Pages:
Author

Topic: Beyin Fırtınası: Üniversiteler neden bölünüyor? - page 2. (Read 581 times)

member
Activity: 322
Merit: 15
Eğitim politikaları konusunda oldukça geri kalmış bir ülkeyiz. finlandiya diyoruz ama aramızda dağlar kadar fark var. nicelik değil nitelik önemli.

hayaller finlandiya hayatlar papua yeni gine.  Smiley
dertleri eğitim kalitesini finlandiya'ya çıkarmak değil dertleri eğitimi tamamen bitirmek.
member
Activity: 62
Merit: 10
Eğitim politikaları konusunda oldukça geri kalmış bir ülkeyiz. finlandiya diyoruz ama aramızda dağlar kadar fark var. nicelik değil nitelik önemli.
member
Merit: 16
eğitimi bitirirsen geleceğini bitirirsin. afrikadaki sömürge ülkelerinden hiç bir farkın kalmaz. bu yolda da adım adım ilerliyoruz. gözümüz aydın.
jr. member
Activity: 58
üniversiteleri bölmenin veya çoğaltmanın bir anlamı yok. önemli olan eğitimin içeriği.
sr. member
Activity: 616
Merit: 342
İstanbül Üniversitesi hariç çok ciddi yankılanacak bir ses diğer üniversitelerden gelmedi sesimizi kıstılar bugün ses çıkarmazsak yarın ses çıkarsak dahi fayda etmeyecek bir durumda olabiliriz   Angry

gazide de büyük sıkıntılar yaşandı ama pek bir anlamı olmadı. öğrenciden daha fazla polis vardı rektörlüğün önünde. biber gazları, coplar, dayaklar dağıldılar.
buna aklı başında olan diğer üniversitelerinde sesini çıkartması gerekirdi.
aklıma hitler döneminden kalma bir anektot geldi.

naziler önce komünistler için geldiler, bir şey demedim çünkü komünist değildim. sonra yahudiler için geldiler ve bir şey demedim çünkü yahudi değildim. sonra sendikacılar için geldiler ve bir şey demedim çünkü sendikacı değildim. sonra katolikler için geldiler ve bir şey demedim çünkü katolik değildim. ve sonra benim için geldiklerinde ise çevremde benim için bir şeyler diyecek kimse kalmamıştı.

acı ama gerçek. yarın diğer üniversitelerde de istedikleri değişiklikleri yapmak istediklerinde ses çıkartacak onlardan başka kimse kalmayacak. Çıkardıkları seste hiç bir işe yaramayacak.
member
Activity: 70
milyonlarca genç var, üniversite eğitimi şart ayrıca üniversiteler bulundukları şehirde ekonomik ve sosyolojik değişikliklere ön ayak oluyor olumlu anlamda
member
Activity: 490
Merit: 13
BIB Exchange
Eğitimde başlı başına ne amaçlandığını ben hiçbir zaman çözemedim zaten.
Bu da eğitimi geriye götüren kesitlerden birisi olarak hatırlarda kalacaktır.
member
Activity: 63
eğitim kalitesinin artırılmadığı hallerde sadece diploma tek başına yeterli değil, genç işsizlik oranı %25'e dayandı. gençler olarak iş bulmakta ve kariyer yapmakta  zorlanıyoruz.
member
Activity: 378
Merit: 11
Biz her yerde üniversite olmasından şikayetçiyken her yerde minimum iki üniversite olmasını amaçlıyorlar herhalde.
Gönül ister ki nicelik değil niteliğe bakılsın bu ülkede işler öyle yürümüyor.
jr. member
Activity: 80
Merit: 4
Sovryn - Brings DeFi to Bitcoin
Bu karar adeta eğitime vurulan bir darbedir. Mevcut hükümet yetkilileri bile eğitim konusunda yanlış politika güttüklerini kabul ederken forumda bunun savunuculuğunu yapmak şaşırtıyor  Huh
sr. member
Activity: 546
Merit: 250
İstanbül Üniversitesi hariç çok ciddi yankılanacak bir ses diğer üniversitelerden gelmedi sesimizi kıstılar bugün ses çıkarmazsak yarın ses çıkarsak dahi fayda etmeyecek bir durumda olabiliriz   Angry
legendary
Activity: 1484
Merit: 1000
Ne kadar çok üniversite o kadar iyi eğitimli ülke mantığıyla düşünüyorlar herhalde ama ne kadar profesör tanıdığım varsa bu görüşe katılmıyor
member
Activity: 143
İstanbul Üniversitesi'nin Avcılar'daki alanı için iyi projeler var diye biliyorum devlete para getirecek bu nedenle oradaki bölümleri farklı üniversite adına taşıyıp o alandan çıkarabileceklerini duydum. Diğerleri hakkında bilgim yok.
sr. member
Activity: 658
Merit: 252
Önemli olan sayıca fazla üniversite değil , eğitim kalitesi yüksek üniversitedir. Bu bölünmelerde ki amaç yandaşlara kadro dağıtmak olabilir. Çünkü üniversitelerin bölünmeye değil kaliteli eğitime ihtiyacı var.
member
Merit: 14
eğitim ve bilim olarak bu geri kalmışlığımızı böyle mi düzeltecekler çok merak ediyorum. Bu ülkenin geleceğini karartıyorlar farkında bile değiller.

öyle bir dertleri olsa zaten 15 yılda 15 kere sınav ve eğitim sistemini değiştirmezlerdi. onların derdini biz biliyoruz da destekçileri biliyor mu acaba
member
Activity: 100
eğitim ve bilim olarak bu geri kalmışlığımızı böyle mi düzeltecekler çok merak ediyorum. Bu ülkenin geleceğini karartıyorlar farkında bile değiller.
member
Activity: 196
Bölünen üniversitelerin daha doğrusu bölünmeye çalışılan üniversitelerin genel olarak hükümete bakış açısını anlarsanız neden bölünmeye çalışıldıklarını farkedeceksiniz.
sr. member
Activity: 616
Merit: 342
Neden bölündüğü sorunu ben soruyorum kendime ama bir cevap alamıyorum mantıklı olarak yani. Zaten çevrede de bilen yok. Ama para için olduğunu düşünüyorum bir çıkarları vardır.

zaten herhangi bir açıklama yok. sadece bölünecek. bölünecek de neden?
pollyanna olursam
sadece belli alanlara odaklanarak onun üzerinde sistemli olarak geliştirilecek ve dünyada ki ilk 100 üniversitenin arasına mı sokulacak?
yo gerek yok böyle bir şeye bak harwarda bak oxforda her bölüm üzerine düşeni fazlasıyla yerine getiriyor zaten.

yüksek ihtimalle burada da kötü senaryolar devreye girecek.
yeni kadrolar açılacak buraya kendi adamlarını yerleştirecekler.
dağıtarak tam hakimiyet kuracaklar.
ihaleleri istedikleri firmalara verecekler.
ihtiyaç halinde toprakları imara açılacak ve satılacak.

eğitim için zarardan başka bir şey getirmeyecek.
sr. member
Activity: 1806
Merit: 296
Neden bölündüğü sorunu ben soruyorum kendime ama bir cevap alamıyorum mantıklı olarak yani. Zaten çevrede de bilen yok. Ama para için olduğunu düşünüyorum bir çıkarları vardır.
newbie
Activity: 56
Merit: 0
tarihimize mal olmuş üniversitelerimizi yok etmek için ugraşanlara yazıklar olsun .
Pages:
Jump to: