Eski yada yeni normal şartlarda bir banka bu şekilde kişisel bilgilerinizi bir hata veya ihmal sonucu sızdırsa milyonlarca dolarlık tazminat ödemek zorunda kalır. Binance'de konu sadece eski haber diyerek geçiştirilecek...
Daha geçtiğimiz günlerde TEB için böyle bir haber çıkmıştı. Müşterilerin bilgileri içeriden sızmış şeklinde ama herhangi bir tazminat ödenmesi sanırım. Kendime değil, devlete odeseler on numara olur. Böyle durumlar için kan alan bir devlet olsa muhteşem.
aynen adınıza sizin attığınız ıslak imza atmadan işlem yapan operatöründe , bankanında eğer ortada mağduriyet varsa kıçından kan alırsınız. ilgili olayı bilmiyorum ama teb en fazla temyize gitmiştir ordada her türlü kaybeder.
tabi olay birey bazında değilde tüm müşterilerin bilgilerini kaptırdılarsa belli net bir mağduruyet oluşmadıysa üstü kapatılabilir . zaten mağduruyet oluşmadığından ödenecek tazminat çok düşeceğinden vatandaş uğraşmayacaktır tek tek dava etmekle. fakat uğraşan olursa vatandaş her türlü çük kadarda olsa alır tazminatını mahkeme giderleride karşıya yazar.
bddk tabi 10 milyon tl ler bazında ceza kesebilirde oluşan kamu zararında ötürü o paralar sana bana büyük, bankaya ciklet parası.
biri kıçından element uydurdu efendim tc nom ile adıma katrilyon dolarlık kredi çekildi ühü ühü diye yıllardır fatura yazmak için vatandaştan tc alamıyoruz.
WINK'ın telegram grubunda adminler sitelerine SMS ile 2FA yapılmaması gerektiğini söylerken nasıl böyle rahat konuşuyorsunuz anlamıyorum. Herifler operatör isimleri verdi bunlarda PIN doğrulama yok sistemden çok kolay bir şekilde SAHTE HAT çıkartıp 2FAlar sıfırlanabiliyor diye. Koskoca gambling sitesi bunu söylüyor. Biraz forumlara girin görün %20 komisyonla nasıl hedef bakiyeleri boşalttıklarını, internette neler dönüyor. Arayan bulur. SMS 2FA sakattır, geçişi çok basittir. Ayrıca, gizlilik ihlali bu kardeşim. Belki ben 700 btc kaçırdım ülkeden, belki ben Iran'da yaşıyorum yurt dışına para çıkartmam gerekti ve çıkarttım, kullanıcı bilgisi sızsa idam edilecek kaç tane adam var. Bitcoin kullanımı yasak olan birsürü ülke var, Binance'ye geçmişte üyelik yaptığını düşün ve yasaklandıktan sonra adının soyadığının sızdığını. Dünya'da 7 milyar farklı insan, 7 milyar farklı kural var. Her yer Türkiye'den ibaret değil.
Olaylar kesinlikle şehir efsanesi değil, BTC'nin -%20 indirimle satıldığı sitelerde neler dönüyor... mix yapacak adam arıyorlar tonla btc var takipli. He bu durum çok ciddi mi, değil ama gizlilik ihlali. Binance kullanıcılarının bilgilerini korumak zorunda, daha sıkı çalışacaklar.