Onu bilmiyorum da platform yapılabilir o yazılımcıların işi. Önemli olan yatırım fonu güzel işleyecek mi? Bı de yatırım fonunda madencilik biraz saçma olmaz mı ?
Ico yatırımcısı token toplam arzının yarısına sahip olacak, kalan yarısı için ise madencilik mümkün olabilecek. Başka bir Pow coin, ana tokenle birebir takas edilebilecek. Takas resmi web sitesi üzerinden anlık yapılabilecek. Tabi borsalar da işin içine girecektir. Belirli bir süre işletilmiş, hatta ilk dönem kar payı ödenmiş bir fonun Pow bir sistemle de elde edilebilir kılınması değer katar. Mantıksız değil fikrimce.
ben yatirim yapmak istiyorum diyelim; yatirimci gözüyle bazi sorular:
- ne kadar yatirim yapmam lazim?
- bu yatirim bana ayda/yilda ne kadar kazandiracak? ve nasil kazandiracak bunu?
- kazanc ne kadar güvenilir/garanti?
- yaptigim yatirimi istedigim zaman paraya dönüstürebilecek miyim? exchanges?
- Dilediğiniz kadar yatırım yapabilirsiniz. Sonuçta bir ico olacak. Token başı 80 cent gibi bir tutar belirlenmesi planlanıyor.
- Son açıklamamda yazmıştım zaten. Her 4 ayda bir (senede 3) fon gelirlerinin %70' i token tutuculara waves olarak dağıtılıyor.
- Bu girişimi, kazancın teminat altında olacağını lanse edebilirsek gerçekleştireceğiz. Fon gelirleri bir escrow' a emanet edilebilir. Lauda gibi.
- Kar payı dağıtan tokenler her ne kadar Bittrex ve Poloniex gibi borsalar tarafından kabul edilmiyor olsa da DEX ve Liqui gibi borsalarda var olacaktır. Daha büyükleri için girişim yapılacak.
Yatırım Fonu derken insanlar neden sizin fonunuza yatırım yapsın bunun cevabını verebiliyor musunuz?
Bu konuda deneyiminiz var mı yani insanlar yatırımlarını yönetecek kişileri bilmek ister, daha önce büfe yönetmemiş birinin yönetici olduğu bir yatırım fonu gayet ilgi çekecektir golbalde.
Dev bile yokken proje yapmak çok enteresan geliyor bana en kilit adam o sonuçta. İyi bir Dev işinde gücünde çalışıyor, boştaki adam iyi değildir büyük ihtimal. Çalışan adam destek vereceğim dese part time dev işinizi çözmez.
Yatırım da arıyorsunuz aslında yatırım yapmadan yatırım aranmıyor. Hem maddi hem kafa olarak baştan yatırım lazım. Böyle heyecanlı olmanız güzel.
Ben olsam sadece grafiker bulup güzel bir sunumla icoya çıkardım ,isimleri de forumdan 3-5 kişinin düzgün profil fotosuyla koydun mu tamamdır. Zaten ne projeler destek görüyor sizinki mi görmeyecek. Ordan gelen parayla sonra nasıl yaparım diye düşünürsün
Aslında konuyu sizlere aktarmadan önce yazılanlar çok farklıydı fakat iddialı olduğu düşünüldüğü için konu başka bir metinle açıldı. Eski metinde sizin verdiğiniz tepkiyi alacağımız da yazılıydı.
Haklısınız. Ben de böyle bir girişime iconomi veya kar payı dağıtmış bir TaaS varken yatırım yapmayı düşünmem. Yapacaksam da iki kere düşünürüm. Lakin konu başlığının amacı zaten sizlere danışabilmek idi. Destek verir misiniz? dediğimizde ilk başta "yatırım" olarak algılandı. Sormak istediğimiz projenin arkasında durup, durmayacağınızdır. Desteğinizi görebilirsek bundan gurur duyarız.
Geliştirici demişsiniz. Bu işte web arayüzü geliştirmek için çalışacak yazılımcılar olacak elbet. Zincir entegrasyonu da yapmaları gerekecek. Fakat waves altyapısı kullanacağımız için token için bir geliştirici takımı toplamak gereksiz olacak diye düşünüyoruz.
Madenciliği destekleyecek altyapıyı hazırlayıp sunacak teknik bilgiye bizzat ben sahibim. Yine de bu konuda destek vermek isterseniz hayır demeyeceğiz tabiki.