Geleceği uzun soluklu olan ve etherin yerini belki çok ileri ki zamanlar da alabilecek deniyor bnb için fakat ben öyle olacağını sanmıyorum ama potansiyeli yokmu var.
Bu kadar kötü piyasalar döneminde iyi bir revaç yaptı ileride daha iyi olabilir gibi duruyor. Ama şimdi ben biraz düşüş bekliyorum bakalım ne olacak.
Bence BNB de patlayacak. Her borsanın ve tokenin bir sonu vardır, ayıda bunlar ayakta kalmayı başardı ama boğa yaklaşınca piyasada dengeler bozulabilir. Ether gibi ya da Eos gibi coinlerin yanında sadece taşımalık bir değeri var, uzun vadede insanları milyoner yapabilecek bir coin olduğunu düşünmüyorum. Portföyde bulunmalı ama büyük payı BNB'ye vermek mantıklı değil
BNB patlaması için aslında bazı aşamalar gerekiyor. Bunlardan ilk ve elzem olanı Binance rakip çok büyük bir borsanın ortaya çıkması ve hacimin büyük kısmını almasıdır. Çünkü şuan ki hacimlerle BNB iyi rakamlarda olmaya devam edecektir. Diğer bir seçenek ise Binance çok büyük bir sorunla karşılaşarak, tüm hacmini diğer borsalara kaptırmasıdır. Bu durumda da yine, borsa yok olduğu için BNB'de yok olabilir. Son söylediğimiz tüm coinlerin başına gelebilecek bir risktir.
Gelelim ETH ile BNB kıyaslamasına, arkadaşlar bunlar elma ve armut gibidir. Ethereum, "geliştirme platformu" olarak Bitcoin'den bile öndedir. Bugün hem uyumluluk, hem güvenlik, hem de tecrübe bakımından, Smart Contract'ın mucidi bir platform varken, kodları kopyalayarak altından türeyen EOS gibi bir maceraya kim atılır ki? Yine EOS'a döndüm çünkü BNB ile ETH arasında ortak nokta bile bulamıyorum. Belki ICO-IEO olayına biraz değinebiliriz. ETH bir borsa olmadığı için onun altından türeyen tokenların hepsi ICO yaparak ve ETH toplayarak yollarına devam ediyorlardı. Bugün artık bu para toplama sistemi güvenli olmadığı için çok tercih edilmiyor. Ancak en başından beri Ethereum zaten illa ETH cinsinden para toplayacaksınız gibi bir diretmesi de olmadı. Bu tamamen BTC ve ETH değerli olmasından ileri geliyordu. Neyse konudan sapmazsak, bugün ICO güvenli değil, yarın belki Smart Contract yazarak ICO 2.0 olarak karşımıza tekrar gelebilir orasını bilmiyorum ama IEO'lar nispeten daha güvenli gözüküyor. İşte burada Binance bir adım öne geçiyor diyebiliriz. Elinde güzel bir pazar ve hacim var. Onunla anlaşmalı IEO'lar da doğal olarak ilgi görüyor. Burada Binance'ın ana amacı BNB kullanımını artırmak için toplanan paraları kendi cinsinden isteyebiliyor.
Biraz IT sektörüne kulak aşinalığı olan insanlar için Microsoft Binance ise Linux Ethereum'dur. Günün birinde bağımsız topluluklar, kapitalist düzeni bozarak, yeni bir dünya düzeni oluşturacaktır. O güne kadar sabredenleri güzel günler bekliyor