Pages:
Author

Topic: Bilgisayarınızı 4 Saat Açık Tutun Bir şey Deneyeceğiz! - page 4. (Read 704 times)

legendary
Activity: 1554
Merit: 1334
Ben de kurmuştum programı, bounty geldi sildim. Şimdi Norton'la taratmaya başladım pc'yi. Bakalım bi şey çıkacak mı.
full member
Activity: 602
Merit: 118
Ben bounty ve airdrop ile ilgili cüzdan indirme olaylarından hep uzak durdum. Çünkü ne olacağı belli olmuyor. Arkadaş da yazmış böyle durumlarda dikkatli olmak lazım. Bilmediğiniz coin cüzdanlarını indirmeyi derim.
legendary
Activity: 2408
Merit: 1478
alex
parayı çekme yöntemini diğer konuda paylaştım: https://bitcointalksearch.org/topic/m.46084601

az evvel yaptım ben.
newbie
Activity: 46
Merit: 0
şu işe bak arkadaş  hack yapmaya başlamışlar ico bittikten sonra vay be, bu adamlar kyc tamamlamanızı istedimi peki?  kimlikte verilmez bunlara.
legendary
Activity: 2324
Merit: 1176
Bounty den iki kuruş gelecek diye kyc isteyenlerin dışında birde bu çıkmış ben art niyetli olmadıklarını nereden bileyim allah için ben girmedim kampanyaya ama size tavsiyem bence de bu yazılımları indirmeyin
full member
Activity: 532
Merit: 151
Arkadaşlar bu kadar önyargılı olmayın bende katıldım o bountye ve hakkettiğim miktarı aldım sıkıntısız , madem böyle şeylere çok takılıyorsunuz gidin bir internet kafede yapın adamların istediklerini...
legendary
Activity: 2352
Merit: 2592
Chancellor on Brink of Second Bailout for Banks
Bounty kampanyası ile ilgili açılan başlıkta yazmıştım hocam burada da paylaşayım. Metahash çok kıllandırmıştı beni.

Dikkat

Yaptıkları tamamen ahlaksızlık yada çok zekiler milleti dolandırmaya çalışıyorlar çözemedim. Ben her ihtimale karşı evde sistemsel açıdan bomboş olan bir laptopta yaptım süreci anlatayım.

Tehlike 1- Program her türlü antivirüs ve windows deffenderi devre dışı bırakmadan çalışmıyor.
Tehlike 2- Programın en az 4 saat açık kalması isteniyor.
Tehlike 3- Programı yükledim her şey tamam sadece son kısımda eth adresi girmeyi ve btt kullanıcı adı girmeyi istiyor ben girdim kabul etmedi halbuki ödül listesinde adım var ve bazı kişilerin balance'lar direk göründü. Telegram adminine söyledim 21'inden sonra yap program şu an tam aktif değil dedi. 21'ini son tarih olarak duyurdunuz 21'ine kadar yapmayanlara ödülleri vermeyeceğiz dediniz dedim. Anlamıyorsun sanırım 21'inden sonra yapılacak dedi.

Yani şüpheli tavırlar içindeler. Sakın ola cüzdan bilgilerinizin v.b. önemli şeylerin olduğu bir bilgisayara kurup kendinizi riske sokmayın.

Aynı şekilde uygulama yüklenmesini isteyen airdrop ve bountyler içinde o hiç kullanılmamış bilgisayara bluestacks yükleyerek kurulum yapıyorum. Kyc isteyen yerlere de bilgileriyle oynanmış pasaport ve adres bilgileri gönderiyorum şimdiye kadar tamamı onaylandı. Bu kişiler kimliklerinizi çoğaltıp suçlulara satabilir ona göre dikkatli davranmalısınız.

Airdrop - Bounty peşinde koşarken başınıza iş almayın.
legendary
Activity: 2408
Merit: 1478
alex
"Bir kaç gündür telegram gruplarında paylaşılan bir metni aşağıda sizinle paylasıyorum:"

Daha bugün Matthias9515 forumda yazdı burada yazılanı: https://bitcointalksearch.org/topic/--5035706

member
Activity: 612
Merit: 10
Gün geçmiyor ki ico sürecinde olan firmalar tuhaf isteklerle kapımızı çalmasın ama sanırım bunlardan hiç biri bunun kadar tuhaf olmadı.
Çogunuzun bildiği ya da bilmediği gibi Metahash diye bir proje bir bounty kampanyası yürüttü. Hatta bu kampanya o kadar basarılı oldu ki proje hardcap yaptı (ya da iddia edildi)
Buraya kadar her şey normalde. Firma vaat ettiği tokenleri vermek için ilginç bir talepte bulundu:
Kendilerine ait bir programın bilgisayara kurulması ve bu bilgisayarın 4 saat boyunca açık kalması.
Şimdi burda biraz işler karıştı.

Arkadaşlar!
Bana göre sizi telefonla arayıp "Bankadaki paranız pkk/fetö/vs terör örgütü tarafından ele geçirildi. Parayı bize verin kontrollerini yapıp 4 saat sonra size geri verecegiz" demekle. "Bilgisayarınıza şu programı kurun 4 saat açık tutun" demek arasında hiç bir fark yok.
Hele hele aktif kullandıgınız borsa, banka vs şifreleri olan bir pc ile sakın bunu yapmayın.
Bir kaç gündür telegram gruplarında paylaşılan bir metni aşağıda sizinle paylasıyorum:

Biraz önce bilgisayarıma uzaktan erişim yapıldı. Son günlerde bilgisayarıma hiçbir şey indirmedim sadece eski bilgisayarıma MetaHash indirdim ve MetaHash çok garip bir şekilde bilgisayarın bir saatten fazla açık kalmasını istemişti. E-mail adresime giriş yapılamadı dolayisiyla borsalara hiçbir giriş yapılmadı. Benim maddi bir kaybım olmadı ama uyarıyorum, ben hiçbir linke tıklamam, bilgisayarımda orijinal antivirüs ve windows var. Oyun indirmem, bu bilgisayarı sadece kripto paralar için kullanirim. Bunu kanitlayamam ama MetaHash’a dikkat. Direkt suçlardım ama hard cap yapmış bir proje, suçlayamıyorum.

Bu iki yazılımı indirmeyin, başka ihtimal yok.

Riskli olduğunu düşündüğüm cüzdanlar: Semux (3 hafta), MetaHash (1 gün) ****alıntı****

Yorumu size bırakıyorum. 3, 5 token için böyle bir tuzağa düsmeyin derim.

Edit: durum tamamen kişisel görüşüm olup amacım her hangi bir firmayı zan altında bırakmak degildir. Yatırım yaparken ya da bir projeye girerken kendi araştırmanızı yapın ve kimsenin etkisi altında kalmayın.

Pages:
Jump to: