Pages:
Author

Topic: Binance Hacklenen Hesaplar 07.03.2018 - page 4. (Read 543 times)

hero member
Activity: 910
Merit: 503
March 07, 2018, 06:51:43 PM
Binance gibi bir borsa bu tür bir hatayı anında telafi edebiliyor ve paniği engelliyorsa bu piyasa oturmaya başlamış demektir.. Bu insanların kriptoparalara olan güvenini tazeler, kriptoparalar bu durumda 2. Mt.Gox vakasını yaşayamazdı.. eğer yaşasaydı sıkıntı büyük olurdu.
sr. member
Activity: 532
Merit: 250
March 07, 2018, 06:33:46 PM
Sıkıntı büyük trade yapmazsak para kazanamıyoruz, trade yapalım desek borsada koin bırakamıyoruz, ledgerden yolla gelsin bekle falan derken fırsatlar kaçıyor. Binance vukuatından sonra millet bir müddet botlardan uzak durur artık.
full member
Activity: 219
Merit: 109
March 07, 2018, 06:24:33 PM
20 dakika önce açıklama geldi, aykırı işlemleri geri aldık, herşey aktif durumda. Hackerlar çalmaya çalışırken coinlerini kaybetmişler, onları da bağışlayacağız demişler. Tam metin:

Binance has reversed all irregular trades.  All deposit, trading and withdrawal are resumed.  will write a more detailed account of what happened shortly. Interestingly, the hackers lost coins during this attempt.  We will donate this to Binance Charity.

Binance i oldum olası sevemedim, bittrex alışkanlığından bir türlü ısınamadım, polo dahi daha hoş geliyor bana. Ama şu her problemde nispeten kısa sürede insanları bilgilendirmeleri, paniği engellemeleri müthiş bir şey. Sadece 24 saat, withdrawları kapayıp hiçbir haber vermeselerdi çok daha büyük bir panik başlayabilirdi bence, yine iyi toparladılar gibi görünüyor.
newbie
Activity: 154
Merit: 0
March 07, 2018, 06:22:12 PM
bunun çözümü basit, 2FA kullanın, sağa sola salak gibi API key vermeyin, bitti gitti Wink Wink Grin
newbie
Activity: 140
Merit: 0
March 07, 2018, 06:17:26 PM
Sanırım bir tek bizim türklerden hesabı çalınan çıkmamış, ne uyanık milletiz değil mi? hackerlar bize dokunamamış. Çünkü hepimiz garanticiyiz dir kafamızın bir kenarında ya hacklenirsek sorusu olduğu için önlemimizi almışızdır. Cool Grin
full member
Activity: 518
Merit: 102
March 07, 2018, 05:49:41 PM
Türkiye'den kimsenin hesabı çalınmadı mı? Yani bu haberler neden hep yurt dışından geliyor anlamak zor doğrusu.. neyseki bizden kimsenin canı yanmamış ben paramı ledger cüzdanda tuttuğum için herhangi bir sorun yaşamadım size de paranızı borsada tutmamanız için bir ders olsun.

Benim yatırım miktarı biraz elle tutulur hal aldı. Ledger alacağım bende. Borsalar olmazsa olmaz ama uzun vadeli holdlarda kesinlikle ledgere geçmek lazım.
legendary
Activity: 1264
Merit: 1008
March 07, 2018, 05:44:51 PM
Türkiye'den kimsenin hesabı çalınmadı mı? Yani bu haberler neden hep yurt dışından geliyor anlamak zor doğrusu.. neyseki bizden kimsenin canı yanmamış ben paramı ledger cüzdanda tuttuğum için herhangi bir sorun yaşamadım size de paranızı borsada tutmamanız için bir ders olsun.
full member
Activity: 476
Merit: 100
March 07, 2018, 05:40:37 PM
Öncelikle hesabı hacklenen arkadaşlar varsa büyük geçmiş olsun onlara. Aylarca uğraş dur yatırımını bir noktaya getir birileri gelip çalıp gitsin. Hakkaten üzücü bir durum. Bu piyasanin en büyük zaafıda bu maalesef.
sr. member
Activity: 742
Merit: 260
March 07, 2018, 04:40:27 PM
Binance ceo'su hesaplar güvende diye bir açıklama yapmıştı ama vurgunun tam olarak büyüklüğü nedir? piyasadaki düşüş bu haberden dolayı mı oldu acaba?
full member
Activity: 504
Merit: 120
March 07, 2018, 04:30:28 PM
Tam ortalık sakinleşiyor, ufaktan yükseliş başlıyor. Hoooop kafasına vuruyorlar piyasanın. Bakalım bu olayın etkisi geçtiğinde ne olacak Cheesy Öte beri derken sonunda büyük borsalardan birini hackletecekler heralde.
sr. member
Activity: 420
Merit: 260
March 07, 2018, 04:21:31 PM
Ulan şu forumdan iki gün ayrı kalıyorum neler kaçırıyorum vay arkadaş. Ben de gün içerisinde diyorum neden Bitcoin böyle düşüyor. Meğer bu yüzdenmiş. Allahtan 2 gün önce Binance'den çıkış yapmıştım.
member
Activity: 140
Merit: 13
March 07, 2018, 04:17:19 PM
İşin ilginç yani neden Viacoin almışlar ki? Viacoin'in bu gibi durumda ne gibi avantajı olabilir ki hackerlar için? Viacoin in değeri 3.50$ a kadar fırlamış. Binance de tuttuğum coinlerde her hangi bir sıkıntı yok şimdilik.. Haberleri takip etmekte yarar var.. Başımıza Mt. Gox kesilecek Binance yakında. 2013 te Btc nin rekorundan sonra olan olmuştu, dejavu gibi hissettim..

Hocam güzel bir pump yaptırıp ellerindeki coinleri 100 katına sattılar. Sonraki btc düşüşünü öngörüp güzel bir de short açtılarsa ciddi bir para kazanmışlardır.

Yalnız benim asıl merak ettiğim binance geçmişte bakım vb. durumlarda twitter dan güzel bilgilendirme yapıyordu, insanın aklı kalmıyordu rahat ediyordu. Bu defa ben herhangi bir açıklama göremedim.
Redditte var birkaç açıklama ama o hesap resmi hesap değil diyenler de var. Bir belirsizlik var gibi sanki.

Muhtemelen API keyler ile alakalı bir durum. Ben api kullanmıyordum, resmi uygulama dışında hiçbir şey kullanmadım ama yine de hacklendim diyen birkaç kişi gördüm twitterda ama herkese de inanmamak gerek. Takip edelim bakalım

Benide endişelendiren tam olarakta bu yorumlar. En azından bir api keyde oluşturmadılar acaba. Eğer öyleyse durum vahim ciddi güvenlik açığı var demektir. Benimde portfoy nerdeyse tamamı binance'de.
jr. member
Activity: 280
Merit: 4
March 07, 2018, 03:59:19 PM
valla bu hackleme olayı piyasa için çok çok tehlikeli oldu, oldukça başa bela bir durum, hackerlar durmuyor
jr. member
Activity: 322
Merit: 2
March 07, 2018, 03:57:03 PM
hesabımda her hangi bir sıkıntı yok ama binance olan güvenim oldukça zayıfladı, ne yapacığımı düşünüyorum.
member
Activity: 378
Merit: 55
March 07, 2018, 03:46:52 PM
bir korkuyla baktım da herhangi bir sıkıntı yok hesabımda. zaten ne bot kullanıyorum ne de API'mi verdim herhangi bir programa.
full member
Activity: 224
Merit: 100
March 07, 2018, 02:11:24 PM
Bot'ları kullanarak işlem yapan birçok kişi var, hesapları hacklenen bot'ta yeralan bir API, ancak Binance'in bazı hesapların şüpheli satışlar yapmasına ilişkin -hacklendi diyorlar- haberler yayıldıktan sonra Bitcoin yaklaşık %10'a yakın geriledi. Anlık etkileniyor artık, hacklenme vb. haberlere aşırı korele hareket ediyor.
hero member
Activity: 1078
Merit: 696
March 07, 2018, 02:05:46 PM
tamamen botlarla ilgili bir durum yani bot kullanmayanların içi rahat olsun.
sr. member
Activity: 812
Merit: 262
March 07, 2018, 02:00:55 PM
kaç gündür bot ile oynayarak bizi perişan etmişlerdi şimdi kendi başlarına geldi hiç üzülmedim doğrusu.
member
Activity: 429
Merit: 11
March 07, 2018, 01:57:01 PM
http://www.cointoloji.com/wp-content/uploads/2018/03/binance-cz.png Binance açıklama yapmış herşey güvende diye. Umarım öyledir diğer türlü güven olayı giderse uzun zaman sürecek kendini toparlaması. Bot olayı yine iki kez düşünmemiz lazım hele ki API key olayını kullanmak! Gelecek diğer açıklamalar tatmin edici olur diye umut ediyorum.
full member
Activity: 686
Merit: 104
March 07, 2018, 01:45:17 PM
abi en güvenilir yer diye düşündüğümüz borsaya bak burası bile sorunlar yaşamaya başladı güven azaldı artık eskisi kadar rahat da değilim, diken üstündeyiz her saniye, o kadar emek o kadar uğraş bir anda yok oluyor öyle veya böyle ne yapacağımızı şaşırdık
Pages:
Jump to: