Pages:
Author

Topic: Bitcoin düşmüyor, siz düştüğünü sanıyorsunuz. - page 2. (Read 781 times)

full member
Activity: 420
Merit: 125
LIVENpay.io
19k fiyattan satmayan bugün hiç satmasın. Soğuk su isteyenlere bakmayın. Talep olduğu sürece kripto para pazarı yaşamaya devam eder. İlgi halen var, satın alma iştahı olan milyonlarca kişi sadece en dip fiyatı bekledi.
member
Activity: 224
Merit: 10
Eline koluna sağlık kardeşim eminim panikleyen herkes için rahatlatıcı olmuştur yazdıkların.
legendary
Activity: 2912
Merit: 1150
Burdan daha dip nereyi görebilir suan satmak mı daha mantıklı almak mı? Gecen hafta 10k dan satmıyorken suan neden 6k dan satmayı düşünüyorsunuz?  Bu sorulara cevap verin sonra ne yapacagınız kendiliginden oluşacaktır. 19k dan btc sattıramadıgım adam suan satsammı diyor. İste bu sekilde para kaybediyoruz
full member
Activity: 475
Merit: 127
Şu ana kadar hiç terste kalmadığım halde 23den almaya bile korkar oldum.  Huh Allah zararda olanlara yardım etsin.
member
Activity: 168
Valla millet enayi gibi her haberde elindeki bitcoin ve ethereumlari sattığı sürece kriptoparalar bizim gibi sabırlı insanlara para kazandırmaya devam edecek bundan dolayı panik satışı yapanlara üzülmüyorum. İyi oynayan kazansin.
Valla ben şöyle bir stratejik hata yaptım, milletin bu kadar ödlek tavuk olacağını, daha doğrusu ödlek tavukların bu kadar kalabalık olduğunu kestiremedim, yoksa yüksek dönemde mutlaka bu iş için bir kenara fon ayırırdım. Neyse, bu da bana ders olsun, seneye bitcoin yine batınca(!) hazırlıklı olurum artık.

Sayıları düşündüğümüzden kat kat fazlaymış valla hocam.güzel tecrübe oldu ama bizim içinde.
legendary
Activity: 1288
Merit: 1110
sağlam gömdüler ama, alıştık yıllardır dumplara bekliyorduk ama yinede iyi gömdüler
zevk alamaya bakıyoruz artık. çünkü sonuç kaçınılmaz

Evet üstat, sağlam gömdüler. Tam anlamıyla gömdüler.

~snip

~snip

Yazmayayım yazmayayım dedim ama sanırım artık dayanamayacağım. Bu konuda çok haklısınız. Hele hele forum dışında anonim olmayan kişilerin kurdukları gruplar var ki içler acısı. Ben de birkaçına dahil oldum, bakayım ne oluyor burada diye. Forumda olsa newbie bile olamayacak kişiler, 2 ay önüne gelen her kitabı okuduktan sonra işin uzmanı kesilmişler.

Anonim olmayı tercih etmediğine göre örnek vermemde bir sakınca yok. Fatih Güner mesela. kriptapara.io diye bir sitesi var. Bir de Slack grubu. Klasik milletten alacağı 10 liralarla para yada itibar kazanma adına önce bir kitle topladı. Sonra ücretli üyelik başlattı. Haftalık hedefim %20 kar mottosuyla başladı. İlk stratis çakılışında sonra çok yoğunum diyerek mesajlara bile cevap vermemeye başladı. Ama yoğun bir şekilde kripto para eğitimleri vermeye devam etti. Şimdilerde yine yoğunlaşmıştır muhtemelen.

Saygımdan dolayı isimlerini telaffuz etmeyeceğim akademisyen, ekonomist, televizyon programcısı birkaç kişi var. Onların da buradaki newbielardan biraz ders alması gerekiyor. Neyseki onu alın bunu alın önerilerinde bulunmuyorlar.

En kötüsü ise teknik analizciler. Youtube kanallarında fibo 38,2 den kesin döner, tüh olmadı 50 seviyesi önemli, vay bunu da geçtik 61,8 gerçek düzeltmedir.. 100 mü yok ya hu bu düzeltme değilmiş. Bildiğin ayı piyasasına girmişiz. Ama olsun teknik analiz super çalışıyor.

Bunlara kanmayın arkadaşlar. Açık ve net söylüyorum. Bu piyasada tek bir analiz yöntemi var o da yazı/tura analizi. (Abartarak söyledim, atlamayın hemen bozuk paralara  Wink ) Her an her şey olabilir. Fiyat spekülasyonu başlığında paylaşıyorum zaman zaman. Son birkaçını paylaşırken yazdım, kaideden sallıyorum diye. Herkesin kendi kaidesi var, gayet kolay sallayabilir. Yemeyin bunları...

Bir de tutan tavsiyeler var. Bunlar tutar evet. Eğer geliştirme ekibine bir şekilde yakınlığınız varsa, tahminleriniz daha kuvvetli olur ve ne olacağını önceden bilirsiniz. Çünkü planlı pump/dump yapılır bu assetlerde. Ama bu işin sonunda asıl kazanan siz olmazsınız. Yine de oyunu anlayıp paralel giderseniz karlı çıkacağınız zamanlar olur.

Uzun lafın kısası, bu forumda bu konuda edinebilecek ve deneyimlenebilecek her türlü tecrübe var. Birkaç hafta sonra bambaşka bir projeksiyon ile karşılaşabiliriz kripto piyasasında. Bu dönemi öğrenerek, deneyimleyerek, paylaşarak ve birikim yaparak geçirmenizi öneririm. Lütfen ortalıkta çok dolanan ben bu işin profesyoneliyim diyen 2 aylık profesörlere rağbet etmeyin. Emin olun kendiniz için en iyi kararı yine kendiniz verirsiniz.
hero member
Activity: 896
Merit: 630
İddaa kuponu gibi coin tavsiyesi isteyenler,verenler güzel kaybettiler malesef. Short pozisyonlar pump kadar kazandırdı bana kalırsa. 3-4 haftadır 2-3k $ volativityle düz trade'de bile güzel getiri sağlana bilirdi. Daha bir sürü şey yazılırda..

en cokta bu mal surusunun yaptıkları yuzunden bi çok insanın canı yandı zaten.
full member
Activity: 336
Merit: 101
İddaa kuponu gibi coin tavsiyesi isteyenler,verenler güzel kaybettiler malesef. Short pozisyonlar pump kadar kazandırdı bana kalırsa. 3-4 haftadır 2-3k $ volativityle düz trade'de bile güzel getiri sağlana bilirdi. Daha bir sürü şey yazılırda..
full member
Activity: 475
Merit: 127
Düşen bıçak tutulmaz.  Cool
jr. member
Activity: 90
Merit: 2
Tespitlerin kesinlikle baştan aşağıya doğru ve gerçek verilere dayanıyor. Şu an korkup kaçanlardan çıkan bitoinleri deli gibi topluyorlar. Oyunda kalma tabirin kesinlikle doğru biraz sabırla oyunda kalmanın faydasını göreceğiz. Eğer 5000$ civarını görürse bilin ki yeni rekor geliyor demektir ve o kadar hızlı olacak ki ortalık pişmanlık kaynayacak kesin.
sr. member
Activity: 602
Merit: 277
Piyasa dinamikleri değişken olduğu için önümüzdeki günlerde ne olacağın herhangi bir veri, geçmiş hareketler ya da yorumlama ile tespit edemeyeceğimiz ortada. Daha bir gün önce çizilen grafiklerde aya gidende vardı, babaya gidende. Doğru hamlenin ne olduğunu bekleyip göreceğiz. O yüzden çok da şey yapmamak lazım  Smiley
legendary
Activity: 2632
Merit: 1333
Valla millet enayi gibi her haberde elindeki bitcoin ve ethereumlari sattığı sürece kriptoparalar bizim gibi sabırlı insanlara para kazandırmaya devam edecek bundan dolayı panik satışı yapanlara üzülmüyorum. İyi oynayan kazansin.
Valla ben şöyle bir stratejik hata yaptım, milletin bu kadar ödlek tavuk olacağını, daha doğrusu ödlek tavukların bu kadar kalabalık olduğunu kestiremedim, yoksa yüksek dönemde mutlaka bu iş için bir kenara fon ayırırdım. Neyse, bu da bana ders olsun, seneye bitcoin yine batınca(!) hazırlıklı olurum artık.
legendary
Activity: 2338
Merit: 1070
sağlam gömdüler ama, alıştık yıllardır dumplara bekliyorduk ama yinede iyi gömdüler
zevk alamaya bakıyoruz artık. çünkü sonuç kaçınılmaz
member
Activity: 196
Ciddi bir düşüş söz konusu büyük miktarlarla yatırım yapanların sakin kalması pek olay olmasa gerek ancak ben de beklemek gerektiğini düşünüyorum. Uzun vadede toparlanacak ve piyasa yeniden kara geçirecektir. Panik satışı yapmamak hem zor hem de önemli..
member
İşin ucunda para olunca herkes soğukkanlılığını koruyamayabiliyor.söylediğiniz şeyler sadece kripto para borsası için değil tüm borsalar için geçerli.oyunda kalabilen kazanır.
member
Activity: 238
Özellikle piyasaya yeni dahil olan kişiler yani tecrübesizler panikleyip çekildiği için düşüşü hızlandırıyorlar. Yoksa konuyu açan arkadaşın da dediği gibi kimse satmasa bu kadar düşmez değeri. Şuanki değerinin nedeyse 2 katı olabilirdi şuan yani.
member
Activity: 126
bu ara çok moda olduğu için bitcoinin her türlü kullanıcısı var ve çok bilmeyenlerin bir anda çekmesiyle piyasa düşebiliyor ama mantıklı olan beklemek bu durumda anlık düştü diye hemen çekilmez para
member
Merit: 24
Şimdi farkettim;

https://bitinfocharts.com/top-100-richest-bitcoin-addresses.html

Top100 BTC accounts listesinde son 1 haftada ~18K BTC artış olmuş. Senaryo demek ki tahmin ettiğimiz gibi.
Onlar bunu alım fırsatı olarak görüyorsa, biz birkaç hafta CMC'tan uzaklaşabiliriz.

EDIT : Bir kalemde 20.000 BTC alıp satanları görünce insan gerçekten hayret ediyor.
newbie
Activity: 224
Merit: 0
mesele düşmesi ya da yükselmesi değil bence.doğru zamanda doğru şeyi yapmak. mesela şu an dibi gördü mü, alınmalı mı? ya da daha da düşmeden zararın neresinden dönersen kardır mantığıyla satılmalı mı?bunu nasıl ön görebileceğiz?sıkntı bu.
sr. member
Activity: 476
Merit: 257
Pages:
Jump to: