanlarımıza sabır versin diyeceğim ama yarısının ihtiyacı yok  Smiley
newbie
Activity: 252
türkiyenin bütün stratejik tercihlerinden rahatsız olan başta amerikanın türkiyeyi nasıl dalgalandırırım oyunlarından başka birşey değil, elbette
suriye gerilimi , dolar kurunun artışı hepsi sebep. çok sevgili arkadaşlar süper güç değiliz ama askeri olarak teknolojisiyle de sayılı ülkerlerden biriyiz. bizi aşşağı çekme çabaları ellerine ne gelirse kullanıyorlar işte.

--------------------

he tamam he sen büyüksün
jr. member
Activity: 154
Merit: 1
Bence artmalı ist. arac sayısı azalır en azından yeri geliyor 150 hızı göremiyoruz heryer trafik.
member
Activity: 322
Merit: 15
ulan nasıl tepki verelim zaten benzin 6 lira. tepkiyi ekonomik veriler vermiyor mu zaten.

şimdi doğru konuşalım

benzin dış kaynaklı hede hödö. lan benzin devlet kaynağı ne dış kaynağı %60'ı vergi olan bir mal o. yani ülkeye giriş fiyatının üzerine iki kat vergiyi koyuyorsun sen. ne en fazla 5 liraya iner. neye göre 5 liraya iner. nereden gelen veriye göre 5 liraya iniyor en fazla. benzin 5 liraya falan inmez. petrol ürünleri bu devletin kasasına giren paranın %25'inden fazlasını oluşturuyor. 4te 1 ediyor bu. devlet için tamamen havadan gelen bir para bu.
jr. member
Activity: 144
Merit: 1
Güler geçerim zaten nerdeyse  hergün zam gelir oldu bir haftada 3 defa zam nedir ya ...
jr. member
Activity: 266
Merit: 2
ithal enerji aldığımız sürece bunun adı benzin olmaz, doğal gazlı araba olur yine pahalı gelecek. 10 kadar nükleer santral aktif olsa bizde araçlar benzinli değil elektrikli olurdu. elektriği de ithal etmeyeceğimiz için daha ucuza seyahat ederdiniz. sorun benzinin 6 lira olması değil, enerjiyi ithal etmemizde, ithal etmezsek zaten ucuzlar.
newbie
Activity: 336
bizim ülkemizde benzin altı TL de olur yedi TL de olur ülkede ekonomi çökmüşse Eğitim yoksa esnaf kepenk kapatıyorsa emekliler geçinemiyorsa gençler iş bulamıyorsa dolar almış başın gidiyorsa her şey pahalı olur.
newbie
Activity: 196
6 değil de farzedelim 7 oldu benim nasıl tepki göstereceğimin önemi yok. Benzin fiyatı artarsa ulaşım masrafı artar. Tek bir noktadan bile bakarsak tarım daha da biter. Çiftçi daha da aç kalır. İnsanlar daha da fakirleşir.
full member
Activity: 840
Merit: 111
Diyecek laf bulamıyorum iğneden ipliğe zam geliyor sözde ekonomik çoooook iyi
Cam filmi kadar bu zamlara da milletimiz tepki gösterse keşke.
newbie
Activity: 238
Benzin zaten İstanbul için 6.10 TL. Başlık Benzinin litresi 6 TL nasıl bir tepki veriyorsunuz? olmalıydı

ha başlığı ve girişi es geçiyorum dışkaynaklı. Problem o zaten Türkiye'de artık neredeyse herşey dış kaynaklı. Benzinin fiyatının bu kadar fazla olmasının tek sebebi dış kaynaklı olması değildir asıl sebep yüksek vergi oranıdır. Benzinde %60 vergi var.

1 litre benzinin gelişi yaklaşık 1.8 tl iken bunun üstüne iki katı kadar vergi uygulanır. Yani öyle olsa olsa 5 liraya düşer değil. Ekonomi düzgün işlediği ve cari açık azaltıldığı taktirde olsa olsa 5tl'ye düşer diye bir şey yok.
Pages:
Jump to: