Pages:
Author

Topic: Bitcoin, 10 Yıl İçinde İtibari Paraların Yerini Alacak - page 5. (Read 479 times)

hero member
Activity: 1204
Merit: 630
Bitcoin ve türevlerinde çok ciddi potansiyel içeren paralar var. Ben kesin böyle olacak demiyorum ama inanıyorum ki Bitcoin kısa bir süre içinde çok değerli ve kullanılabilir bir şey olacak. Eleştirileri de anlıyorum ama bazı insanların körü körüne kötülemesini doğru bulmuyorum. Nasıl ki ben kesin Bitcoin uçacak diyemiyorsam, 1$ olacak 3$ olacak söylemlerini de doğru bulmuyorum. İnsan psikolojisi ve davranışları binlerce insan tarafından araştırılmasına rağmen bir çözüm bulunamıyor. Bitcoin insan davranışlarıyla ilgili olduğunu geçtiğimiz yıl 20K'ya kadar çıkarken izlediği süreci takip etmesini öneririm.
jr. member
Activity: 158
Merit: 1
Londra’da faaliyet gösteren Imperial College’ın araştırmasına göre, Bitcoin’in başını çektiği kripto paralar, global ekonomik dönüşüm için doğal birer kilometre taşı. Kripto para borsası eToro’nun da katkıları ile hazırlanan bu yeni araştırma, ilginç sonuçlara sahip olması ile dikkat çekiyor.

Paranın Üç Özelliği ve Kripto Paralar
İngiliz basınında yer alan araştırma sonuçlarına göre, Prof. Dr. William Knottenbelt ve Dr. Zeynep Gürgüç tarafından yapılan araştırma, Bitcoin ve Ethereum’un başını çektiği bazı kripto paralar, değer deposu olarak işlev görmeleri sebebiyle, paranın sahip olduğu üç ana fonksiyondan birini hanelerine yazdırmayı çoktan başardı.

Paranın üç ana fonksiyonundan diğer ikisi olan alışverişlerde kullanım ve bir değer birimi olma noktasında gelecekte olumlu gelişmelerin olabileceği belirtilen araştırmaya göre koinlerin bu yolda alacağı daha çok yol var.

Araştırmacılara göre diğer iki süreci de başarıyla tamamlayabilmeleri için Bitcoin ve diğer kripto paraların başta ölçeklenebilirlik ve düzenleme olmak üzere bazı şeylerin üstesinden gelebilmeleri gerekiyor. Araştırmada bu konuyla ilgili şu ifadeler kullanılıyor:

”Kripto para dünyası çok hızlı bir şekilde büyüyor ve değişiyor. Bu merkezi olmayan sistemler, finansal sisteme dair bildiğimiz tüm ezberleri yerle bir edebilecek potansiyelde. Bununla birlikte, kripto paralar konusunda ciddi şüpheler de var. Özellikle günlük kullanımı olabilecek mi, ya da sokaktaki adam bunu kullanabilecek mi gibi sorular mevcut. Bu araştırmada, Bitcoin ve diğer kripto paraların bu yolda aşması gereken şeylerden de bahsettik.”

Kripto paraların yola devam edebilmesi için şu an para noktasında kullanılan teknolojik sistemlerden daha iyi ve çarpıcı bir sistemle yola devam etmesi gerektiğini anlatan Knottenbelt’e katkıda bulunan Zeynep Gürgüç ise, şunları söyledi:

”Yeni ödeme metodları, bir gecede gelip olacak bir şey değil. Ancak para konseptinin de şu dönemde değişmeye başladığı bir gerçek. Nakit paradan, dijitalleşmeye doğru geçen ciddi bir süreç mevcut. Kripto paraların kullanımı da bundan bir sonraki doğal basamak. Eğer ölçeklenebilirlik, kullanılabilirlik, düzenleme, volalite ve gizlilik gibi zorlukları aşmayı başarırlarsa, işte o zaman önleri çok açık.”

Bitcoin’in şu anda yaşadığı en büyük sorun şüphesiz madenciliğin masraflı oluşu ve LN harici işlemlerin çok uzun sürmesi. Buna, düzenleme süreçlerindeki endişeler ve ana akımda teknik bilgi azlığı da eklenince, süreç biraz daha zorlaşıyor.

Zeynep Gürgüç ve Profesör Knottenbelt’in yaptığı bu araştırma, Bank of England’ın yaptığı uyarının neredeyse bir hafta sonrasında yayınlanırken, bu durum da ilginç karşılandı.

Knottenbelt, bazı kurumların şüphe ile yaklaşmasına rağmen, bitcoin ve diğer kripto paraların hali hazırda bir para birimi olma konusunda önemli mesafeler kat ettiklerini belirtti. eToro yöneticisi Iqbal Gandham ise, süreci şöyle açıkladı:

”Paranın bir evrim geçirdiği çok açık. Yeni teknoloji, eskisinin yerine geçecek, bu er ya da geç olacak. Kripto paralar, şu anda bu sürecin doğal bir parçası. Eğer kullanım artışı bu hızda devam ederse, Bitcoin’in 10 yıl içinde itibari paraların yerini alabileceğini düşünüyoruz.”

kaynak :https://koinbulteni.com/ingiltereden-bir-turkun-de-katkida-bulundugu-yeni-arastirma-bitcoin-10-yil-icinde-itibari-paralarin-yerini-alacak-22363.html
Pages:
Jump to: