Pages:
Author

Topic: Bir Kripto Para Borsası Açma Serüveni - İsim Seçimi - page 3. (Read 485 times)

member
Activity: 360
Merit: 24
             Ilerde Globale acilmak gibi bir vizyonunuz varsa ingilizce uyumlu bir isim lazim, ozamanda "koin" yerine "coin" kelimesi tercih edilmeli, ve bu durumda zaten takas - koin, full Turkce oldugu icin secenek disi kalmali. Eger globale acilma dusunulmuyorsa bile kointakas yanlis tercih olur cunku zaten tersi olan Takaskoin var, karisir.
copper member
Activity: 196
Merit: 1
sanırım bence içlerinde en makul gözüken kointakas.com gibi. millicoin.com milliveyerlicoin.com vs. olmadıktan sonra herhangi bir sorun olabileceğini düşünüyorum Cheesy

ek olarak boşta olan bir kaç domain

kointrax.com
koinfind.com
coinovest.com
coinifix.com
coinpha.com
coinalph.com
coinmegas.com
coinimega.com
coinamega.com

bol şans.
legendary
Activity: 1554
Merit: 1334
Geçenlerde açtığınız konuya vakıfım. Fakat bu alan adlarının çoğu Metin 2 server isimleri gibi olmuş. 10 senedir binlerce domain satmış biri olarak içlerinde bir tek kointakas.com'u beğendim. Bütçeniz yeterince var keşke marka olabilecek bir 4 harf com ya da uydurma 5-6 harf com alsaydınız daha akılda kalıcı olurdu fakat kointakas'ta gayet güzel.
Bence de kendinize münhasır bi isim seçmek hem marka oluşturma açısından hem akılda kalma açısından daha iyi olurdu.
İçinde ille coin, takas, shop gibi kelimeler geçmek zorunda değil. Orijinal bi marka yaratabilirsiniz bu kadar uğraşmışken.
kalekoin, erkkoin falan Allah korusun, sakın yapmayın Smiley
member
Activity: 462
Merit: 42
valla bu serüven hakkında daha önce yorum yaptım mı tam olarak hatırlayamadım eğer yaptıysam bile aynısını söyleceğimdir büyük ihitimalle bu tarz hikayeler insanlara oldukça faydalı olabilir biraz tecrübe katabilir teşekkürler.
member
Activity: 532
Merit: 22
Her borsanın kendi tokeni oluyor mesela o olacakmı? Örnek kucoin hem borsa adı hem coin adı. Bende kointakas i beğendim. Akılda kalıcı ve güzel.
newbie
Activity: 20
Geçenlerde açtığınız konuya vakıfım. Fakat bu alan adlarının çoğu Metin 2 server isimleri gibi olmuş. 10 senedir binlerce domain satmış biri olarak içlerinde bir tek kointakas.com'u beğendim. Bütçeniz yeterince var keşke marka olabilecek bir 4 harf com ya da uydurma 5-6 harf com alsaydınız daha akılda kalıcı olurdu fakat kointakas'ta gayet güzel.

Yorumunuz için teşekkür ederim. dockerex.com 'u da listeye ekledim. henüz listeye ekleyeceğimiz epey alan adı var. kointakas.com ve dockerex.com bunlardan favori olanlarımız.
full member
Activity: 910
Merit: 105
newbie
Activity: 20
   Şuanda projemiz bitti. Maksimun 2-3 hafta içerisinde faliyete geçecek durumdayız.  İnşallah Türkiye’nin en kolay ve en güvenli (teknik ve fiziki koruma olarak) borsasını kurmuş durumdayız. İsim arayışlarımız devam ediyor. Bu arada borsa kurma fikri oluştuğu andan itibaren alan adı satın almaya başladık. Yaklaşık 200 civarında alan adını satın aldık. Bu kadar alan adının elimizde olmasına rağmen isim konusunda hala bir karara varabilmiş değiliz. Alan adları için her biri beş yıldan 200 alan adının maliyetini bilenler bilir. Yaptığımız ekstra masraflarla da (Yemek, yol, konaklama, danışmanlık hizmetleri)  İstanbul'un en güzel semtlerinden birinde ortalama büyüklükte bir daire parası harcadığımızı da hatırlatmak isterim.

Merhabalar, konuya istinaden yeni açılacak borsamız için isim seçimini sizin oylamanızı istiyoruz. Diğer alan adları tarafıma ulaştığında ekleme yapacağım. Seçimleri ve nedenini yorum olarak atabilirseniz gayet güzel olur.

ATAKCOIN.COM
ATAKKOIN.COM
BORSACRYPTO.COM
COINTRSHOP.COM
ELEGANTEBYT.COM
ERKCOIN.COM
ERKKOIN.COM
ERKKRIPTO.COM
ERKRIPTO.COM
FOXKOIN.COM
KALEKOIN.COM
KOINKALE.COM