Pages:
Author

Topic: Bitcoin 1 milyon dolar olacak - page 5. (Read 29409 times)

member
Activity: 98
Merit: 10
"Highest ROI crypto infrastructure"
August 13, 2017, 01:18:06 PM
İleride bir cyber-punk tarzda bir kitap yazmayı hedefliyordum. Oradaki para birimini de BTC yapayım bari de daha gerçekçi olsun. Gelecekte insanlar okusun da "Ne ileri görüşlü adammış" desinler benim için.  Grin

Milyona çıkma potansiyeli bence de var ama çok kolay olacağını sanmıyorum. Bence bizim ömrümüz yetmez. Yeterse de en fazla göt oluruz yani fazlası olmaz.
sr. member
Activity: 1876
Merit: 332
August 13, 2017, 12:33:40 PM
Yani tamam bu dünyada ne olur tabi hiçbirimiz bilemeyiz 1milyon$ da olur mu olur ama bana kalırsa da zor gibi. Olsa bile o zaman da 1milyon$ şu anki kadar değerli olmayabilir. Tabi imkansız diyemiyorum çünkü bitcoinin ne kadar arttığını gördük. Sonra ilerde bakıp gülmesinler o yüzden imkansız demeyelim  Grin
legendary
Activity: 1176
Merit: 1013
DAVID CHAUM's xx coin SALE IS NOW LIVE!
May 18, 2017, 02:04:42 PM
hhhhhaaaaaa der gülerim hep btc nin su anki dolar kurundan değerleneceğini düşünüyoruz dimi Smiley

birde doların değer kaybettiğini düşünelim Smiley belki dolar pul olacak zamanla değer kaybedecek.  Smiley

Mesela Tl de 500 bin dolar olacak gibi
Mesela senin götün açıkta kalmış olabilir mi?
Böyle saçma sapan bir şeyi yazmak için kaç gece cereyanda kalması gerekir gerçi bilemiyorum.
sr. member
Activity: 616
Merit: 261
May 18, 2017, 03:22:45 AM
hhhhhaaaaaa der gülerim hep btc nin su anki dolar kurundan değerleneceğini düşünüyoruz dimi Smiley

birde doların değer kaybettiğini düşünelim Smiley belki dolar pul olacak zamanla değer kaybedecek.  Smiley

Mesela Tl de 500 bin dolar olacak gibi
full member
Activity: 215
Merit: 100
May 05, 2017, 03:04:29 PM
Yeni başlayanlar, Bitcoin'in potansiyelini fark edemeyenler, ekosistemde olduğu halde bu teknolojiye inanmayanlar, Bitcoin'in adını hiç duymayanlar, Andreas Antonopolous sizin için çok net şekilde Bitcoin'in potansiyelini anlatıyor.
Gün gelecek herkes Bitcoin (kripto-para) kullanacak, farkında olmasalar bile. Şimdiden geleceği yaşadığınızın farkına varmanız dileğiyle...
https://www.youtube.com/watch?v=y3cKBDBabtA

Çok güzel bir paylaşım cidden, ingilizce bilenler kesinlikle kaçırmasınlar bu videoyu.
hero member
Activity: 644
Merit: 504
May 02, 2017, 02:49:54 PM
Yeni başlayanlar, Bitcoin'in potansiyelini fark edemeyenler, ekosistemde olduğu halde bu teknolojiye inanmayanlar, Bitcoin'in adını hiç duymayanlar, Andreas Antonopolous sizin için çok net şekilde Bitcoin'in potansiyelini anlatıyor.
Gün gelecek herkes Bitcoin (kripto-para) kullanacak, farkında olmasalar bile. Şimdiden geleceği yaşadığınızın farkına varmanız dileğiyle...

türkçe altyazılısı yok mu ?
legendary
Activity: 2982
Merit: 1485
May 02, 2017, 02:28:54 PM
legendary
Activity: 2632
Merit: 1333
April 24, 2017, 03:50:44 AM
Bir milyon bana göre işin reklam sloganı ama, ya BTC şu anda fazla öngöremediğimiz bir nedenle çöp olur (oldukça zayıf bir ihtimal), ya da 4 haneli dolarlardan en kötü ihtimalle 5 haneli, muhtemelen de 6 haneli dolarlara gider. Bu durum bitcoinin kendi şahaneliğinden ziyade dünyanın gittiği yönden kaynaklanıyor, sanala (dijitale) oynayan ayakta kalır, bu kadar basit.
Bırakın makro dünya düzenini, mikroya gelin; çoğunuz bu durumu yaşamışsınızdır, çok değil daha 3-4 yıl önce her mağazada babaanne-dede telefonu satılırdı, iri ekranlı, telefon ve smsden ibaret olan, çünkü yaşlı denebilecek nesil akıllı telefonları kullanamaz sanılıyordu (kendileri de dahil), oysa şimdi çoğunun elinde akıllı telefon var, hacı teyzeler instagramdan dantel modeli bakıyor.
*On yıl önce devletle olan her işimizi ilgili devlet dairesinde sıraya girerek hallediyorduk, şimdi çok büyük bir bölümü "e-" tabanlı, bilgisayar, hatta telefondan halledilebiliyor, hantal devlet yapısı bile dijital dünyaya kaymak zorunda kaldı.
Daha bunun gibi şu anda gayet kanıksadığımız ama şöyle bir geriye dönüp bakarsak afallayacağımız sayısız gelişme yaşadık, artarak yaşamaya devam edeceğiz.
Belki on yıl sonra değil ama fiziki para çok da uzak olmayan bir gelecekte mutlaka tarih olacak, ve onun yerini almaya en büyük aday BTC, doğrudan kendisi olmasa bile BTC teknolojisi bu gidişe yön veren en önemli aktör olacak.
Çok daha gelişecek, ciddi farklılaşmalar ya da dallanmalar olacak (merkezileşme vb) ama BTC bana göre ilk nesil televizyonlar gibi, 30 yıl sonra belki çok ilkel kalacak ama bunu da yine kendi yapısından dolayı aşacak, çünkü BTC televizyon değil, kendisini geliştirme, uyum sağlama kapasitesi mevcut.
sr. member
Activity: 462
Merit: 306
April 12, 2017, 06:55:36 AM

Smiley Smiley başlığı okuduğumda ilk aklımdan geçeni yapmışsın hocam Smiley
sr. member
Activity: 420
Merit: 250
April 11, 2017, 04:17:22 PM

Sağolun gençler, bize güzel eğlence kaynağı oluyorsunuz. Bu şekilde devam edin, 2011'den beri son gülen biz oluyoruz. Smiley
Utanıp silersiniz siz şimdi, bu mesajları alıntı yapalım, zamanı geldiğinde toplu şekilde bakar güleriz.

Biz yükselmesin demiyoruz zaten ama uçmamak da lazım. Belki 2-3 bin dolar olabilir fiyat seneler sonra. Daha da ötesi olmaz öyle 100 bin dolar bilme ne falan naptınız siz?
legendary
Activity: 1863
Merit: 1020
April 09, 2017, 03:42:45 PM
Başlığı okuyunca şaka amaçlı yazıldığını falan zannettim. Allah akıl fikir versin ne diyim.
burda yazılan şeylerin bazıları mantıksız şekilde abartılı. biz de gelecekte yükseliş bekliyoruz da o kadar da değil yani. biraz ciddiyet olması lazım. 250 bin dolar yazan olmuş.
Bitcoin doları tedavüldenmi kaldıracak yaa  Grin Grin Basımıza das yagcak yaa

Sağolun gençler, bize güzel eğlence kaynağı oluyorsunuz. Bu şekilde devam edin, 2011'den beri son gülen biz oluyoruz. Smiley
Utanıp silersiniz siz şimdi, bu mesajları alıntı yapalım, zamanı geldiğinde toplu şekilde bakar güleriz.
sr. member
Activity: 420
April 09, 2017, 09:21:17 AM
Başlığı okuyunca şaka amaçlı yazıldığını falan zannettim. Allah akıl fikir versin ne diyim.
sr. member
Activity: 350
April 05, 2017, 12:14:00 PM
burda yazılan şeylerin bazıları mantıksız şekilde abartılı. biz de gelecekte yükseliş bekliyoruz da o kadar da değil yani. biraz ciddiyet olması lazım. 250 bin dolar yazan olmuş.
sr. member
Activity: 728
Merit: 264
April 02, 2017, 04:36:07 AM
Bitcoin doları tedavüldenmi kaldıracak yaa  Grin Grin Basımıza das yagcak yaa
newbie
Activity: 23
Merit: 0
February 02, 2017, 03:45:28 PM
Bu durumun kendi içerisinde de paradoks var. Eğer 1 BTC 1 milyon $ olursa herkeste az çok btc olacağı için bu sefer 1 milyon $'ın bir değeri olmayacak.
Fiyatı elbette artacak ama ben BTC'nin cryptocurrency piyasasında, para piyasasında büyük bir tecrübe olacağını düşünmekteyim. Umarım yanılırım.
legendary
Activity: 1863
Merit: 1020
February 02, 2017, 09:29:00 AM
1 milyon dolar değil de 1 milyon lirayı görür 1-2 asır içinde Cheesy

1-2 asır? 1-2 asır sonra lira bile kalmaz, değil 1-2 asır ülke bu şekilde yönetilmeye devam ederse 1-2 on yıl sonra ülkenin kendi parası da olmayacak belki kendisi de. 2 ay sonra Cumhuriyeti yıkalım mı diye oylama yapacak olan bir ülkeden bahsediyoruz.
Bitcoin zamanı gelince 1 milyon dolar olacak da kaçınız elindeki coinleri tutacaksınız merak ediyorum.
legendary
Activity: 1848
Merit: 1023
I am a good bro
February 01, 2017, 01:33:59 PM
1 milyon dolar değil de 1 milyon lirayı görür 1-2 asır içinde Cheesy
hero member
Activity: 698
Merit: 506
February 01, 2017, 11:32:40 AM
hayali bile güzel ama bizim ömrümüz yetemez gibi geliyor. Smiley
legendary
Activity: 2548
Merit: 1519
January 22, 2017, 12:25:18 PM
Keşke biz ölmeden olsada sülaleyi zengin etsek birde daha düşük haldeyken elde edenler var onların karını düşünemiyorum bile bir bit coini olan zengin oluyor nerdeyse düşünsenize umarım bir an önce büyük bir patlamayla bu gerçekleşir dört gözle bekliyoruz hocam..
legendary
Activity: 1918
Merit: 1727
Be A Hope
January 04, 2017, 07:40:04 AM

şaka bir yana. bitcoinin gerçek değerini özetleyen bir yorum olmuş. zaten herkes bundan dolayı kullanıyor ve değer veriyor. tamam bir marketten ciklet alırken işinize yaramaz ama para transferinde kimse önüne geçemez. bu konuda da önündeki tek engel ilerde yarınlana yarınala dağıtacak BTC kalmadığında düşecek hash hızı. hele ki son blok bulunduğu anda çoğu dev kazımı durduracak. o zamana teknoloji çok da gelişmez diye düşünüyorum 200 500 ph/s kazan cihazlar olur. belki kuantum bilgisayarlar gelişir. o kadar. peki sonra? %51 attack sıkıntısı baş gösterecek elbet.

Evet bu sorular beni de meşgul ediyor.
Şuanda millet btc kazımından kazandırıyor diye makinalarını açıyor.
Bu yüzden kimsenin elinde %51 oranında güç bulunmuyor.

*Ama yarın dediğiniz şeyler olduğunda millet hash'ten çekilecek. %51 oranı birilerinin eline düşecek.

%51 ile cüzdanları istediği gibi değiştirebilir biri. Tabi %51 güce sahip olan biri bu müdahaleyi yapmak istemez. Çünkü kendi elinde değeride düşürmüş olacaktır. Bu büyük bir aptallık. Ama ya Büyük bir Aptal'ın eline düşerse bu...

**Diğer bir ihtimal; Kazacak btc kalmadığında, transfer ücretleri artacak ve hash tutmak yine mantıklı olabilecektir. Sonuçta sistemi ayakta tutmak yine bilgisayar kullanıcılarının elinde.

*** Peki yarın öbürgün bizim elimizdeki intel, amd vs işlemcilerinden yüzlerce kat güçlü bilgisayarlar, gizli olarak üretilip, sezdirmeden-yavaştan sisteme dahil edilirse ve bunun kontrolü yine birilerinin elinde olursa ne olacak? Pc kullanıcıları btc ağına sahip olduklarını düşünsede, ağ birilerinin kontrolünde olur. İstediklerinde pump dump etkileri oluşturabilir.

**** Her şey, tüm para birimleri güven üzerine kurulu. %51 meselesi o güveni biraz sarsıyor doğrusu. Teknik açıdan imkansızlaştırılmalı bir şekilde.
Pages:
Jump to: